Pończochy
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Dzisiaj cały dzień chodziłem w krótkich spodniach i w pończochach samonośnych (na wąskiej gumie) marki F&F rozmiar L/XL pochodzących z Tesco. Zalety: bardzo wytrzymałe, ładny połysk. Wady: są krótkie i na bardzo tęgie uda, mały wybór kolorów (beż i czarne). Tak bardzo od samego rana się zsuwały z moich nóg, że musiałem przypiąć je do pasa. Z pasem nosiły się już całkiem dobrze tylko co to za samonośność? Moja ocena to niestety 3=.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Tak, mam w swojej kolekcji ten model. Niestety mimo, że dość ładne i manszeta wąska, tak jak lubię to niestety silikon do bani. W najtańszych polskich pończochach jest o klasę lepszy. Po prostu po niewielkim czasie wysechł i nie rożni się od zwykłej gumy.
Już o tym pisałem, że tylko do paska się nadają. Nie warto kupować. To chyba czeski wyrób.
Już o tym pisałem, że tylko do paska się nadają. Nie warto kupować. To chyba czeski wyrób.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Wczoraj przez przypadek natknąłem się w telewizji na film "Paragon gola". Film stary jak świat, chyba z mojego dzieciństwa i tam odkryłem chłopca "Rudy Mirek", na mój gust ok 9 lat, który zawsze był w krótkich spodenkach i na nogach miał pończochy, tak pończochy nie rajtuzy. Jedna mu cały czas spadała. Ciekawe czy teraz jakaś młoda mama by tak swojego syna ubrała?
Ja rajtuzy wtedy nosiłem do krótkich spodenek, ale pończoch nigdy nie miałem.
Ja rajtuzy wtedy nosiłem do krótkich spodenek, ale pończoch nigdy nie miałem.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Nosiłem w dzieciństkie rajstopy do któtkich spodni, już o tym pisałem. Kolega z przedszkola nosił pończochy do krótkich spodni. Żabki podtrzymujące pończochy, miał przyszyte do podkoszulka.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2010, 22:31 przez tom49, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek
-
- ModTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- rajman
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Ja nosiłem i wszyscy chłopacy z podwórka. Żabki były przyszyte do majtek. Beżowe pończochy w prążki. Nosiło się je w chłodniejsze dni latem do krótkich spodenek. Aż do pójścia do pierwszej komunii nie było mowy żeby któraś matka pozwoliła wyjść na podwórko w długich spodniach. Długie były zbyt cenne bo przecież co chwilę człowiek gdzieś przecierał nogawki na kolanach
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Chyba do, a nie od? Pamiętam te czasy i już wtedy wróg się zbierał do ataku.Jasiek pisze:Rajstopy do krótkich spodni dopiero od 5 klasy podstawówki.
Pończoch nie miałem, ale pamiętam podwiązki męskie do skarpet. Szeroka guma dookoła łydki z jedną żabką do zapięcia skarpetki. Za takie podwiązki teraz nie jeden by mógł oberwać.
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
A jednak od. I co z tego że w klasie chłopacy się ze mnie naśmiewali. Nic sobie z tego nie robiłem. No ale faktem jest że od 6 klasy to do szkoły już tylko pod długie spodnie w te dni kiedy nie było WF. Ale i tak na podwórko wychodziłem jak chciałem i nie jako jedyny z podwórka nosiłem rajstopy.
A później to praktycznie tylko w wojsku rajstop nie nosiłem.
A później to praktycznie tylko w wojsku rajstop nie nosiłem.
Jasiek
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Witam
Mam prośbę bo chciałbym, dziewczynie kupić pończochy do pasa, ale konkretnie chodzi mi o to aby były miłe w dotyku coś ala gatta estella luby błyszczące lady tina. Ma to duże znaczenie bo np. kiedyś jej kupiłem gatta michelle i są strasznie szorstkie w dotyku. Może mi ktoś polecić jakiś model?
Mam prośbę bo chciałbym, dziewczynie kupić pończochy do pasa, ale konkretnie chodzi mi o to aby były miłe w dotyku coś ala gatta estella luby błyszczące lady tina. Ma to duże znaczenie bo np. kiedyś jej kupiłem gatta michelle i są strasznie szorstkie w dotyku. Może mi ktoś polecić jakiś model?
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Wojtas
- Gaduła
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Wojtas
- Gaduła
- Kontakt:
Samonośne z lycrą są faktycznie wygodne i praktyczne. W cienkich pończochach 15 den jak się ma kilka par to po poleceniu oczek w jednej pończosze powoduje że druga dobra zmniejsza koszt bo jest jako zapasowa. Tylko trudno kupić samonośki z prostym wykończeniem części trzymającej pończochę na nodze (przeważnie są w kwieciste wzory).
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Wojtas
- Gaduła
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt: