Rajstopy błyszczące
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Nie zgadzam się. Tak ten rozmiar 4 przy moim wzroście 176 i wadze 84kg są takie na wcisk. Ale uważam że dobrze mi się je nosi. Tak pierwsze założenie jest dość trudne. Ciężko je się zakłada ale już po którymś razie i praniu (tylko reczne pranie) łatwo się je zakłada. Wg mnie super się je nosi. Sa bardzo miłe i przyjemne dla ciała, nóg. Powiem jak już wcześniej mówiłem w tym temacie polecam i na pewno jak będę miał możliwość to jeszcze jedne sobie kupię.
Noszę rajtki bo lubię
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Getry, gamasze, porównaj Leg warmer (ang.) – dawniej cholewki z płótna, filcu lub sukna, wkładane zwykle na obuwie jako zabezpieczenie przed chłodem. Używane głównie w XIX w. i na początku XX w.gerasil pisze:getry = leginsy
Współcześnie to fantazyjne rajtuzy noszone tylko na łydkach, nie posiadające stopy, o grubej fakturze, nieprześwitujące, jednokolorowe lub wielobarwne, często zawierające włókna lycry. Rozpowszechniły się w latach 80. i 90. Ich popularność w późniejszych latach spadła, ale obecnie wracają do mody. Ponadto są używane często np. do treningów tańca, fitness itd.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Raczej dyskwalifikacja produktu :) jeśli rajstopy spadają i nie da się ich nosić bez podtrzymywania, to tracą one wszelki sens, nie są wygodne... tak samo w przypadku nieprzemyślanej rozmiarówki. To że po praniach łatwiej się zakłada świadczy o tym że tracą swoją elastyczność, co nie jest dobrym znakiem.Rajtek pisze:Nie zgadzam się. Tak ten rozmiar 4 przy moim wzroście 176 i wadze 84kg są takie na wcisk. Ale uważam że dobrze mi się je nosi. Tak pierwsze założenie jest dość trudne. Ciężko je się zakłada ale już po którymś razie i praniu (tylko reczne pranie) łatwo się je zakłada. Wg mnie super się je nosi. Sa bardzo miłe i przyjemne dla ciała, nóg. Powiem jak już wcześniej mówiłem w tym temacie polecam i na pewno jak będę miał możliwość to jeszcze jedne sobie kupię.
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
Chciałbym wysłuchać opinii z męskiego punktu widzenia, ot coKornecken pisze:A jak miał, to co? Dałeś link do recenzji która wyczerpuje temat :) Więc o co cho?mariusz pisze:Miał ktoś z was takie rajstopki (o takie) . Mają dużo lycry i się błyszczą.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Ja nie miałem. Ale miałem Lady Tina 20DEN błyszczące. Marylin Nudo Shine, Gatta Brilant oarz Kunert Leg Control 40 i powiem tak wszystkie są super. Pod warunkiem, że lubicie to właśnie błszczenie?! Jeszcze bardzo chciałbym spróbować Wolford Neon40 ale uważam, że ponad 100zł za rajstopy to przesada. Jeśli chodzi o 15 DEN to wielu różnych firm sprawdzałem ale jak dla mnie to za cienkie i szybką się rwią, roibią się oczka itp.
Noszę rajtki bo lubię
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Już dawno tu mówiłem że rajstopy 15 den są dla mnie jak jednorazówki i pozostawiam je kobietom.
Producenci rajstop opanowali technologię robienia takich cienizn jedynie po to, aby był ruch w interesie. Inaczej rynek rajstop byłby nasycony i nie mieli by co sprzedawać.
Było to widać choćby w latach 70-tych ubiegłego wieku. Po roku 1975-tym rajstopy 40 lub 60 den kosztowały 100 zł. za parę. Ale po 2-3 latach gdy już było kilku producentów na rynku i rynek się nasycił cena musiała spaść do 60 zł. za parę.
Przypomnę: w tamtych czasach nie było w sprzedaży innych rajstop krajowych producentów niż 40 lub 60 den. , a cena włoskich rajstop oscylowała wokół 500 zł za parę, przy ówczesnych średnich zarobkach ok. 3000 zł.
Producenci rajstop opanowali technologię robienia takich cienizn jedynie po to, aby był ruch w interesie. Inaczej rynek rajstop byłby nasycony i nie mieli by co sprzedawać.
Było to widać choćby w latach 70-tych ubiegłego wieku. Po roku 1975-tym rajstopy 40 lub 60 den kosztowały 100 zł. za parę. Ale po 2-3 latach gdy już było kilku producentów na rynku i rynek się nasycił cena musiała spaść do 60 zł. za parę.
Przypomnę: w tamtych czasach nie było w sprzedaży innych rajstop krajowych producentów niż 40 lub 60 den. , a cena włoskich rajstop oscylowała wokół 500 zł za parę, przy ówczesnych średnich zarobkach ok. 3000 zł.
Jasiek
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
- mariusz
- Dyskutant
- Kontakt:
Nigdy nie miałem rajstop cieńszych niż 15 den, oraz grubszych niż 20. Nie dbam przesadnie o stopy, ale przed założeniem używam jakiegoś balsamu do ciała. Nie dość że łatwiej założyć (przytyłem i rozmiary 4 i 5 są trochę ciasne w łydkach), to jeszcze rajstopy lepiej dopasowują się do ciała (dosłownie jeżdżą po ciele. Ostatnio intensywnie używałem Gattę Estellę i zakładałem je już z 10 razy i są nadal nie zniszczone. Może dlatego, że użytkuję je wyłącznie w domu.
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
http://www.fotosik.pl/zdjecie/00a427e0e27e2361
Ja mam takie blyszczace firmy gatta jak legginsy
Ja mam takie blyszczace firmy gatta jak legginsy
-
- Dyskutant
- Kontakt: