Rajstopy męskie Knittex

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 12 mar 2012, 21:43

big fish pisze:boggydżołk dżołkiem ale nic na poważnie nie zaproponowałeś co by męskie rajtki wyróżniało.
Bo to nie moje zadanie. Poza tym ja nie potrzebuję niczego takiego, rajstopy które dostał Nero w ramach testu w 100% mi odpowiadają.
grzeski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: grzeski » 12 mar 2012, 21:49

big fish pisze: Natomiast "skarpeta"w rajstopach meski to nie są żadne kombinacje ,i to nie ja wymyśliłem.Takie coś było juz w meskich rajtkach z LIdy,które nosiłem 2 lata temu.
Neo pisał, że będzie dostepna wersja garniturowa z zaznaczoną częścią skarpetkową i szortami. Chyba na pierwszej stronie tego tematu ;-)
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 12 mar 2012, 21:58

Iga pisze:Ktoś napisał, że klin przypomina kobiece rajstopy założone tyłem na przód. Myślę, że ma dużą rację. Może warto by było tę część bardziej zaciemnić? Jakoś wyróżnić? Na pewno tatuaże powinny być, bo w końcu to mają być męskie rajstopy. I na opakowaniu powinny być stylizacje w ubraniach, a najlepiej kobieta z mężczyzną ubrani w podobnym stylu, ale facet na pierwszym planie.
O! I to jest dobre co piszesz ;) Podpisuję się. Co do spustoszenia to spustoszało bo nie ma zalewu postów Radka ;) Poza tym w normie - mało ale za to treściwie ;)
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 12 mar 2012, 22:18

grzeski ja pamietam ,że takie rajstopy ze skarpeta do garnituru mają byc .Ale ja proponuje ,żeby takie zrobić też 60 den ,w których mozna zastosowac taki "myk."
Przecież takie skarpety wzmocniłyby tą częśc rajtek ,która jest dość łatwa do podarcia.

boggy nie pisz ,że to nie Twoje zadanie,bo to jest temat ,gdzie możemy podawać swoje sugestie ,pomysły dla producenta ,z których może skorzysta.
big fish
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 13 mar 2012, 04:16

Ale nic nie stoi na przeszkodzie, by część asortymentu miała zaznaczona skarpete, a druga część nie, bo przy krótkich spodniach, czy kiltcie będzie to głupio wyglądać :-)
Ostatnio zmieniony 13 mar 2012, 11:08 przez Grzeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
rajstopowicz666
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rajstopowicz666 » 13 mar 2012, 08:29

nero pisze:. Czy skład rajstop już jest ostateczny czy jeszcze może ulec zmianie tak by zmniejszyć połysk?
ODP: Myślę, że nie będzie problemu ze zmniejszeniem połysku.

kurcze nie zmieniajcie polysku nie jest pewnie az taki wielki to efekt lampy.
ja bym go jeszcze zwiększył:)
Więcej lycry = większy połysk i rajstopy stają się bardziej śliskie i miłe w dotyku.
matowe rajstopy nie są już tak miłe ściągają się bardziej pod spodniami (takie moje spostrzeżenie)
no i matowe przypominają mi bardziej babcine:p

proponuję ankietę :)
ja jestem za połyskiem

następną propozycją jak już ktoś tam pisał w wcześniejszych postach NERO na okładki tych rajstop nadawał by się idealnie!
big fish pisze:Inna rzecz ,ze "skarpeta "zrobiona z grubszej mikrof. przy cieńszych np 20 den rajstopach pozwalałaby na chodzenie w samych rajtkach ,a nie tak jak teraz ,niektórzy z nas [ja też]nakładaj skarpety ,bo w razie zdjęcia buta stopa jest odziana w cienką mikrofibrę ,co nie każdemu odpowiada .
big fish,
jeśli noszę rajstopy z mikrofibry to przeważnie właśnie cieńsze 40 den i to bez skarpetek> Nikt jeszcze się nie zainteresował co mam na stopach. :P
a na rajstopy z lycry zakładam skarpetki z mikrofibry 40 - 60 den super sprawa męskich skarpet nie używam już wcale.

wracając do tematu ciekawe jakie kolory wprowadzą?
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 13 mar 2012, 11:07

Sam połysk jest dla mnie bez różnicy, ale jeśli jeśli redukcja połysku = redukcja lycry czy innego włókna nadającego elastyczność, to już wolę błyszczące.

W każdym razie da się zrobić mało błyszczące z dużym dodatkiem lycry, np bezoczkowe Gatta Fortissima
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 13 mar 2012, 11:12

A co do połysku to faktycznie, pod spodnie, niech będą błyszczące (poślizg nie będzie zwijał rajstop, a dla druga część niech będzie bez połysku :-)
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 13 mar 2012, 12:27

Wersję męskich rajstop w dwóch grubościach tj. dolna część tzw. podkolanówka wykonana w 40 den a górna wykonana w grubości 20 den produkowana była przez firmę Lidia. Ten producent (nie wiem czemu) nie produkuje już tych rajstop. Pozostali przy ofercie 100 den: rajstopy i leginsy. Osobiście uważam że rajstopy pewnie słabo się sprzedawały ze względu na wysoką cenę tj. 28-32 zł i dostępność zakupu tylko w handlu internetowym. Faktycznie uniwersalne, jeżeli chodzi o połączenie komfortu i "maskowania" ich do np. garnituru.
Szkoda że nie ma ich w ofercie. Brak podobnych ofert na rynku jest nadzieją że się może ukażą się podobne?
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 13 mar 2012, 12:34

Przez to, że są drogie to ciężko je firmom sprzedać i muszą przerywać produkcję, ale nikt nie wpadnie na pomysł by obniżyć cenę :-)
Ostatnio zmieniony 13 mar 2012, 12:39 przez Grzeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
rajstopowicz666
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rajstopowicz666 » 13 mar 2012, 12:36

bodex pisze:W każdym razie da się zrobić mało błyszczące z dużym dodatkiem lycry, np bezoczkowe Gatta Fortissima
zauważ że lycry jest sporo ale połysk zredukowali i rajstopy bardziej przypominają mikrofibrę nie są tak śliskie przez co ściągają się pod spodniami.
grzeski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: grzeski » 13 mar 2012, 15:33

Obawiam się, że po zmniejszeniu ilości lycry uzyskamy rajstopy elastilowe. Chyba lepsze z połyskiem. No chyba, że jest moiżliwość uzyskania rajstop bez połysku pozostawiając im wszelkie właściwości równe tym z połyskiem. Bo jeżeli nie to lepiej niech zostanie tak jak jest.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 14 mar 2012, 23:24

Ponieważ miałem przerwę w bytności na forum, tego tematu nie śledziłem.
Zapytam jednak na wstępie, czy owa Pani z firmy knittex mówi jezykiem zulugula i tego forum nie czyta? Nie może tu zapytać o zdanie?

Te rajstopy zaprezentowane przez nero to nic innego niż damskie tyłem do przodu! Projektant się okropnie wysilił i stwierdził, że facet ma d. z przodu! :mrgreen:

Nero i knittex nie wymyślajcie koła, jest doskonały Aries (jak już wcześniej zaznaczył admin forum) :roll: , zróbcie tylko to, czego Aries nie robi, czyli 40 i 20 den. Klin taki, jaki zrobił Aries, bo męskie genitalia nie sięgają ponad pępek (tego może Pani projektantka nie wie). Wkurza mnie, że nasi nowi biznesmeni wchodzą zapleczem, przez zachrystię. Bo ciężko spytać ogół. Wybacz nero, może Twój blog jest super, ale Ty jesteś jeden, a nas jest więcej. Czy musimy mieć pośrednika. Nie podważam Twoich doświadczeń, ale nosiłeś kiedyś czeskie Aries? Daj tej pani link do forum.
Obrazek
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 15 mar 2012, 22:21

papa_smerf pisze:męskie genitalia nie sięgają ponad pępek
Pewnie wyszli z założenia, że tam gdzie nie sięgają genitalia znajduję pokaźnych rozmiarów mięsień piwny :zdrowko

Jeżeli nie mają wyprofilowanej pięty (a tak to wygląda na zdjęciach), to możliwe, że są to zwykłe damskie rajstopy i jedynym wkładem firmy Knittex w ich "męskość" będzie opakowanie :( W sumie to też coś, o ile znajdą się na półkach w sklepach, ale na to się nie zanosi :(
Awatar użytkownika
rajman
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: rajman » 15 mar 2012, 22:36

A ja myślę że zupełnie bez znaczenia jest jak one wyglądają, czy mają klin z przodu czy nie. Najważniejsze żeby były w jakikolwiek sposób reklamowane, żeby w świadomości ludzi w Polsce pozostała informacja że rajstopy są również dla facetów, że my mamy też dwie nogi i jest to ilość mocno zbliżona do tej którą mają kobiety. Pewnie nie od razu nastąpi jakiś przełom ale im więcej firm będzie szukało możliwości powiększenia sprzedaży, im więcej będzie reklam tym lepiej dla nas. Wygląd jest bez większego znaczenia, przecież doskonale pasują nam damskie których jest ogromny wybór.
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 16 mar 2012, 08:10

papa_smerf pisze:Wkurza mnie, że nasi nowi biznesmeni wchodzą zapleczem, przez zachrystię. Bo ciężko spytać ogół. Wybacz nero, może Twój blog jest super, ale Ty jesteś jeden, a nas jest więcej. Czy musimy mieć pośrednika.
Różnica polega na tym, że znakomita większość z Was kryje się z noszeniem rajstop, nawet we własnym domu przed bliskimi. A Nero chodzi w nich na co dzień i jeszcze pisze o tym bloga. Co niektórzy czaicie się po kątach a potem raban, że ktoś Was nie spytał o zdanie. Wóz albo przewóz, trzeba być konsekwentnym w swoim światopoglądzie, nieprawdaż?
Jestem szczęśliwa, a jeśli ktoś ma z tym problem, to jego problem...
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 16 mar 2012, 14:18

Co prawda to prawda Iga. Jeden Nero nie wystarczy aby spopularyzować ten trend musi być tych ludzi więcej.
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 16 mar 2012, 16:36

Gdybym sam chciał spopularyzować ten trend to nie pytałbym Was o zdanie w tym temacie i nie zakładałbym tego wątku. Nie musiałem też przecież kopiować mojej korespondencji z projektantką. Jak widać zależy mi i jej na Waszych opiniach.
Już pod Waszą rozwagę pozostawiam odpowiedź na pytanie: dlaczego projektantka Knittex wolała nawiązać kontakt ze mną niż zapytać Was bezpośrednio na tym forum. Po części odpowiedzi udzieliła już Iga...

A na blogu dziś zamieszczę fotki w męskich rajstopach 60den w ciekawym zestawie bo na drugie imię mam "praktykant" :-)
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 16 mar 2012, 20:01

Nie nadawajcie tak na ten klin z przodu (sądze, że potrzebny a jako, że to wyrób testowy to jego kształt może ulec zmianie) czy zasadnośc produkcji męskich. Bo Knittex się z tego wycofa i będzie trach...
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 16 mar 2012, 21:51

Jak się firma obrazi za słuszną krytykę i dobre rady, to sprawa tej firmy i ja jej współczuję.
Jak na razie wolę Aries za 30 zł, z właściwym klinem bez rozporka, ze wzmocnieniami na palcach i na piętach, oraz wykonanych z zawartością jonów srebra. Najstarszą parę noszę już czwarty rok i dopiero zaczynają się pojawiać pojedyncze pęknięcia elastycznych nitek. Oczywiście do dziurek jeszcze daleko.
Iga pisze:Różnica polega na tym, że znakomita większość z Was kryje się z noszeniem rajstop, nawet we własnym domu przed bliskimi. A Nero chodzi w nich na co dzień i jeszcze pisze o tym bloga.
Może nie tak do końca. Bloga co prawda nie piszę, bo nie mam ku temu skłonności, a rajstopy na ostatnie urodziny kupił mi 25 letni syn. Nie umiem odpowiedzieć dlaczego Pani projektantka nie konsultuje się z nami na forum, a woli nero. Wiem jednak, że aby poznać pełną opinię o produkcie, nie wystarczy spytać jednego klienta.
Obrazek
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 17 mar 2012, 09:16

Ja myślę, że pani projektantka przed wykonaniem projektu wyrobu zapoznała się z rynkiem potencjalnych odbiorców i naiwne jest twiedzić, że tu wcale nie zaglada. Na razie jest to odbiór pasywny naszych wskazówek. A przemawia do nas poprzez Nero.

Jak potencjalnie mogła by wyglądać taka dyskusja z projektantką na forum ? Zaproponujcie jak to ma wyglądać bez obrażania kogokolwiek. Może się tu wypowie.
Firma chcąc wejść w ten niepewny rynek musi wyprodukować wyrób wypośrodkowany, tolerowany przez większość. Firma musi na tym zarobić.
Przyznajcie się. Kto z was wspomógł kiedykolwiek jakąkolwiek firmę produkującą męskie rajstopy? Aby cena spadała musi być jakikolwiek popyt. Ja w swoim życiu kupiłem około 13 opakowań dedykowanych dla męskiej populacji.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 18 mar 2012, 07:16

DanielSz pisze:Co prawda to prawda Iga. Jeden Nero nie wystarczy aby spopularyzować ten trend musi być tych ludzi więcej.
Jestem tego samego zdania co Ty, tylko że spora część z Was woli gadać na forum niż założyć rajstopy pod szorty i iść na miasto. Dlaczego mieszkając w tak dużym mieście nie widziałam ani jednego mężczyzny w rajstopach? Gadaniem świata nie podbijecie. Czas się odważyć i żyć z rajstopami na co dzień.

Blog Nero jest typowo związany z modą. Nie ma tam podtekstów jak to kogoś "kręcą" stringi. Tu nie chodzi o doznania, tylko o wygląd, fajne stylizacje. Trzeba czasami wziąć troszkę odpowiedzialność za to co się pisze a potem nie dziwić się, że nie wzbudza się zaufania. Wystarczająco jasno się wyraziłam?

Więc chłopaki, rajstopy na nogi i na miasto. Który z Was doda dziś zdjęcie z wyjścia? Ciekawa jestem ile w tym gadania a ile praktykowania.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 18 mar 2012, 08:21

Wyrażę zdanie od strony projektanta (co prawda nie rajstop, ale tworzącego realne wyroby). Łatwiej jest prowadzić rozmowy z jedną, rozsądną osobą niż z bandą rozwrzeszczanych napaleńców.
Iga pisze:Więc chłopaki, rajstopy na nogi i na miasto.
Niestety, nie każdy ma szczęście jak Nero i partnerkę wspierającą w działaniach. Po szykanach w pracy moja żona także zaprotestowała przeciwko mojejmu małomęskiemu image'owi. Zdecydowałem się więc popaść w pracoholizm. To jest łatwiejsze i daje konkretne korzyści.
Awatar użytkownika
Jonasz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Jonasz » 18 mar 2012, 12:17

Iga ma rację - zdecydowana wiekszość udzielająca się na forum zapewne poza incydentalnym przypadkom ubierania rajstop w domu lub w przypływie szaleństwa pod spodniami zwyczajnie wstydzi się pojawić w rajstopach czy innych mało męskich akcesoriach przed szerszym audytorium . A szkoda moze pozwoliłoby to zmienić stereotyp męskiego faceta
Awatar użytkownika
Iga
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Iga » 18 mar 2012, 16:47

"Łatwiej jest prowadzić rozmowy z jedną, rozsądną osobą niż z bandą rozwrzeszczanych napaleńców."

Gdybym ja to napisała i to w ten sposób, to by parę osób uraziło. A nie o to chodzi. Mi chodzi o mniej gadania a więcej noszenia.

"Po szykanach w pracy moja żona także zaprotestowała przeciwko mojejmu małomęskiemu image'owi."

Dlatego Nero do pracy nosi rajstopy tylko pod długie spodnie. Parę osób Go widziało, ale zachowało się dyskretnie. Boję się jednak "afery" i wcale się z tego powodu nie dziwię Twojej żonie. Jakoś jednak nie dajemy się zastraszyć wizjom co by było gdyby...życie nam umknie poszukując zadowolenia innych ludzi. Ale rozumiem Twoją żonę, może my po prostu nie dostaliśmy (jeszcze) takiego kopa w pracy jak Ty. Do przedszkola też Nero chodzi bez rajstop. Działamy asekuracyjnie i na razie to się udaje. Ale mam nadzieję, że będzie Was więcej widać. Tak jak tatuaże (które kojarzone były z recydywą), kolczyki w nosie i brwiach (ćpunami), męskie rajstopy zaistnieją w ludzkich świadomościach i nie będą budziły niepokoju. Dlatego odwagi!

Jak na nas Ktoś się gapi to się przytulam do Nero. Wygląda to rozkosznie, bo mam spory brzuszek i zazwyczaj syna trzymanego za rękę. Czasami robię to specjalnie, żeby ludziom rajstopy kojarzyły się z normalnym, fajnym facetem. To taka moja kampania promocyjna. Moja osobista misja. Komu z Was udało się dzisiaj w jakikolwiek sposób promować nową modę poza domem? Naprawdę chciałabym wiedzieć, jakie są "nasze" faktyczne siły a ile w tym tylko gadania.
ODPOWIEDZ