Tak to wiem Celowo pomijam laser z dwóch powodów - nieosiągalna cena, moja niechęć wobec trwałego usuwania włosów Pumeks?... hmm... żeby tylko nie przedobrzyć sprawy ale dzięki za radę, pewnie spróbuję.byczunio pisze:po laserze podobno nie wrastają
Golenie - Depilacja
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Niby masz rację, ale chyba nie do końca. Czytałem kiedyś, że na wskutek depilacji dochodzi do nieodwracalnego uszkodzenia cebulki włosa, zjawisko to niestety nie następuje po od razu ale po kilkunastu - kilkudziesięciu wyrwaniach. I nie pisali że facetów to nie dotyczy.Radziu pisze:Nie masz co liczyć na trwałe usunięcie włosów, dopóki w Twojej krwi krąży testosteron
Zauważyłem u siebie, że ostatnio odrasta mi zdecydowanie mniej włosów na nogach. Mam nawet miejsca wielkości kilku cm (moneta 5 zł) na których po 2 miesiącach (wiem, zaniedbałem się ) nie odrósł nawet jeden włosek. Być może to ze starości , ale ja uważam że to efekt depilacji, którą stosowałem już jakieś 20 może 30 razy.
Prawdopodobnie więc laser też może skutecznie uszkodzić cebulkę, może po prostu u faceta trzeba trochę więcej zabiegów
ps. Poziom testosteronu mam OK.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Nie wiemy. Masz trzy wyjścia: nie golić, strzyc na niewielką długość, lub ogolić. Wybór należy do Ciebie.lolek pisze:a golic nie będę bo jak ktoś zobaczy to odrazu będą jakieś dziwne spojrzenia i wyzwiska (wiecie jakie)
Tak samo spojrzenia, a może nawet bardziej przyciągają zarośnięte nogi jak i ogolone.
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Naukowo udowodniono, że to nieprawda. Wydaje się, bo człowiek przyzwyczaja się do ich braku. W tak młodym wieku chyba postarałbym się zastosować jakieś trwalsze metody, choćby wyrywanie. Wyrywanie znacząco osłabia cebulkę włosa.lolek pisze:podobno pozniej sa grubsze(trwardsze) i jest ich jeszcze wiecej
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- DanielSz
- Dyskutant
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
I jakie wnioski?DanielSz pisze:Tak właśnie zastanawiam sie nad kupieniem depilatora którym mógłbym regularnie depilować nogi. Do tej pory to tylko golę zwykłą maszynką.
Ja kupiłem najtańszego Philipsa. Używa żona, używam ja i jest niezniszczalny. Te droższe, konstrukcję noży mają podobną, tylko dodanych trochę cudeniek nie wartych różnicy w cenie.
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Radziu, a co za cudo ma taką funkcję? sam mam jakiegoś prostego Brauna. i często urywa włoski zamiast wyrwać- więc też zacząłem myśleć o zmianie.. zresztą swoje lata ma, i chodzi jak młockarnia :)
Ciekawe jaki depilator jest naj naj- czy jakies bajery przydają się w rzeczywistości czy są zbędne? Może użytkownicy różnych maszyn się wypowiedzą :)
Ciekawe jaki depilator jest naj naj- czy jakies bajery przydają się w rzeczywistości czy są zbędne? Może użytkownicy różnych maszyn się wypowiedzą :)
strona 9 w katalogu - http://www.real.pl/katalog_nagrod_real.phpKornecken pisze:Radziu, a co za cudo ma taką funkcję?
Mój to właśnie taka młockarnia Mam Philipsa, który ma ponad 10 lat i jest używany przez dwie osoby.Kornecken pisze: zresztą swoje lata ma, i chodzi jak młockarnia :)
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Mam depilator z tymi funkcjami. To podnoszenie włosków jest zrobione poprzez odpowiednie ukształtowanie obrotowej głowicy z pęsetami. Czy działa trudno powiedzieć, bo nie mam porównania do podobnego modelu bez podnoszenia. W każdym razie dużo lepiej i dokładniej wyrywa włosy niż poprzedni depilator, ale ten poprzedni miał z 10 lat, więc nie dziwi że nowy jest lepszy.papa_smerf pisze:Dodatki masujące skórę i podnoszące wloski, to coś dobrego
Za to do masowania jest przestawka którą można odłączać, więc można porównać działanie i wg mnie działania żadnego nie ma, to znaczy tak samo boli czy przystawka jest założona czy nie. Wprawdzie żona twierdzi że minimalnie mniej boli, ale na pewno nie warto za to dopłacać.
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt: