Legginsy

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 07 gru 2008, 14:45

papa_smerf pisze:Co do leginsów zakładanych na rajstopy mogę stwierdzić, ze to dla pań w mini, to podkreśla urodę nóg zwłaszcza jak to są legginsy z koronką.
Moim zdaniem nie podkreśla, bo optycznie skraca nogę przez jej podział na część legginsową i bezlegginsową i to w najmniej odpowiednim miejscu, czyli w okolicach połowy łydki, a wiadomo, że najładniejsze są dłuuugie nogi.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 07 gru 2008, 14:56

byczunio, leginsy często kończą się k/ kostki...:)

[ Dodano: 2008-12-07, 15:03 ]
zobaczcie jak wygląda facet a jak kobieta -jakby wszyscy byli w rajtkach byłoby cool

http://pl.youtube.com/watch?v=W22gpBv00 ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=B718RsboG ... re=related

a to same kobiety
http://pl.youtube.com/watch?v=As-DGKue2 ... re=related
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 07 gru 2008, 18:42

Magda pisze:jakby wszyscy byli w rajtkach byłoby cool
Magda a jakbyś miała chłopaka to wyszła byś z nim na dwór gdyby miał na sobie rajstopy do krótkich spodenek ? Albo zabrała go do znajomych czy rodziców ?
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 08 gru 2008, 09:56

dR pANYYHOSE
dr.pantyhose pisze:Magda a jakbyś miała chłopaka to wyszła byś z nim na dwór gdyby miał na sobie rajstopy do krótkich spodenek ? Albo zabrała go do znajomych czy rodziców ?
a CZEMU NIE? MOŻE LUDZIE BY SIĘ OGLĄDALI-ALE CHYBA LICZY SIĘ WARTOŚĆ CZŁOWIEKA I UCZUCIE, KTÓRYM GO DARZYMY
Jakbym miała inne podejście do tych spraw toby mnie tu nie było!

@ Madziu zwracaj uwagę na Caps Lock, bo tekst wychodzi dziwny i nieelegancki.
papa_smerf
Ostatnio zmieniony 08 gru 2008, 14:09 przez Magda, łącznie zmieniany 2 razy.
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 15 gru 2008, 10:53

W temacie legginsów ... W czasach o których mówił Radziu były modne błyszczące
legginsy z lycry w różnych kolorach, choć najczęściej na ulicy widziało się czarne.
Nosiło się je w lecie, do nich skarpety i koszulka i gdy było nieco zimniej dodatkowo sweter.
To był dla mnie miły widok gdy wracając z pracy do domu naliczyłem po drodze
kilkanaście kobiet w takich legginsach. Wiadomo, faceci są wzrokowcami :-)
Sam miałem takie legginsy, ale chodziłem w nich tylko po domu.
Żonie jakoś one nie przypadły do gustu. Pamiętam że wtedy bylo trochę dyskusji
co do legginsów z lycry, bo niektórzy udowadniali że bardziej zdrowe jest noszenie
legginsów bawełnianych.
Jasiek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 15 gru 2008, 11:28

Jasiek pisze:W temacie legginsów ... W czasach o których mówił Radziu były modne błyszczące
legginsy z lycry w różnych kolorach
Ja miałem takie przed kolana w kolorze turkusowym i nazywały się kolarki. Jeszcze całkiem niiedawno nosiłem je na siłownię, ale dożyły swych dni.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 15 gru 2008, 17:30

Trochę męskiej mody z wielkich wybiegów. Rajstop kreatorzy jeszcze nie promują ale leginsy już są w użyciu w męskim stroju. W każdym razie na wybiegu.
Podoba wam się ?

Obrazek

lub w innej kolorystyce

Obrazek

do trzech razy sztuka

Obrazek
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 15 gru 2008, 18:37

Szczerze mowiąc to mi się nie podoba, jak cały facet jest ubrany, a na skarpetki mu brakło :lol:

Dobrze, że projektanci sięgają po nylony, szkoda, że brakło im odwagi.
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 15 gru 2008, 18:44

To chyba stopniowe przyzwyczajanie klientów. Wiedzą, że w obcisłych strojach dla panów są wielkie możliwości ale nie mogą od razu z grubej rury wypalić.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 16 gru 2008, 10:31

ale my możemy nosić zamiast legginsów rajstopy, będziemy conajwyzej wyprzedzać modę. Tylko dlaczego ten czarny sweterek jest zapinany na lewą stronę (zdjęcie nie jest odwrócone)?
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 16 gru 2008, 12:17

Wygląda na to,że ci faceci mają pod leginsami błyszczące rajstopy.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 16 gru 2008, 12:35

byczunio pisze:Tylko dlaczego ten czarny sweterek jest zapinany na lewą stronę
Sprawdziłem na powiększeniu i zapinany jest "po męsku" na prawą stronę tylko, że guziki z otworkami są zamienione. A podoba wam sie taka moda ? Pod spód można ubrać przecież błyszczące rajstopy.
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 16 gru 2008, 13:31

całkiem fajne fotki, tylko ta ostatnia ze swetrem niezzbyt mi pasuje. kolorystycznie środkowa fota najfajniejsza :)
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 16 gru 2008, 22:16

Osobiście - może wydam odosobnioną opinię - podoba mi się bardzo takie połączenie i takie kreacje :-) (a środkowa najbardziej). Chociaż szczerze powiedziawszy, to bardzo, bardzo trudno byłoby mi się tak pokazać... Chyba jeszcze nie ten czas, ale jest nadzieja, że kiedyś coś się zmieni w tym kierunku ;-)

Tak ja pisałem polubiłem bardzo legginsy - mam już dwie pary, tak żeby mieć na zmianę. Dla mnie są fajne, bo wytrzymują dłużej niż rajstopy, trudniej je podrzeć, nie niszczą się tak szybko w miejscu gdzie faceci mają coś więcej niż kobiety ;-) nie spadają w dół i fajnie trzymają rajstopy na swoim miejscu, jeżeli są razem z nimi noszone. No i ostatecznie chyba łatwiej się do nich "przyznać" lub pokazać komuś jeżeli się wstydzimy - jednak są bardziej unisex niż rajstopy.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 16 gru 2008, 22:37

Popieram cie Carin z tym, że łatwiej sie w nich pokazać. Danon coś o tym wie. Tez mam dwie pary czarnych 40 i 50. Pewnie namówię kiedyś żonę aby mi pomogła dobrać taki fajny, odjazdowy, wyjściowy komplecik.. Mnie podobaja się wszystkie trzy komplety chociaż w tym trzecim jest za dużo czarnego.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 17 gru 2008, 11:35

A legginsy, to takie elastyczne, barsziej obcisłe kalesony, czemu nie chodzicie w klasycznych kalesonch do krótkich spodnii?
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 17 gru 2008, 11:58

Byczunio daj nam przykład z tymi kalesonami. Leginsy takie jak na zdjęciach
to 40 lub 50 DEN. Lekko prześwitujące i bez rozporka. Prawie rajstopy.
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 17 gru 2008, 17:20

Nie rozumiem w ogóle skąd analogia do kaleson :shock: Przecież takie legginsy o których mówimy, to nic innego jak grube, trochę bardziej obcisłe rajstopy, bez rozporka, błyszczące, kryjące/lub lekko prześwitujące. Jedynie tylko "ucięte" nad kostką, bądź łydką :roll:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 gru 2008, 19:12

carin pisze:Przecież takie legginsy o których mówimy, to nic innego jak grube, trochę bardziej obcisłe rajstopy, bez rozporka,
Carin, Rajstopy jak sama nazwa mówi mają stopy. Ja też uważam, że legginsom bliżej do kaleson.
carin pisze:jednak są bardziej unisex niż rajstopy.
Protestuję! Rajstopy też są unisex i to na równi! Biustonosz nie jest unisex!
Obrazek
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 17 gru 2008, 20:38

Tak, czy owak, ale wydaje mi się, że moda męska zaczyna iść we właściwym kierunku
"naszym kierynku" :-D
Tomek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 17 gru 2008, 21:50

Byle byśmy MY szli z modą.
larix

Post autor: larix » 18 gru 2008, 17:57

Chyba takie pokazy mody są na razie wyrazem artystycznym twórców. Może w niedalekiej przyszłości coś z tej twórczości zostanie wcielone do codziennego życia. Jeśli dobrze pamietam to kilka lat temu na pokazie mody Arkadiusa jeden z modeli miał na sobie rajstopy badź pończochy w białym kolorze, chyba to było w Polsce.
kochamrajstopy

Post autor: kochamrajstopy » 17 lut 2009, 11:42

ale legginsy pod spodnie to chyba nie najlepszy pomysł..... najlepszy do krótkich spodni;p
czlowieczek

Post autor: czlowieczek » 12 kwie 2009, 02:01

Witam,
Ja wlasnie siedze w czarnych legginsach z lycry, ktore w swietle dziennym pieknie sie blyszcza i super oplataja moje nogi. Jest to swietny relax. Czasami wieczorami zakladam je lub po prostu w nich spie a rano z moja dziewczyna pijemy kawe i ja dalej sobie w nich siedze. Publicznie nie wychodze choc niedlugo zamierzam ubrac je pod krotkie spodnie i.... na rower.
Sa swietne w dotyku takie delikatne i sliskie jak druga skora. Moja dziewczyna powiedziala mi, ze sa o wiele przyjemniejsze w dotyku niz rajstopy w ktorych czasami posypiam.
Firma American Apparel http://store.americanapparel.net/women- ... gings.html
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 13 kwie 2009, 10:31

Sorry- ja to traktuję jako poprostu ubranie, bieliznę i dla mnie takie zachwyty czy hmmm sypianie w rajstopach, czy legginsach nie jest zbyt normalne- pachnie to fetyszyzmem- ale kazdy robi jak lubi
ODPOWIEDZ