Golenie - Depilacja
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Jonasz
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Z mojego doświadczenia.
Nogi - depilacja depilatorem mechanicznym Philips za 50 zł trzy lata temu w odstępach co miesiąc, ze stopniowym wzrostem odstępów czasowych. Teraz raz na dwa - trzy miesiące i jest goło.
Łono i brzuch laser, najpierw pojedynczy, teraz x60 i dalej odrasta, coraz mniej, ale dalej. Włoski są coraz słabsze i coraz mniej, ale są. Na zmianę dwa, trzy razy golę, a raz depiluję (bo brak czasu).
Nie wiem dlaczego nie można ich wyrugować z z brzucha i nosa, a na głowie ich ubywa bez depilacji
Nogi - depilacja depilatorem mechanicznym Philips za 50 zł trzy lata temu w odstępach co miesiąc, ze stopniowym wzrostem odstępów czasowych. Teraz raz na dwa - trzy miesiące i jest goło.
Łono i brzuch laser, najpierw pojedynczy, teraz x60 i dalej odrasta, coraz mniej, ale dalej. Włoski są coraz słabsze i coraz mniej, ale są. Na zmianę dwa, trzy razy golę, a raz depiluję (bo brak czasu).
Nie wiem dlaczego nie można ich wyrugować z z brzucha i nosa, a na głowie ich ubywa bez depilacji
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- DanielSz
- Dyskutant
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Znalazłem super ofertę na depilację - fotoepilację nóg laserem IPL + RF. W środę idę na test by wykluczyć uczulenie, którego wiem że nie mam bo przecież używam swojego lasera domowego. Za 277 zł mam dwa zabiegi fotoepilacji całych nóg i w piątek idę na pierwszy z nich. Kaseta to lasera domowego kosztuje 160zł więc dwie kosztowałyby 320 a i tak nie jest to technologia salonu kosmetycznego.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Dziś zaliczyłem zabieg fotoepilacji laserowej nóg metodą IPL+RF w salonie kosmetycznym http://www.be-silky.pl/
Trwało to godzinę. W tym czasie wywiązała się rozmowa między mną a kosmetyczką. W skrócie można rzec, że podoba jej się mój styl i nie ma nic przeciwko noszeniu rajstop przez mężczyzn do krótkich spodni
Trwało to godzinę. W tym czasie wywiązała się rozmowa między mną a kosmetyczką. W skrócie można rzec, że podoba jej się mój styl i nie ma nic przeciwko noszeniu rajstop przez mężczyzn do krótkich spodni
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Efekt o wiele bardziej skuteczny niż po moim domowym laserze. Włosów jest zdecydowanie mniej. Sądzę, że już ubyło ok 50% od momentu sprzed zabiegu. Całość trwała godzinę. Kosmetyczka nakładała jakiś krem na nogi których schładzał moment strzału i łagodził ewentualne podrażnienia, których i tak nie miałem. Za 299 zł mam dwa zabiegi. Niedługo umawiam się na kolejny bo powinno się go powtórzyć miesiąc po ostatnim.
Jeśli ktoś jest więc zainteresowany domowym laserem Silk'n jeszcze z gwarancją w idealnym stanie to zapraszam na priv do negocjacji :)
Jeśli ktoś jest więc zainteresowany domowym laserem Silk'n jeszcze z gwarancją w idealnym stanie to zapraszam na priv do negocjacji :)
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Nie orientuję się w szczegółach, ale czy to na pewno jest laser? Nie mogę trafić na opis, w którym jest powiedziane "laser", raczej mówi się o wiązce światła. Tym bardziej, ze dokonuje jednego strzału na kilka centymetrów skóry i ta lampa o określonej ilości strzałów.nero pisze: Jeśli ktoś jest więc zainteresowany domowym laserem Silk'n jeszcze z gwarancją w idealnym stanie to zapraszam na priv do negocjacji :)
Cały czas mi się wydaje, że to metoda depilacji bardzo mocnym światłem, a nie precyzyjnym strumieniem światła laserowego.
Nigdzie w opisach urządzeń laserowych nie występuję wymienna lampa.
Nie wiem, pełne zamydlenie z poplątaniem.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Czyli wychodzi, że wartonero pisze:Włosów jest zdecydowanie mniej. Sądzę, że już ubyło ok 50% od momentu sprzed zabiegu.
Czyżby jakaś promocja?? U nas w R. jeden zabieg kosztuje 99zł (np. za 1 nogę)nero pisze: Za 299 zł mam dwa zabiegi.
Czyli dwa zabiegi na dwie nogi to by było niecałe 400zł, a ty masz za 299?
Ja też chcę taką promocję
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
U mnie też w http://www.be-silky.pl/ tam gdzie miałem zabieg, jedna noga kosztuje 99zł więc dwie 198 ale kupując pakiet dwóch zabiegów oszczędzamy dlatego mam dwa za 299 zł :)
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
A co to są te strategiczne miejsca na nogach?
Nie wiem, jak bardzo jesteście kudłaci, ale ja depilatorem mechanicznym Philips za 50 zł, potraktowałem nogi na ostro jakieś 3 lata temu, a teraz mała poprawka tym samym depilatorem raz w miesiącu i nogi gołe.
Pierwszy raz był trudny i łzy w oczach, a teraz to śmiech.
Nie wiem, jak bardzo jesteście kudłaci, ale ja depilatorem mechanicznym Philips za 50 zł, potraktowałem nogi na ostro jakieś 3 lata temu, a teraz mała poprawka tym samym depilatorem raz w miesiącu i nogi gołe.
Pierwszy raz był trudny i łzy w oczach, a teraz to śmiech.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Strategiczne miejsca są nie na nogach a pomiędzy nimi.
Właśnie zanabyłem sobie i żonie kupony (grouper i citeam) na zabiegi depilacji laserowej w bardzo atrakcyjnej cenie (35 zł zamiast 300 zł za pojedynczy zabieg na pachy, który zwykle kosztuje 120 zł i 219 zł zamiast 3100 zł, za nieograniczoną liczbę depilacji jednej strefy, które zwykle koszują w granicach 800 zł). Niestety, żaden nie obejmuje nóg. Zobaczymy jakie to skutki przyniesie.
Właśnie zanabyłem sobie i żonie kupony (grouper i citeam) na zabiegi depilacji laserowej w bardzo atrakcyjnej cenie (35 zł zamiast 300 zł za pojedynczy zabieg na pachy, który zwykle kosztuje 120 zł i 219 zł zamiast 3100 zł, za nieograniczoną liczbę depilacji jednej strefy, które zwykle koszują w granicach 800 zł). Niestety, żaden nie obejmuje nóg. Zobaczymy jakie to skutki przyniesie.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Powiem Ci że skutecznośc zależy od gabinetu i sprzetu jaki tam mają, ale generalnie ta metoda depilacji jest warta polecenia. Trzeba się przygotować jednak na to że na daną część ciała trzeba wziać kilka takich zabiegów w odstępach ok. miesięcznych, bo po jednym zabiegu wypada tylko część włosów. Ja miałem 3 zabiegi na pachy i na klate i zostało mi może ze 30-40 % włosków a i te są słabe, jaśniejsze i nieraz same wypadają
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Sprzedaję swój epilator laserowy Silk'n. Jak wiecie doskonale sprawdzał się i jestem zadowolony z jego efektów. Sprzedaję ponieważ obecnie korzystam z zabiegów w gabinecie kosmetycznym gdzie za 299 zl mam 2 zabiegi profesjonalnym laserem na całe nogi.
Z pewnością z epilatora będą zadowolone osoby, które nie mają dostępu do takich zabiegów laserowych w gabinetach.
link do aukcji
http://allegro.pl/show_item.php?item=2431560389
Z pewnością z epilatora będą zadowolone osoby, które nie mają dostępu do takich zabiegów laserowych w gabinetach.
link do aukcji
http://allegro.pl/show_item.php?item=2431560389
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
W moim przypadku nie wchodzi w gre :)
Zimą depilowanie nóg trochę chłodzi nogi w rajstopach, czy pończochach, nawet tych kryjących 50-70den. Jest ok, ale mimo wszystko chłodniej niż z kudłami (tak uważam).
Druga sprawa, lepiej się noszą na gladkich nogach, to fakt. Cieniutkie, czy kryjące, po prostu lepiej leżą. Ja niestety nie mogę być całkiem gładki, jako, że Żona uwielbia te kłaki. Na plecach, klacie, nogach ... Nie jestem typem niedźwiedzia, nie mam ich od karku po pas, jak co niektórzy, ale nie mogę Jej tego przecież zrobić :)
Mówiłem, że te kudły pod cienkimi 20den rajstopami wygladają dziwnie, na co dostałem od Żony zapytanie dyplomatyczne :
Mnie się super podobają te włosy pod rajstopami, nawet cienkimi, czy mam rozumieć, że jest ktoś komu się nie podobają ?
PS: dopóki sie nie poznaliśmy często goliłem nogi :)
Zimą depilowanie nóg trochę chłodzi nogi w rajstopach, czy pończochach, nawet tych kryjących 50-70den. Jest ok, ale mimo wszystko chłodniej niż z kudłami (tak uważam).
Druga sprawa, lepiej się noszą na gladkich nogach, to fakt. Cieniutkie, czy kryjące, po prostu lepiej leżą. Ja niestety nie mogę być całkiem gładki, jako, że Żona uwielbia te kłaki. Na plecach, klacie, nogach ... Nie jestem typem niedźwiedzia, nie mam ich od karku po pas, jak co niektórzy, ale nie mogę Jej tego przecież zrobić :)
Mówiłem, że te kudły pod cienkimi 20den rajstopami wygladają dziwnie, na co dostałem od Żony zapytanie dyplomatyczne :
Mnie się super podobają te włosy pod rajstopami, nawet cienkimi, czy mam rozumieć, że jest ktoś komu się nie podobają ?
PS: dopóki sie nie poznaliśmy często goliłem nogi :)