Golenie - Depilacja

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 25 gru 2013, 19:51

Moja żona nie lubi goryli ale drażnią ją kolące włosy na nogach.
dr.eklektyczny
zirkPH
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: zirkPH » 26 gru 2013, 21:26

Ja właśnie się przemogłem i po raz pierwszy ogoliłem nogi. Na początku uczucie boskie. Skóra gładka, nogi ładne i estetyczne a rajtki trzymają się jak przyklejone. Do tego noga w rajtkach wygląda niesamowicie zwłaszcza w cienkich i pół-kryjących. Podczas golenia odkaziłem nogi i maszynki (spirytus salicylowy) potem obmyłem wodą i nałożyłem piankę. Pierwszy raz był ciężki ale potem poszło już gładko.

Niestety mimo wszelkich środków ostrożności powyskakiwały mi na nogach czerwone bolesne krostki. Nie wiem dokładne co to jest ale stawiam na zapalenie mieszków włosowych. Macie jakieś rady jak się tego pozbyć ?

Ps. Nogi goliłem maszynką tak na marginesie. Niestety do twarzy ... wiem, wiem powinna być specjalna maszynka ale nie miałem takiej pod ręką. Będę w jakiejś drogerii to się rozejrzę. Jakieś sugestie ?
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 26 gru 2013, 22:00

Ta do twarzy też jest dobra.

Jedynie piling mogę Ci poradzić. Włoski próbują się przebić. Tak się często robi za pierwszym razem, lub po długiej przerwie.
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 26 gru 2013, 22:59

Jeśli masz skórę wrażliwą to musisz golić się z włosem. Nigdy pod włos bo wtedy przebijające się włosy drażnią skórę. Możesz też kupić specjalne maszynki z drucikami dystansowymi na ostrzach. Efekt podobny.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 27 gru 2013, 13:57

U mnie nogi się "przyzwyczaiły" do golenia maszynką jednorazową ale z początku bywały małe , czerwone krostki, więc czasem to kwestia czasu!
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 27 gru 2013, 17:07

Radziu pisze:Jedynie piling mogę Ci poradzić.
Ja też. Ja nie golę tylko depiluję i jest wprawdzie dużo lepiej niż na początku, ale nadal pojawiają się krostki. I piling nie tylko pomaga, ale i znacznie zapobiega, jak się robi regularnie jeszcze zanim krostki się pojawią.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 27 gru 2013, 17:43

Każdy mężczyzna przeżyje depilację. Po depilacji nigdy nie kłuje, jest gładko, a każda następna depilacja jest mniej bolesna. Po kilku depilacjach następne to formalność tylko wyniszczająca niepokorne włoski.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 27 gru 2013, 22:32

A ja zdecydowanie preferuję skubanie.
zirkPH
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: zirkPH » 31 gru 2013, 00:36

Już jest lepiej ale ciężko będzie mi to zrobić ponownie bo w pewnych miejscach bolało jak diabli. Następnym razem spróbuje plastrów z woskiem.
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Re: Golenie - Depilacja

Post autor: Kornecken » 09 maja 2016, 11:14

od 12.04 w Lidlu jest w ofercie depilator laserowy za 444 zł- 100 tys. błysków. Co sądzicie o takim ustrojstwie? używał ktoś z was czegoś podobnego?
link:http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action ... l&id=60405
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 09 maja 2016, 14:17

Mam coś podobnego, kupionego na Alledrogo za 27zł (miał być uszkodzony i w sumie był, ale nic poważnego i do naprawienia, trzeba było się tylko troszkę pobawić i działa). Stosowałem toto przez jakiś czas na udach i mogę powiedzieć, że niestety nie usuwa owłosienia, a co najwyżej opóźnia i osłabia włoski. Może gdybym stosował regularnie co tydzień to by coś dało, ale jest to "upierdliwe" i dużo z tym zabawy.
Za taką cenę to już lepiej wykupić sobie cztery zabiegi profesjonalnej FOTOEPILACJI (nie mylić z laserem).
Nero o ile pamiętam tak zrobił i chyba jest zadowolony (btw. miał też takie ustrojstwo, ale je sprzedał i poszedł właśnie na zabiegi fotoepilacji).
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 09 maja 2016, 18:00

Dokładnie. Nie polecam takich wynalazków w sklepach. Lepiej pójść na profesjonalny zabieg i mieć pewność że odniesie zamierzony skutek. Niestety mój ulubiony punkt już zlikwidowali i nie ma nigdzie takich cen a przypomnę że dwa zabiegi kosztowały 299 zł. Teraz najtaniej to jeden zabieg za 199 zł ale to też dobra cena. Polecam!
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 10 maja 2016, 08:50

Mam w domu coś podobnego, "prawie profesjonalnego", niestety "prawie" robi wielką różnicę. Potrzeba duuużo czasu, by tym się bawić a skutek mizerny. Teoretycznie sam wyszukuje włoski i je "odstrzeliwuje", ale to jest tylko teoria. Trafia w 1 na 10. Wolę raz na miesiąc pójść do kosmetyczki i zapłacić 110 zł za depilację woskiem całych nóg i pach. Mam dokładnie wyskubane nogi a przy okazji pogadam sobie z fajną dziewczyną.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 10 maja 2016, 09:09

Byczunio, a jaka była reakcja za pierwszym razem na faceta, który przyszedł wydepilować nogi? ;)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 10 maja 2016, 15:50

Anipoki, to było wieki temu, ale na pewno pozytywna. Już nie pamiętam jak trafiłem do tego akurat salonu, chyba w jakiejś promocji, ale na pewno nie było żadnego zdziwienia czy konsternacji a tym bardziej niechęci czy nawet nieufności. Pierwsza kosmetyczka, która mnie tam obrabiała (już tam nie pracuje) w ramach prywatnej "promocji" i zachęty do stałego korzystania do depilacji nóg dorzuciła we własnym zakresie "płytkie bikini" i stopy. Z resztą to nie jest pierwszy salon kosmetyczny, z którego usług korzystam. Wcześniej trafiałem do innych (także oferujących depilację laserową) w ramach kuponów zakupów zbiorowych. Znalazłem też salon oferujący męską depilację intymną w pełnym zakresie, ale cena jest, jak dla mnie, z lekka zaporowa.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 10 maja 2016, 18:34

byczunio pisze:Znalazłem też salon oferujący męską depilację intymną w pełnym zakresie, ale cena jest, jak dla mnie, z lekka zaporowa.
I nie dziwota, że cena zaporowa, ponieważ u nas jak to u nas... 100lat za murzynami i nie jest tak popularne jak na zachodzie, więc i cena jest wysoka, żeby "odbić" sobie na każdym kliencie sam fakt, że w ofercie mają "obrabianie" facetów... :/
prezes22
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: prezes22 » 17 maja 2016, 17:49

Co prawda nie korzystałem z depilacji intymnej, ale rozmawiałem kimś, kto kiedyś z tego korzystał. Napisał całkiem rozsądną rzecz, która się potwierdziła w kilku salonach w Łodzi: cena 'na wejściu' owszem jest zaporowa, ale ona ma odstraszać różnych dziwaków i dewiantów. Co ciekawe, te salony po pierwszej wizycie dają kartę stałego klienta ze sporym rabatem na kolejne wizyty, więc stały klient to doceni, natomiast ta wysoka cena na start ma zniechęcić tych, którzy próbują przyjść tam w celu jakimkolwiek innym niż depilacja.
lubie_rajstopy
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: lubie_rajstopy » 16 kwie 2018, 19:55

Jestem w tej szczęśliwej dla mnie sytuacji, że nie mam problemu z nadmiernym owłosieniem nóg, a mogę powiedzieć nawet, że prawie wcale nie mam włosów na nogach. Jednak od czasu do czasu jestem zmuszony do depilacji tego co mi jeszcze tu i ówdzie wyrasta w nieregularnych kępkach, co wygląda zdecydowanie nieestetycznie. Na początku goliłem te miejsca maszynką do golenia + krem lub pianka. Efekt oczywiście był, ale bardzo krótkotrwały, bo już po 2-3 dniach znów pojawiała się ta denerwująca szczecina. Spróbowałem więc z kremami do depilacji - z podobnym skutkiem. Kilka miesięcy temu zdecydowałem się w końcu na wizytę w salonie kosmetycznym i depilację woskiem. I to był ten strzał w 10 - po takim zabiegu włoski zaczynają pojawiać się i odrastać dopiero po ok. 2-3 tygodniach, poza tym są cieńsze i słabsze niż poprzednio były. Po kilku wizytach w tym salonie zdecydowałem się także na pełną depilację intymną, tzw. boyzilian, z efektów której również jestem bardzo zadowolony.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 16 kwie 2018, 20:12

Nogi depiluję depilatorem w sezonie pokazywania nóg w rajstopach. Mam lekki problem w pracy w przebieralni przy zmianie spodni na robocze. Mam wrażenie że koledzy gapią się na moje nogi. :lol:
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 16 kwie 2018, 20:27

A tak w szczegółach to długie włosy zbieram maszynką do golenia albo lepiej golarką do włosów. Potem poprawiam depilatorem. Jakieś krosty czy zaczerwienienia zawsze zostaną . Nie jestem babą by płakać z tego powodu. Odczekam dzień, krosty zejdą i nogi mam gładkie jak pupcia niemowlęcia.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 16 kwie 2018, 20:59

A co do depilacji intymnej. Kiedyś żona dała mi delikatnie do zrozumienia ,że mam za długie . Ogoliłem sobie własnoręcznie maszynką. Po niedługim czasie gdy zaczęło odrastać pojawił się problem .
Myślałem że się zadrapię tak swędziało. I tak się wyleczyłem z golenia tam gdzie nie trzeba.
lubie_rajstopy
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: lubie_rajstopy » 16 kwie 2018, 21:10

Miałem tak samo, gdy kiedyś próbowałem sam się "tam" golić maszynką. Raz, że ciężko i bardzo niewygodnie jest to zrobić samemu tak jak należy, czyli dokładnie, a dwa, że właśnie to swędzenie jest nie do zniesienia, gdy włosy zaczynają odrastać. Po depilacji woskiem jest zupełnie inaczej, na plus oczywiście, nie ma absolutnie żadnego porównania z goleniem. Spróbuj kiedyś, a sam się przekonasz, że naprawdę warto. Ja mam za sobą już 2 takie zabiegi i właśnie niedługo wybieram się na kolejny.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 16 kwie 2018, 21:55

Szybciej i bez swędzenia jest najlepiej przystrzyc maszynką do włosów na długość między 0,5 do 1cm. Nie swędzi, jest estetycznie i nie kłuje tak kobiety po jej miejscu intymnym wiadomo kiedy ;-)
lubie_rajstopy
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: lubie_rajstopy » 16 kwie 2018, 22:16

A ja najbardziej lubię, gdy jestem zupełnie gładki i nie mam żadnych włosów od pępka aż do palców u stóp ;-) Wtedy czuję się najbardziej komfortowo.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 17 kwie 2018, 14:23

A ja najbardziej komfortowo czuł bym się gdybym był gładziutki od czubka nosa aż po palce u stóp. Niestety zabrakło by mi kasy gdybym chciał skorzystać z profesjonalnej depilacji laserowej. :'(
ODPOWIEDZ