Męskie rajstopy.

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 28 cze 2011, 12:43

Podpytałem się na GG z sklepu firmowego Adriana i dostałem info że męska linia rajstop ma być dostępna za dwa tygodnie...

Najświeższa informacja ze sklepu internetowego firmy Adrian:

Kończymy prace nad wprowadzaniem nowych produktow dla mężczyzn, kolekcja
obejmie rajstopy grube i cienkie, legginsy grube i cienkie i rajstopy
wzorowane. Będą to produkty bez rozporka. Pojawia się one w niedługim
okresie w naszym sklepie internetowym.

Street rajstopy męskie Lycra 20 den 85 % polyamide, 15% Lycra M,
L, XL nero,fumo, visone

City rajstopy męskie Mikrofibra 60 den 85% polyamide, 15% Lycra
M, L, XL nero, fumo, olive, marine

Hunter legginsy męskie Mikrofibra 100 den 1-2, 3-4 S/M, L/XL
nero, fumo, olive, marine

Urban legginsy męskie Lycra 20 den 85% polyamide, 15% Lycra S/M,
L/XL nero, fumo, visone

Grating rajstopy męskie wzorzyste 60 den 85% polyamide, 15% Lycra
M, L, XL nero/gery, marine/jeans

Ceny będą dostępne wkrotce.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 29 cze 2011, 01:15

czyli włożą w nowe opakowania dotychczasowe wyroby w wiekszych rozmiarach. jak bedzie tanio, to kupię po jednym by mieć opakowania do pokazania dyrekcji w pracy
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 29 cze 2011, 16:21

No to chyba faktycznie tylko nowe opakowania i brak wprowadzenie na ogólny rynek tych "męskich" wyrobów skaże je na fiasko.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 29 cze 2011, 17:41

Bez rozporka?A to mnie zaskoczyli.To w takim wypadku , nie będę ich kupował.Dla mnie bez sensu mieć tylko pudełko z napisem ,że to towar dla facetów,a rajtki będa takie same jak dla babek.Szkoda zawracania sobie głowy.To nawet jak będa w podobnej cenie jak damskie,to wolę damskie.Bo wieksza dostępnośc ,i wiekszy wybór.
Szkoda,że tak wyszło.
big fish
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 29 cze 2011, 21:33

A oni sobie robią sondę i ktoś od nich czyta nasze forum. Doczyta się, że nie będziecie kupować, więc ich nie wyprodukują. Pomysł spali na panewce. Jeszcze ich nie ma a już nadajecie na ich jakość.
dr.eklektyczny
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 29 cze 2011, 21:54

Kupowałem w Adrianie megginsy- ogólnie są ok, maja rozporek ... ale mają też dla mnie wadę- dwa szwy na tyłku.
Wojtas- jak już z nimi korespondujesz- to mógłbyś zapytać jak z tymi szwami będzie w nowych produktach?
Pewnie kupie te nowe wyroby na próbę, ale zastanawia mnie co będzie świadczyło o "meskości" tych rajstop? Nie dbam o rozporek - nie używam go i uważam za niepraktyczny przeżytek, dla mnie ideałem byłby klin który uwzględnia męską anatomię- tak jak w rajstopach męskich Aries. Dla tych którzy nie wiedza jak to wygląda- klin jest powiększony z przodu i sięga mocno do góry, tworząc przestrzeń dla "klejnotów". Rozwiązanie praktyczne i bardzo wygodne. I nie do zaprzeczenia że męskie- podobnie szyte są np. obcisłe bokserki.
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 29 cze 2011, 22:06

Co wy macie z tym rozporkiem w rajstopach? Komu to w ogóle potrzebne? Dżizas...
Ja mam zamiar kupić choćby dla zasady. Takie działania trzeba wspierać, a nie jojczeć jak nie powiem kto. Jak będziecie ciągle narzekać na takie pierdoły to nie dziwcie się potem że nikt nie chce produkować męskich rajstop skoro nawet wy z tego forum ich nie chcecie kupić.
Będzie mały popyt, nie będzie się opłacać produkować - w końcu wycofają, nie będzie kolejnych wypustów, nie będzie szumu, nikt się nie dowie o takiej "nowości", nie będzie większej tolerancji itd itd. I to wszystko przez nikomu niepotrzebny rozporek. LOL.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 29 cze 2011, 23:47

Kornecken pisze:klin jest powiększony z przodu i sięga mocno do góry, tworząc przestrzeń dla "klejnotów"
Ja mam tak szyte jedne rajstopy damskie. Klin z przodu sięga aż do pasa.
A co do szwów na tyłku, to mi nie przeszkadzają, może dlatego, że mam duży.
Radziu

Post autor: Radziu » 02 lip 2011, 21:44

O męskości rajstop będzie świadczyć opakowanie i to wystarczyłoby gdyby ludzie mogli to zobaczyć w sklepach lub ma reklamach.

Ja prawdopobonie kupię te wzorzyste bo mi się podobają.
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 02 lip 2011, 23:12

z rozporkiem czy bez i tak dla niektórych będą budziły kontrowersje. w 80% wyroby męskie są szare i obleśne - tak dla zasady chyba. rozprawiacie na temat rajstop a dla niektórych pań facet w czerwonej czy niebieskiej bluzce z długim rękawem jest zniewieściały, to kto go przed nimi uratuje jak założy megginsy?
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 02 lip 2011, 23:23

Trzeba chodzić po sklepach i pytać o te rajstopy. Jednak trzeba wybierać sklepy prowadzące Adriana. Może wreszcie zaczną zamawiać i wystawiać na widok publiczny.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 03 lip 2011, 10:10

byczunio pisze:Jednak trzeba wybierać sklepy prowadzące Adriana
Byczunio z tym to jest kłopot bo firma Adrian ma podpisane umowy TYLKO z dużymi odbiorcami i to tylko 9 głównych. Wymieniono ich na stronie producenta
http://www.adrian-rajstopy.pl/gdzie_kupic.php
Wiesz, jakoś nie wyobrażam sobie, że którakolwiek z tych firm zainwestuje odrobinę kasy w coś co nie jest pewne, że się sprzeda.
Może wyjątkiem będzie Makro, ale takie ceny jak oni mają to ja wymiękam :-/
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 04 lip 2011, 13:38

Tak wam zależy by na opakowaniu pisało męskie?
Na rozporkach z których i tak nie korzystacie? hmmm
Chodzenie z opakowaniem, paragonami- no "Fascynujące"...proponuję nadruki na koszulkach... :zdrowko

Co do Pań mówiących że cos nie męskie że ktośwygląda jak trans.... odpowiedź-" w spodniach chodzisz błeee...czyżby trans?, to takie nie kobiece!"
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 04 lip 2011, 21:34

Ja tam je kupię na próbę jak się pojawią- podobnie jak radziowi podobają mi sie te kraciaste- zresztą cieńkie też mogą być fajne o ile tego nie spartolą.
ale cały czas męczy mnie pytanie jak będzie z ich rozmiarówką, szwami na pupie (nie chcę podwójnych na bojler co wyszedł zamiast kaloryfera!) oraz długością nogawek. Howgh. A teraz idę założyć spodnie trans.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 04 lip 2011, 22:50

Co to są spodnie trans ?

Ja tez nie lubię podwójnych szwów na kuprze. Mam wtedy skojażenia z bardzo potężna kobietą.
dr.eklektyczny
Radziu

Post autor: Radziu » 05 lip 2011, 09:34

Podwójny szew mają damskie rajstopy w dużych rozmiarach.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 07 lip 2011, 17:32

A mi podwójny sef nie przeszkadza, pod warunkiem, że tyłek nie wisi do kolan.
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 09 lip 2011, 21:58

Czas pokaże co i za ile nam przedstawi Adrian. Czy wyroby promowane jako męska linia będą odpowiednie rozmiarowo i trwałością no i cenowo ;-)
Radziu

Post autor: Radziu » 19 lip 2011, 17:42

I co nowego w temacie kolekcji Adriana?
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 19 lip 2011, 18:50

Radziu pisze:I co nowego w temacie kolekcji Adriana?
Zajrzałem na stronę sklepu online Adriana- są nowe produkty. Rajstopy w kratę- 28 zł. Rajstopy 20 den- 19 zł, legginsy 20 den- 18 zł, rajstopy 60 den- 20 zł.
Trochę mnie to zmroziło.
Zanim się dowiedziałem o cenach, to byłem pewien że kupię od razu jak się pojawią.
Teraz jestem pewien że najpierw poczekam aż ktoś bardziej rozrzutny dokona zakupu i napisze jakąś recenzję, a potem się zastanowię. Ceny są zdecydowanie za wysokie moim zdaniem ;/ - ten towar nie ma szans stać się popularny w takiej cenie, dla kontrastu całkiem przyzwoite rajstopy damskie 60 den można kupić za 5 zł.... musiałbym wiedzieć co w nich jest tak super żeby to było warte większego wydatku.
A, i bym zapomniał- koszta przesyłki. Nie do pominięcia. Kurier- 15 zł , przy czym za każdą dodatkową sztukę doliczają 50 gr.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 19 lip 2011, 19:50

Hurrra :cieszesie a jednak przemawiają rajstopy do facetów!
Wlazłem na sklep Adriana w celu sprawdzenia co i jak z tą kolekcją i patrzę i oczom nie wierzę. :shock:
Rajstopy w kratę WYPRZEDANE, megginsy WYPRZEDANE, rajstopy 20den zostało raptem 3szt. Jedyne jakie zostały w większej ilości to rajstopy 60den (aż 35szt) !!!

Czyli jednak zbyt na to jest i widać cena nawet nie bardzo odstrasza klientów :mrgreen:
Tylko się cieszyć z tego faktu :-D
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 19 lip 2011, 20:35

Bo co to za nakład 35 par? Pewnie pierwotnie było góra po 50 i to we wszystkich rozmiarach, a może po jednej, byleby pojawiły się na stronie.
Radziu

Post autor: Radziu » 19 lip 2011, 22:23

A tak wogóle to gdzie te rajstopy w tym sklepie są :?: Właśnie buszuję w tym sklepie, a tam tylko damskie.

Przesyłka tylko kurierem :?: Nie ma tańszych wariantów :?: 28+15zł-43zł to jak za jedne rajstopy to jednak conajmnie 2 razy za dużo. Byłem gotów dać maks 20zł za rajstopy i 5 zł za przesyłkę.
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 19 lip 2011, 22:29

Radziu pisze:A tak wogóle to gdzie te rajstopy w tym sklepie są :?: Właśnie buszuję w tym sklepie, a tam tylko damskie.

Przesyłka tylko kurierem :?: Nie ma tańszych wariantów :?: 28+15zł-43zł to jak za jedne rajstopy to jednak conajmnie 2 razy za dużo. Byłem gotów dać maks 20zł za rajstopy i 5 zł za przesyłkę.
jest wariant poczta polska- tej nie znoszę i nie ufam. cena zaczyna się od 7 zł i za każde opakowanie dodatkowo- 50 groszy, za priorytet- 8 zł i 50 gr za każdą następne opakowanie rajstop...
A co do sklepu- wejdź w nowości, i tam masz. http://sklep.adrian-rajstopy.pl/nowosci.php
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 19 lip 2011, 22:31

byczunio pisze:Bo co to za nakład 35 par? Pewnie pierwotnie było góra po 50 i to we wszystkich rozmiarach, a może po jednej, byleby pojawiły się na stronie.
może zrobili na próbę po 2-3 pary i tylko czarne :)
ODPOWIEDZ