Rajstopy męskie Knittex

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 26 sty 2013, 22:49

Radziu pisze:Aż tak ubogą, że nic dla siebie tam nie znajdziesz?
Radziu, ja mówię o kolekcji zgodnej z tematem, czyli "męskiej". Do niedawna mieli tylko jedne rajstopy i megginsy.
Radziu pisze:Na czym polegają te testy? Testujesz je sam i odsyłasz im swoją opinię, czy jak?
Bardzo głupie pytanie :-/ To wg. ciebie z kim mam niby "testować" te rajstopy, skoro dostaję jedną parę męskich, czasem dwie różne.
Co do opinii to nie otrzymałem żadnej prośby na ten temat więc mi się nie chce nic do nich pisać, bo ani nie wiem do kogo pisać, ani co ich interesuje.
Raczej się spodziewam, że po prostu wysyłają to co im zostało z próbnej produkcji i nie mają co z tym zrobić, albo coś w tym stylu.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 26 sty 2013, 23:25

Czyli te męskie z oferty sprawdziłeś i nie odpowiadają Tobie?

A co do testów, to trudno to nazwać testem.
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 26 sty 2013, 23:32

Radziu pisze:Czyli te męskie z oferty sprawdziłeś i nie odpowiadają Tobie?
Nie mogę napisać, że mi nie odpowiadają, po prostu 60den "zwykłe" już mam, więc nie będę specjalnie kupował żeby leżały w szufladzie, te "skarpetkowe" dostałem od Knittexa i też jeszcze je mam bo się nie zużyły ani nie podarły.
Dostałem również megginsy, ale miałem je chyba tylko raz na nogach (jakoś mi nie podchodzą megginsy/legginsy). Te z tatuażem akurat mi się nie podobają i nie chodzi mi o wzór, tylko ogólnie nie podobają mi się "tatuaże".
A co do "testów"?? tak to po prostu nazwałem, bo przysyłają mi rajtki i nic nie chcą w zamian :-P
grzeski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: grzeski » 31 sty 2013, 21:23

W sklepie Knittex'a pojawiły się Rajstopy Smart, tzw. skarpetkowe :)
prezes22
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: prezes22 » 01 lut 2013, 22:25

grzeski pisze:W sklepie Knittex'a pojawiły się Rajstopy Smart, tzw. skarpetkowe :)
Oczywiście w jedynym słusznym kolorze dla mężczyzn - czarnym.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 02 lut 2013, 10:27

Ten Knitex bardzo nieudolnie wprowadza ta kolekcje męską .
Tyle było zapowiedzi ,tyle huku , takie plamy ,i wyszło z tego bardzo mało.
Drugi sezon już niemal za nami ,a ta oferta dla facetów to jakiś niewypał.Szkoda.
Znacznie lepiej wychodzi to Adrianowi. NIe dość że miał wcześniej niezła kolekcję męską ,to nawet ja poszerzył w tym sezonie.
A Knitex ma jakieś problemy i sie chyba nie może zdecydować czy warto mieć taką ofertę
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 02 lut 2013, 14:41

Bo Adrian ma odbiorców zagranicą i głównie dla nich powiększa ta oferte. jak Knitex złapie zachodni rynek to też tak będzie robił. Dla samych polaków gra nie warta świeczki.
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 02 lut 2013, 14:45

No niestety Kasior ma rację. A to głównie wina słabego marketingu - ktoś się w ogóle spotkał z reklamą rajstop męskich w Polsce?
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 07 lut 2013, 21:32

kasior pisze:Bo Adrian ma odbiorców zagranicą i głównie dla nich powiększa ta oferte. jak Knitex złapie zachodni rynek to też tak będzie robił. Dla samych polaków gra nie warta świeczki.
zgadza się bo my wjechaliśmy na furmance i w kalesonach (męskim stroju narodowym) do UE, by wnieść do wspólnoty coś polskiego :-D
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 14 lut 2013, 23:46

Słuchajcie jest temat: Pani Renata z firmy Knittex zbiera wszelkie sugestie, pomysły, które pomogą w rozreklamowaniu i upowszechnieniu rajstop męskich w sklepach dużych i małych, osiedlowych itp. Od razu mówię, że kampania bilbordowa i w tv odpada.
Mamy szansę przyczynić się swoim zaangażowaniem w upowszechnienie rajstop męskich na czym chyba wszystkim tu nam zależy. Razem zdziałamy dużo więcej. Pomóżmy więc firmie Knittex rozreklamować te produkty.

Wg mnie trzeba znaleźć sposób by dotrzeć do jak największego grona ludzi młodych bo wśród nich sądzę, będzie największy udział sprzedaży. Ludzie młodzi są o wiele bardziej otwarci na zmiany niż starsi u których często tkwią stereotypy i nieskazitelne przyzwyczajenia.
To co możemy już robić to przy okazji zakupów rajstop sugerować sprzedawcy zainteresowanie rajstopami męskimi Knittex z pominięciem hurtowni a więc po korzystniejszych cenach.
W hipermarketach powinny znaleźć się osobne ekspozytory tylko z męskimi rajstopami, które będą wyróżniać się na tle innych przyciągając uwagę.
Strzałem w 10 byłaby wzmianka w gazetce o dostępności także męskich rajstop. Nie sądzę, by jakikolwiek hipermarket zgodził się umieszczać zdjęcie produktu, który jeszcze nie przyniesie odpowiednio wysokiego obrotu.
W małych sklepikach z rajstopami powinne znaleść się jakieś ulotki, plansze, reklamy formatu min.A4 informujące o wprowadzeniu rajstop męskich do sprzedaży. Fajnym pomysłem byłby także jakiś konkurs towarzyszący takiej kampani reklamowej.

Przypuszczam, że Pani Renata tu zagląda ale na wszelki wypadek będę jej wysyłał na maila nasze pomysły. Na bieżąco też oczywiście informować Was będę o aktualnościach w tym temacie. Niestety opóźnienie przy wprowadzeniu rajstop wynikło z pewnych okoliczności których nikt w firmie Knittex się nie spodziewał. Więcej szczegółów zdradzać nie chcę. Teraz już praktycznie cała kolekcja jest gotowa i można ruszać z reklamą w eter i plener :)
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 15 lut 2013, 00:08

Hmm... jak bym pracował w marketingu tej firmy to może bym coś zdziałał, ale w tej sytuacji nie widzę sensu. Mnie akurat nie zależy na upowszechnieniu. Cenię sobie oryginalność.
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 15 lut 2013, 17:09

Jedyny pomysł jaki mam na myśli to może ulotki dołączane do pakowanych dla wysyłki wszystkich rajstop produkowanych w firmie Knittex.
Z tego co widać na stronce firmy jest reklama -serii męskich rajstop z której można zrobić ulotki a ich koszt dla firmy to nie jest chyba wielka kasa. Taka ulotka mogła by być wkładana do każdego większego opakowania wysyłanego do hurtowni czy sklepów.
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 16 lut 2013, 17:04

W końcu :) Też kompletnie nie znam się na marketingu więc nie do końca wiem co przyniosłoby najlepszy rezultat...
Ale rozwijając pomysł Wojtasa tak wpadło mi do głowy: skoro Knittex sponsoruje niektórym tutaj rajstopy do "testowania", może też szarpnąć się na kilka gratisów dla sklepów które zamawiają u nich towar? Nie wiem jak to dokładnie wygląda, ale pewnie dany model rajstop zamawiany w większej ilości przychodzi we "własnym" opakowaniu? No to dorzucić ze 2-3 pary męskich z załączoną jakąś broszurką z męskimi stylizacjami - tutaj trzeba byłoby się postarać o jakiegoś młodego, że tak się wyrażę normalnego, typowego faceta i zrobić zdjęcia normalnie na ulicy, wzorując się na blogach modowych. Chodzi o to, żeby ten ubiór wyglądał naturalnie, a nie jak sztuczny wymysł ze studia foto.
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 16 lut 2013, 18:31

Tak od siebie dorzucę mały pomysł - promowanie rajstop i megginsów jako bielizny termoaktywnej, obecnie siedzę w górach i jeżdżę na nartach, cały czas używam produktów Knittexa zamiast klasycznej bielizny narciarskiej i sprawuje się to rewelacyjnie, równie dobre jest to jako bielizna na rower - jeździł em tak zimą rowerem do pracy, na wiosnę planuję na rower połączyć rowerowe szorty z megginsami.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 16 lut 2013, 20:12

A ja mam slogany reklamowe, które można załaczac do reklam na plakatach.
Np.

- Prawdziwy mężczyzna jest odważny.
- Prawdziwy mężczyzna nie boi się smieszności.
- Mężczyzna to znaczy odwaga.
- Nikt mu nie będzie mówić co jest dla niego dobre.
- To co męskie decyduje mężczyzna a nie otoczenie.

Zapodajcie przykłady..

A tak mi sie przypomniało, że w zamieszchłych czasach słowo mężczyzna było rodzaju żeńskiego o czym do dzisiaj świadczy literka a na końcu.
dr.eklektyczny
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 16 lut 2013, 21:38

"Prawdziwy mężczyzna nie boi się śmieszności"
To odpada na pewno - sam przyznajesz że facet w rajstopach wygląda śmiesznie. Takie hasła trzeba porządnie przemyśleć bo każde może być odebrane w dwojaki sposób.

Poza tym nie jestem zwolennikiem takich haseł, jakoś one mnie zawsze bardziej odpychają niż przyciągają.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 17 lut 2013, 14:25

To co oni w tym Knitexie założyli firmę i nie wiedza jak swoój produkt wypromować?
A pani Renata ,to przepraszam ,za co bierze pensję?Jak jest od marketingu niech coś sama wymyśli.,albo zatrudni profesjonalistę.
Porównując Knitexa i Adriana w działaniu ,to jak porównywanie sportowca amatora i zawodowca.
big fish
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 17 lut 2013, 14:34

Szczerze mówiąc to nawet jeszcze nigdy nie widziałem produktów knitexa w sprzedaży, ani męskich ani nawet damskich.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 17 lut 2013, 16:53

Radziu pisze:jeszcze nigdy nie widziałem produktów knitexa w sprzedaży
Ja miałem tą przyjemność widzieć produkty Knittexa w normalnym sklepie (a nawet kilku sklepach), ale jeżeli chodzi o rozreklamowanie produktów nawet tych "damskich" to porażka jakaś. W jednym tylko sklepie widziałem regalik z napisem firmowym, a tak to tylko poukładane ich produkty obok innych firm na półkach sklepowych.
witias1234
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: witias1234 » 17 lut 2013, 22:11

Radziu zaczynasz mnie wku...ć. to się rozejżyj człowieku jeden i przestań z tymi swoimi morałami. jak Ci cos nie pasuje to wyjdź z tego forum i nie prowadź knwersacji bo ja na prawdę nie wiem o co tobie kaman. Chłopie.!!!!! Czepiasz sie każdego i wszystkiego co Ty ciota jesteś?
witias1234
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: witias1234 » 17 lut 2013, 22:13

W każdym mieście mozna kupić damskie rajtki knitex. nawet w takim małym!!!
witias1234
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: witias1234 » 17 lut 2013, 22:14

I jeśli masz tak dużo do powiedzenia to na ulicę wyjdź i krzycz.
witias1234
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: witias1234 » 17 lut 2013, 22:16

I jeszcze jedno ta krowa co dużo ryczy mało mleka daje.
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 17 lut 2013, 22:39

Ojtam, ojtam. Chyba kolegę trochę poniosło.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, 22:49 przez Radziu, łącznie zmieniany 1 raz.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 17 lut 2013, 22:45

witias1234 proszę cię nie rozpoczynaj takiej dziwnej wojny na wyzwiska. Może kiedys Radek czepial się wszystkiego i wszystkich ale teraz i tutaj jest tylko dyskusja, a odmienne zdanie nie jest powodem do obrazania kogokolwiek.
dr.eklektyczny
ODPOWIEDZ