rajstopy

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

pantyhoseman

rajstopy

Post autor: pantyhoseman » 25 sty 2008, 12:14

na opakowaniach rajstop z tego co zaobserwowałem, ze czesciej jest napis rajstopy a nie rasjtopy damskie. podkolanowki tak samo na opakowaniu jest napis podkolanowki a nie podkolanowki damskie. jak myslicie skad to sie bierze u producentow? czyzby zdawali sobie sprawe z tego ze takich jak my jest wiecej? z tego co wiem to kiedys byly tylko napisay rajstopy damskie rajtuzy damskie. moze rzeczywiscie to juz nie sa tylko damskie tylko ze tak powiem dla wszystkich. nasze forum nazywa sie nowa moda. a jakby sie nazywalo faceci w rajstopach czy cos takiego to pewnie byloby nas wiecej, bo jest ktos szuka takiego forum jak ja to kiedys czynilem przez google to moze tylko znalesc nylonomanie albo kafeterie. a do takiego jak nasze dostep jest trudny. wydaje mi sie ze jestesmy jedynie w polsce bo nie wiem czy istnieja fora o takiej tematyce za granica. jest nas wielu ale sobie z tego sprawy nie zdajemy, bo nie kazdy ma internet lub otym nie pisze w internecie bo sa i tacy.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 25 sty 2008, 20:08

Zaskoczyłeś mnie tym spostrzeżeniem. Rzucilem się sprawdzić i rzeczywiście na trzech różnych opakowaniach pisze tylko rajstopy. Chyba to pierwsza jaskółka wiosny.
Teraz takie opakowanie można pokazać przeciwnikom i spytać o co chodzi, przecież tu nie pisze damskie.

Kurde tylko na paragonach w Realu piszą "rajst. dam." :cry:
Obrazek
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 25 sty 2008, 20:30

a kto Ci paragon bedzie sprawdzal? :| wazne co jest na opakowaniu? jakie kupiles rajstopy w realu?
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 25 sty 2008, 22:57

Kupiłem miły produkt firmy consay
Obrazek
7.99 zł/szt
Coś naprawdę miłego.
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 25 sty 2008, 23:24

To nie jest żadna nowość. Takie opakowania rajstop na których pisze tylko - RAJSTOPY,są już od wielu lat.Nie zwracaliście na to uwagi,dlatego traktujecie to jako nowość.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 26 sty 2008, 00:07

To prawda, że z reguły nie czytałem napisów tak szczegółowo. Ale jak widać np. w gazetce Reala tradycyjne określenie bierze górę. Dalej Real reklamuje rajstopy jako damskie rajstopy, nie oferując w zamian rajstop męskich.

A myślałem, że firmy z zachodu są postępowe :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 26 sty 2008, 00:54

no widocznie nie są :(
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 26 sty 2008, 10:24

wiem, ze to nie jest nowosc kamilu, ale wczesniej nie zwrocilem uwagi, a to jest jak dla nas + jesli na opakowaniu jest napisa rajstopy
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 26 sty 2008, 14:45

Jeśli dobrze pamiętam, w 1993r.lub 94 zaprzestano ( oczywiście nie wszystkie firmy) dzielić rajstopy na Damskie/Męskie.Na pewno znacie firmę ADRIAN,jest to producent rajstop.W tamtych latach firma ta wchodziła na rynek i chyba jako jedna z pierwszych zaprzestała pisać na opakowaniach Rajstopy Damskie.Na opakowaniu był duży napis ADRIAN,natomiast pod spodem pisało Rajstopy.Czasem były dość zabawne historie ponieważ zarówno kobiety jak i mężczyzni, byli przekonani że są to rajstopy Męskie.I na pocieszenie powiem,sporo facetów kupowało te rajstopy.W tamtym okresie firmy przysyłały czasem ankiety z pytaniami jakie jest
zainteresowanie rajstopami danej firmy, kto je kupuje - mężczyzni,kobiety itp.W tej branży takie ankiety bardzo szybko się rozchodzą wśród producentów ( w innych podobnie ) dlatego uważam,że każdy producent doskonale się orientuje kto i w jakich rajstopach chodzi,mają świadomość tego że bardzo wielu panów chodzi w rajstopach.Nad takim badaniem rynku pracują całe sztaby ludzi.Najwyższa pora przestać się dziwić Panowie,kupować rajstopy,chodzić w nich i cieszyć się z ich posiadania.One są dla nas produkowane i basta.
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 26 sty 2008, 14:57

sa tez dla nas produkowane ;) szkoda ze nie jest to rozpowszechnione na wieksza skale...
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 26 sty 2008, 15:07

kamil pisze:Na pewno znacie firmę ADRIAN,jest to producent rajstop
No właśnie... zawsze sie zastanawiałem, dlaczego firma się nazywa Adrian. Dodatkowo - idzcie sobie do biedronki i zobaczcie jak się nazywaja tam rajstopy. Też produkuje je Adrian i mają jakby męska nazwe, ale nie pamietam teraz jaka, ale sprawdze i napisze, chyba,ze ktoś ma bliżej do biedronki
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 26 sty 2008, 15:17

Przy okazji mam je na sobie
Obrazek
Są świetne, ale często w tych samych opakowaniach są inne. Teraz kupuję jedne, wychodzę, rozpakowuję w samochodzie i jak mają wyprofilowane stopy wracam po kilka par.
Do tematu: Nazywają się Paolo Conti. Szkoda, że wyłącznie ta pani jest na zdjęciu.
A może tak do producenta posłać link tego forum?
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 26 sty 2008, 18:14

Od jakiegoś czasu ADRIAN zmienił szatę graficzną opakowań.Teraz widać że Adrian to firma.Bardziej podobały mi się tamte opakowania,miło było popatrzeć na takie opakowania.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 26 sty 2008, 19:16

No właśnie. to te. bardzo dobre rajtki. lubie je. nie sadzicie,że nazwa Paulo Conti sie z facetem kojarzy ?
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 26 sty 2008, 19:18

mi sie kojarzy z wlochem... :P
Awatar użytkownika
rajski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Re: rajstopy

Post autor: rajski » 27 sty 2008, 13:36

Ja natomiast sądzę iż może to być rodzaj męskiego feminizmu,
czyli przeciwko damskiej dominacji noszenia rajstop
wynika z tego że producenci zaczeli szanować mężczyzn kupujących ich produkty
bo to też spora liczba klientów
a ich strata to strata kasy
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 27 sty 2008, 13:38

w końcu mamy to całe równouprawnienie :)
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 27 sty 2008, 15:26

No właśnie he he
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 27 sty 2008, 16:02

pantyhoseman pisze:mi sie kojarzy z wlochem... :P
Ale płci męskiej :-D
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 27 sty 2008, 16:37

no a jakiej? jakby plci przeciwnej to bym napisal ze z włoszkš....
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 29 sty 2008, 11:12

I coś w tym jest.Bo skoro rajstopy mają nazwy typowo męskie,lub kojarzącą się z mężczyzną
to jest to sygnał od producenta,aby również i panowie nosili te rajstopy.Bywa,że ze względów
bezpieczeństwa firmy nie piszą wprost.Gdyby na opakowaniu rajstop 15/20 DEN pisało Rajstopy Męskie,zaraz byłyby różne skojarzenia co do właściciela danej firmy.Inaczej wygląda
sprawa jeśli rajstopy mają 100/120 DEN,wówczas nikt nic nie powie,i uzna to za normalne
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 29 sty 2008, 11:29

Ciekawi mnie czy jakiś właściciel firmy produkującej rajtki należy do nas?

Myślę, że branża w jakiej funkcjonuje nie jest przypadkowa. To samo dotyczy właścieli hurtowni pończoszniczych i sklepów. Sam się nad tym zastanawiałem, bo jak drodzy userzy nie trudno zauważyć my się na tym towarze dość dobrze znamy. Może jeszcze jakąś małą hurtownię uruchomię. :-D
Ostatnio zmieniony 29 sty 2008, 16:16 przez papa_smerf, łącznie zmieniany 2 razy.
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 29 sty 2008, 12:01

właśnie też tak myśle. na pewno tez je nosi :) tez sie zastanawialem nad takim sklepikiem. sklepik jest leszpy od hurtowni, bo w sklepiku masz kontakt z ludzmi a nie z wlascicielami sklepikow
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 30 sty 2008, 08:23

Bez wątpienia.Wielu producentów rajstop nosi je.Zobaczcie ilu facetów jest importerami,hurtownikami i właścicielami sklepów w których sprzedaje się rajstopy.Nie twierdzę że wszyscy oni noszą rajstopy,ale znaczna ich część na pewno.A myślicie że dlaczego
ja tyle lat byłem w tej branży?
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 30 sty 2008, 11:02

wiadomka. i to nie dziwi ze jest w tej branzy wiecej facetow niz babek i o to chodzi! ;)
ODPOWIEDZ