Golenie - Depilacja

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 05 sty 2012, 22:14

ciężko nazwać futrem to coś co ma choćby najbardziej owłosiony człowiek
Awatar użytkownika
Pogas_pl
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Pogas_pl » 25 lut 2012, 15:41

Nogi powinny być ogolone przy noszeniu rajstop jezeli chce sie wykazać szykiem
Ostatnio zmieniony 20 mar 2012, 17:31 przez Pogas_pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jonasz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Jonasz » 25 lut 2012, 16:17

Wydepilowane nogi to super sprawa ale jak włosy odrastają to komfort się kończy
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 25 lut 2012, 16:29

Dlatego warto zainwestować te 1500zł w depilator laserowy domowy lub pokusić się o depilację u kosmetyczki. Komfort niesamowity. Jestem już na finiszu całkowitego usuwania owłosienia z nóg. Przypuszczam, że jeszcze 2 zabiegi i będę miał spokój. Obecnie golę nogi już tylko raz na tydzień :-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 08 mar 2012, 22:39

Z mojego doświadczenia.
Nogi - depilacja depilatorem mechanicznym Philips za 50 zł trzy lata temu w odstępach co miesiąc, ze stopniowym wzrostem odstępów czasowych. Teraz raz na dwa - trzy miesiące i jest goło.
Łono i brzuch laser, najpierw pojedynczy, teraz x60 i dalej odrasta, coraz mniej, ale dalej. Włoski są coraz słabsze i coraz mniej, ale są. Na zmianę dwa, trzy razy golę, a raz depiluję (bo brak czasu).

Nie wiem dlaczego nie można ich wyrugować z z brzucha i nosa, a na głowie ich ubywa bez depilacji :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 09 mar 2012, 00:37

papa_smerf pisze:Nie wiem dlaczego nie można ich wyrugować z z brzucha i nosa, a na głowie ich ubywa bez depilacji :mrgreen:
Papciu bo "mądrej głowy włos się nie trzyma" :-D na łysinkę polecam czapeczkę z daszkiem - doskonały patent :)
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 10 mar 2012, 18:16

A jeśli wbijasz się centralnie do kosmetyczki aby usunąć owłosienie z nóg, to co jej mówisz, no i jaka jest jej reakcja ?
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 10 mar 2012, 20:09

DanielSz pisze:A jeśli wbijasz się centralnie do kosmetyczki aby usunąć owłosienie z nóg, to co jej mówisz, no i jaka jest jej reakcja ?
Poczytaj wcześniejsze moje posty dotyczące depilacji i wszystko będziesz miał wyjaśnione ;-)
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 12 mar 2012, 19:15

Proponuje wszystkim myśleć za pomocą męskości i nóg. Włosy mądrych miejsc się nie trzymają i sprawa depilacji zapewniona.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 12 mar 2012, 22:29

Znalazłem super ofertę na depilację - fotoepilację nóg laserem IPL + RF. W środę idę na test by wykluczyć uczulenie, którego wiem że nie mam bo przecież używam swojego lasera domowego. Za 277 zł mam dwa zabiegi fotoepilacji całych nóg i w piątek idę na pierwszy z nich. Kaseta to lasera domowego kosztuje 160zł więc dwie kosztowałyby 320 a i tak nie jest to technologia salonu kosmetycznego.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 14 mar 2012, 23:53

nero pisze:Papciu bo "mądrej głowy włos się nie trzyma"
Znajomy w takiej sytuacji zawsze zadaje pytanie - "widziałeś kiedyś łysego barana?"

Fakt jest taki, żeby pozbyć się tego cholerstwa w miejscach, gdzie nie chcesz by było, trzeba sporo czasu i samozaparcia.
Obrazek
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 20 mar 2012, 21:28

Dziś zaliczyłem zabieg fotoepilacji laserowej nóg metodą IPL+RF w salonie kosmetycznym http://www.be-silky.pl/
Trwało to godzinę. W tym czasie wywiązała się rozmowa między mną a kosmetyczką. W skrócie można rzec, że podoba jej się mój styl i nie ma nic przeciwko noszeniu rajstop przez mężczyzn do krótkich spodni :mrgreen:
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 20 mar 2012, 23:02

bo dzięki temu rozszerzą grono klientów
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 21 mar 2012, 16:42

Skoro to tyle kosztuje to ciekaw jestem po jakim czasie będzie potrzeba powtórzyć ten zabieg.
Jasiek
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 08 kwie 2012, 20:58

nero pisze:Dziś zaliczyłem zabieg fotoepilacji laserowej nóg metodą IPL+RF
Czy możesz napisać swoje spostrzerzenia po tym zabiegu? Czy coś to dało i czy się opłaca, bo sam się nad tym zastanawiam czy się szarpnąć na taki zabieg czy nie warto. :-|
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 09 kwie 2012, 00:03

Efekt o wiele bardziej skuteczny niż po moim domowym laserze. Włosów jest zdecydowanie mniej. Sądzę, że już ubyło ok 50% od momentu sprzed zabiegu. Całość trwała godzinę. Kosmetyczka nakładała jakiś krem na nogi których schładzał moment strzału i łagodził ewentualne podrażnienia, których i tak nie miałem. Za 299 zł mam dwa zabiegi. Niedługo umawiam się na kolejny bo powinno się go powtórzyć miesiąc po ostatnim.
Jeśli ktoś jest więc zainteresowany domowym laserem Silk'n jeszcze z gwarancją w idealnym stanie to zapraszam na priv do negocjacji :)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 09 kwie 2012, 09:01

nero pisze: Jeśli ktoś jest więc zainteresowany domowym laserem Silk'n jeszcze z gwarancją w idealnym stanie to zapraszam na priv do negocjacji :)
Nie orientuję się w szczegółach, ale czy to na pewno jest laser? Nie mogę trafić na opis, w którym jest powiedziane "laser", raczej mówi się o wiązce światła. Tym bardziej, ze dokonuje jednego strzału na kilka centymetrów skóry i ta lampa o określonej ilości strzałów.

Cały czas mi się wydaje, że to metoda depilacji bardzo mocnym światłem, a nie precyzyjnym strumieniem światła laserowego.
Nigdzie w opisach urządzeń laserowych nie występuję wymienna lampa.

Nie wiem, pełne zamydlenie z poplątaniem.
Obrazek
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 09 kwie 2012, 10:46

nero pisze:Włosów jest zdecydowanie mniej. Sądzę, że już ubyło ok 50% od momentu sprzed zabiegu.
Czyli wychodzi, że warto :-D
nero pisze: Za 299 zł mam dwa zabiegi.
Czyżby jakaś promocja?? U nas w R. jeden zabieg kosztuje 99zł (np. za 1 nogę)
Czyli dwa zabiegi na dwie nogi to by było niecałe 400zł, a ty masz za 299?
:shock: Ja też chcę taką promocję :yeah
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 09 kwie 2012, 16:17

U mnie też w http://www.be-silky.pl/ tam gdzie miałem zabieg, jedna noga kosztuje 99zł więc dwie 198 ale kupując pakiet dwóch zabiegów oszczędzamy dlatego mam dwa za 299 zł :)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 09 kwie 2012, 22:34

Aż mnie korci, by sobie nie tylko bardziej strategiczne miejsca potraktować laseram, ale całe nogi, tylko kasy żal.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 10 kwie 2012, 21:14

A co to są te strategiczne miejsca na nogach?

Nie wiem, jak bardzo jesteście kudłaci, ale ja depilatorem mechanicznym Philips za 50 zł, potraktowałem nogi na ostro jakieś 3 lata temu, a teraz mała poprawka tym samym depilatorem raz w miesiącu i nogi gołe.

Pierwszy raz był trudny i łzy w oczach, a teraz to śmiech.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 11 kwie 2012, 00:09

Strategiczne miejsca są nie na nogach a pomiędzy nimi.
Właśnie zanabyłem sobie i żonie kupony (grouper i citeam) na zabiegi depilacji laserowej w bardzo atrakcyjnej cenie (35 zł zamiast 300 zł za pojedynczy zabieg na pachy, który zwykle kosztuje 120 zł i 219 zł zamiast 3100 zł, za nieograniczoną liczbę depilacji jednej strefy, które zwykle koszują w granicach 800 zł). Niestety, żaden nie obejmuje nóg. Zobaczymy jakie to skutki przyniesie.
Adriano30
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Adriano30 » 11 kwie 2012, 09:37

Powiem Ci że skutecznośc zależy od gabinetu i sprzetu jaki tam mają, ale generalnie ta metoda depilacji jest warta polecenia. Trzeba się przygotować jednak na to że na daną część ciała trzeba wziać kilka takich zabiegów w odstępach ok. miesięcznych, bo po jednym zabiegu wypada tylko część włosów. Ja miałem 3 zabiegi na pachy i na klate i zostało mi może ze 30-40 % włosków a i te są słabe, jaśniejsze i nieraz same wypadają :-)
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 18 cze 2012, 23:02

Sprzedaję swój epilator laserowy Silk'n. Jak wiecie doskonale sprawdzał się i jestem zadowolony z jego efektów. Sprzedaję ponieważ obecnie korzystam z zabiegów w gabinecie kosmetycznym gdzie za 299 zl mam 2 zabiegi profesjonalnym laserem na całe nogi.
Z pewnością z epilatora będą zadowolone osoby, które nie mają dostępu do takich zabiegów laserowych w gabinetach.

link do aukcji
http://allegro.pl/show_item.php?item=2431560389
vp
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: vp » 05 sie 2012, 08:58

W moim przypadku nie wchodzi w gre :)

Zimą depilowanie nóg trochę chłodzi nogi w rajstopach, czy pończochach, nawet tych kryjących 50-70den. Jest ok, ale mimo wszystko chłodniej niż z kudłami (tak uważam).
Druga sprawa, lepiej się noszą na gladkich nogach, to fakt. Cieniutkie, czy kryjące, po prostu lepiej leżą. Ja niestety nie mogę być całkiem gładki, jako, że Żona uwielbia te kłaki. Na plecach, klacie, nogach ... Nie jestem typem niedźwiedzia, nie mam ich od karku po pas, jak co niektórzy, ale nie mogę Jej tego przecież zrobić :)

Mówiłem, że te kudły pod cienkimi 20den rajstopami wygladają dziwnie, na co dostałem od Żony zapytanie dyplomatyczne :

Mnie się super podobają te włosy pod rajstopami, nawet cienkimi, czy mam rozumieć, że jest ktoś komu się nie podobają ? :pala

PS: dopóki sie nie poznaliśmy często goliłem nogi :)
ODPOWIEDZ