Rajstopy męskie Knittex

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 14 paź 2012, 01:36

A co z tą kampanią reklamową? Coś miało ruszyć na jesieni a tu cisza...
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 14 paź 2012, 23:31

Przestraszyli się blokersów z wiochy :-P
witias1234
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: witias1234 » 17 paź 2012, 08:51

Byczunio bo ja się obrażę ja też jestem z wiochy
twardyboro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: twardyboro » 17 paź 2012, 11:45

Byczunio miał chyba na mysli Wiochę.pl.
Bo jo tyż ze wsi. :mrgreen:
Naukowcy informują: logiczne myślenie nie boli ani nie jest szkodliwe dla zdrowia.
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 18 paź 2012, 00:21

boggy pisze:A co z tą kampanią reklamową? Coś miało ruszyć na jesieni a tu cisza...
Dużo sie gada a mało sie robi to tu jest problem
Miej wyjebane a będzie ci dane
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 19 paź 2012, 19:52

Sorry, jak kogoś uraziłem, ale ja odróżniam wsiochów od mieszkających na wsi (poza miastem).
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 21 paź 2012, 10:07

Może kogoś zainteresuje- sklep internetowy Knittex prowadzi promocję razem z magazynem Avanti i można na hasło AVANTI zakupy zrobić 20% taniej, ważne to jest jeszcze dzisiaj (21.10)
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 07 lis 2012, 14:31

Zebrałem się w końcu i kupiłem te męskie rajstopy Active 60 den oraz megginsy Sporty.
Tak w skrócie- rajstopy sa super, górna część przypomina nieco bokserki bezszwowe (z tym że mają centralny szew)- są wygodne, dobrze kryjące. Nie zsuwają się- te niby bokserki dobrze wszystko trzymają na miejscu.
Megginsy- mają nieco inną konstrukcję- zamiast bokserek mają wszyty specjalny klin przedłuzony z przodu- wiadomo na co :)
Jest to nieco mniej wygodne od rozwiązania z rajstop, do tego mają moim zdaniem zbyt wysoką część majtkową- czyba ktoś sie starał zrobić majtki z golfem :D niemniej są wygodne, dobrze kryją i ciepłe- w sam raz na zimę. Gumka w pasie jest szeroka i sie nie roluje, nogawki sa zakończone wąskimi sciągaczami.
Pewnie jeszcze napisze coś więcej jak trochę dłużej poużywam...
Przy okazji - zajrzałem dzisiaj na stronę Knittex-a - i zauwazyłem że kolekcja meska się skurczyła... usuneli większość zapowiadanych modeli. Kiepsko to wróży.... czyzby klapa z męska kolekcją?
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 07 lis 2012, 22:04

Wiocha robi swoje :-(
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 08 lis 2012, 18:58

No ciekawe jeszcze nie weszły te męskie wyroby do sklepu internetowego a już wypadły z oferty. Fajne podejście producenta, zakładające... no właśnie co?
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 08 lis 2012, 20:01

Dawniej Nero przekazywał nam co się tam dzieje od zaplecza. Chyba teraz sam nie ma z nimi kontaktu.
dr.eklektyczny
piot-rek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: piot-rek » 08 lis 2012, 20:39

też kupilem jedyne dostepne rajstopy - active. pudelko bardzo fajne, rajstopy rowniez na + wolalbym jedynie aby byly troche bardziej elastyczne i krotsze, ale poziom krycia wiekszy niz niejednych skarpet :) szkoda ze kupilem dwa ostatnie opakowania w rozmiarze 5 (a moze nawet i jedyne) i na razie nic nie ma, ciekawe kiedy wejda do sprzedazy ciensze rajstopy i czy beda dostepne w innym kolorze niz czarny... z grubszych chcialbym jednak zeby pojawily sie jeszcze jaies kryjace ale ciensze niz te active, bo to sa niby 60den ale grubosc rajstop w opakowaniu (gestosc) jest wyzsza niz niejednych 600den - w kartonie do tych rajstop zmiesciloby sie z 10 par tradycyjych 60den ;) duzy + to tez cena tych rajstop - szkoda ze adrian nie obnizyl swoich cen srednio o polowe, wtedy moznaby bylo je normalnie kupowac :)
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 08 lis 2012, 22:07

Zbyt wielu newsów nie ma. Trwa produkcja całej kolekcji. Kiedy będzie ukończona nie wiadomo. Rajstopy męskie firma Knittex prezentowała ostatnio na Fashionweek Poland. Wielki plakat był zaraz obok głównego wejścia gdzie wystawiał się Knittex więc zaskakiwał i przyzwyczajał jednocześnie. Naturalnie pojawiały się uśmieszki na twarzach ale bardzo dużo osób z zaciekawieniem traktowało te zmiany w męskiej modzie.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 08 lis 2012, 22:51

Dzięki Nero. Zaspokoiłeś ciekawość wielu z nas.

A czy może wiesz czy Knitex będzie coś dalej pchał sprawę czy wycofują się z głośnej kampani ?
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 10 lis 2012, 00:37

Z pewnością będą rozwijać kolekcję, zainteresowanie jest spore. Co do kampanii reklamowej to nie mam konkretnych informacji.
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 10 lis 2012, 11:33

Mnie się wydaje, że jak będą w normalnych sklepach, ludzie będą je kupować.
Tak przynajmniej było w latach 70 ubiegłego wieku. Wielu facetów je nosiło ale pod spodniami. Na wierzchu, występowały jako dodatek do stroju sportowego biegaczy, rowerzystów czy piłkarzy, bo nie było wtedy sportowych legginsów.
Tomek
Awatar użytkownika
krzysiekmisiek
Się Rozkręca
Się Rozkręca

Post autor: krzysiekmisiek » 10 lis 2012, 19:09

Jestem tego samego zdania. Będą w sklepach to i będą na ulicach
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 10 lis 2012, 22:32

Z tego co widać Nero dostał kolejny model do testowania wiec coś sie dzieje ;)
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 11 lis 2012, 09:34

Na ulicach to może nie, ale może pod spodniami będą.
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 11 lis 2012, 16:26

Coś firma Knitex spóźnia się. Pewnie wkrótce obudzą się z ręką w nocniku i będzie po ptokach.
dr.eklektyczny
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 12 lis 2012, 12:37

spóźnianie się to normalka w tym kraju. Realizowałem komercyjny projekt (zupełnie inna branża) i sam projekt spóźnił sięo rok wobec planów, realizacja o kolejny, więc w sumie 2 lata spóźnienia. Drugi projekt zrobiłem z niewielkim bo dwumiesięcznym opóźnieniem (przedprototyp był w przewidywanym terminie), wyrób miał być na rynku do końca roku, a projekt konstrukcyjny jest w powijakach i nie widać kiedy wejdzie w fazę realizacji. Nie dziwcie się, że firma, która ma 100% obłożenia linii produkcyjnej rajstopami damskimi nie ma czasu na rozwinięcie i rozreklamowanie produkcji rajstop męskich. W końcu, w kraju, w którym jest tak wysokie bezrobocie ciężko przekonać pracowników do pracy na 3 zmiany.
grzeski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: grzeski » 10 gru 2012, 16:59

Obecnie noszę Megginsy Knittex'a. Jeśli chodzi o jakość wykonania i komfort noszenia super :lol:. Tylko ta przędza jakoś mi nie leży :-/, tak jak to było napisane przez jednego z panów wyżej.
Opaque
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Opaque » 21 sty 2013, 19:23

Również zdecydowałem się na rajstopy z oferty Knittex. Materiał niezbyt miękki ale na nodze spisuje się dobrze. Niby to 60den, a sprawia wrażenie na więcej. Co do kroju to myślałem, że będzie bardziej odmienny od damskiego, a tu w sumie różnicy wielkiej nie ma. Cena według mnie w porządku, adekwatna do jakości i "niszowości" produktu. Podoba mi się pudełko - wygląda elegancko, zachęca do kupna. Ogólnie jestem zadowolony. Polecam.
Ma ktoś porównanie bezpośrednie męskich od Knittexa i Adriana? Zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze czegoś z oferty tej drugiej firmy. Mam zamiar wymienić całą garderobę damską na męską. Trzeba wspierać producentów robiących "coś innego". Szkoda tylko, że nie ma nic z włókien naturalnych. Przydałyby się ciepłe bawełniane lub akrylowe.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 26 sty 2013, 17:53

A ja tam nie kupowałem jeszcze rajstop z Knittexa, bo jak narazie mają ubogą gamę rajstop męskich, mimo tak licznych zapowiedzi.
Puki co to Knittex podsyła mi czasem jakieś rajstopy do testów (chyba dzięki uprzejmości Nero). Ostatnio znów mi przyszła paczuszka od nich z cienkiki rajstopami w kolorze jasny beż. Nie miałem jeszcze czasu nawet ich wypakować i sprawdzić dokładnie co to jest, ale w końcu będę musiał zobaczyć co tym razem mi przysłali. :mrgreen:
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 26 sty 2013, 19:53

anipoki pisze:A ja tam nie kupowałem jeszcze rajstop z Knittexa, bo jak narazie mają ubogą gamę rajstop męskich, mimo tak licznych zapowiedzi.
Aż tak ubogą, że nic dla siebie tam nie znajdziesz?
anipoki pisze:Puki co to Knittex podsyła mi czasem jakieś rajstopy do testów
Na czym polegają te testy? Testujesz je sam i odsyłasz im swoją opinię, czy jak?
ODPOWIEDZ