Męskie rajstopy.

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Radziu

Post autor: Radziu » 12 lut 2011, 21:54

Niestety niektóre z nich są dla fetyszystów. Ale mają też jedną wersję dla nowomodniaków.
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 13 lut 2011, 19:30

cena tych rajstop jest dyskwalifikująca :) 45 zł :) (z wysyłką- minimum 55)
Bardziej opłaca się kupić w Anglii- cena od razu o połowę niższa.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 13 lut 2011, 20:36

Ludzie chcą na nas zarobić. W końcu muszę udać się do Studenec w Czechach.
Obrazek
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 13 lut 2011, 22:54

papa ma rację. Ja mam te rajstopy męskie z lidy. Rozmiarówka zawyżona. Szczególnie z dupska się zsuwają niemiło. A cena to też kosmos. Lepiej niech wprowadzą rajstopy unisex a nie kombinują męskie i krzyczą za nie nie wiadomo ile forsy.
Modele ciekawe w sumie, ale na allegro są te z Anglii rajstopy: http://allegro.pl/rajstopy-meskie-60-de ... 46912.html
i jeszcze jakies:
http://allegro.pl/wygodne-meskie-rajsto ... 69636.html
Tommy_2011
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Tommy_2011 » 14 lut 2011, 23:25

pantyhoseman pisze:Szczególnie z dupska się zsuwają niemiło. A cena to też kosmos. Lepiej niech wprowadzą rajstopy unisex a nie kombinują męskie i krzyczą za nie nie wiadomo ile forsy.
Dlatego też jeszcze długo pozostanę przy damskich, bo i cena i wybór większy
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 17 lut 2011, 15:02

Kolejne ceny z kosmosu:
Kolarki MĘSKIE:
http://allegro.pl/rybaczki-meskie-na-ro ... 62564.html
Tutaj cena: 45pln + wysyłka 10-24pln. lekka przesada.

oraz rajstopy unisex(nie wiem czy były już... wydaje mi się że chyba tak ale najwyżej komuś ofertę odświeże :P ):
http://allegro.pl/rajstopy-unisex-w-sup ... 61996.html
tutaj dopiero szok cenowy 70pn!!! plus koszt wysyłki od 10 o 24pln! Mi osobiście się te rajstopy za bardzo nie podobają, jeśli dodać do tego cenę to dziękuję bardzo :) Nie sądzę by ktoś się na to złapał :) Ale plus za to że reklamowane są jako unisex...
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 17 lut 2011, 20:57

te rajstopy 280 den i prześwitują mu na palcach i piętach, czy mi się wydaje? :shock:
Tommy_2011
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Tommy_2011 » 17 lut 2011, 21:06

No poszedłbym z torbami, jak bym musiał kupować rajstopy w takich cenach. :shock:
Producenci muszą zejść z ceną i to ostro, jeśli chcą zacząć na tym zarabiać. Lepiej mniej zarobić za jednej parze i sprzedać więcej, niż sprzedać kilka par za takie pieniądze. A potem jeszcze narzekać, że chcieli wejść na rynek, ale nikt nie kupował.
Damskiego jeszcze długo będą górą :-D
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 17 lut 2011, 21:12

krzyś, wydaje mi się że dobrze widzisz...
Zdania są podzielone co do wprowadzania rajstop. Część osób uważa, że powinny wychodzić jako unisex, inni z kolei, że męskie rajstopy powinny być. A ja powiem tak, że mogły by się nieco różnić męskie od damskich szczególnie górą, bo np. te z lidy 100den są dobre tylko trochę źle jest zrobiona tylna część majtkowa bo trochę zjeżdża. Oczywiście też mogą być i unisex :) nazwa w sumie nie ważna, ważne jest by było głośniej o facetach w rajstopach :P
Dodam jeszcze od siebie, że często w rajstopach przy klinie się rozciąga materiał i potem pękają. Kilka par już mi prześwituje, a to dlatego, że nie siedzę często noga na nogę tylko zazwyczaj nogi mam szeroko dlatego mogły by być nieco mocniejsze rajstopy w tym miejscu.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 17 lut 2011, 22:00

Powinny być męskie i damskie, bo my mamy klejnoty i one potrzebują miejsca. Weż sobie ubierz te czeskie Aries to zobaczysz o czym mówię. Zupełnie inna wygoda.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 17 lut 2011, 22:30

Chodzi Ci o te drogie rajstopy? Wiadomo, że potrzeba miejsca, ale mogli by taniej sprzedawać te męskie. Fajnie by było jakby jakaś firma nasza krajowa puściła męskie rajstopy i oczywiście w przystępnej cenie. Mogą być męskie droższe od damskich ale nie pięciokrotnie.
Ktoś chyba na forum kupował te megginsy z Adriana. Jak wrażenia?
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 18 lut 2011, 10:56

Pozwoliłem sobie napisać do Adriana z zapytaniem gdzie można zakupić ich meginsy. Dostałem odpowiedź że mają być w sieci Caefora i są też dostępne w ich sklepie internetowym. Czyli jak zwykle produkt nie jest dostępny w większości sklepów. Meginsy to jednak nie rajstopy, nie mają stóp ale też ciekawa alternatywa zamiast kaleson. Szkoda że tak słabo promowana...
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 18 lut 2011, 12:00

pantyhoseman pisze:Chodzi Ci o te drogie rajstopy?
Męskie Aries wcale nie są droższe od tej samej wersji damskiej, a ich cena jest dość racjonalna co do rodzaju zastosowanej dzianiny jak i jakości wykonania. Są niezwykle trwałe i wygodne, oraz ich noszenie jest zdrowe. Już w innym temacie jeden z naszych forumowiczów stwierdził, że po ich noszeniu nie bolą go nogi.
Obrazek
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 18 lut 2011, 15:26

Wojtas, W sklepie internetowym już dawno były dostępne. Dobre chociaż i to że będzie poza internetem do kupienia, ale moim zdaniem ten sezon jest już stracony. Może na jesieni tego roku będzie głośniej o megginsach albo inny producent z męskimi rajstopami wyskoczy. Wiadomo, że nie rajstopy, ale faktycznie plusem jest alternatywa dla kaleson. Cena też nie jest wzięta z kosmosu. Chyba 19pln kosztują z tego co pamiętam.

papa_smerf, Mnie nogi nie bolą od rajstop :P może w przyszłym sezonie sobie je nabędę :)
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 18 lut 2011, 16:54

pantyhoseman pisze:Kolejne ceny z kosmosu:
Kolarki MĘSKIE:
http://allegro.pl/rybaczki-meskie-na-ro ... 62564.html
Tutaj cena: 45pln + wysyłka 10-24pln. lekka przesada.

oraz rajstopy unisex(nie wiem czy były już... wydaje mi się że chyba tak ale najwyżej komuś ofertę odświeże :P ):
http://allegro.pl/rajstopy-unisex-w-sup ... 61996.html
tutaj dopiero szok cenowy 70pn!!! plus koszt wysyłki od 10 o 24pln! Mi osobiście się te rajstopy za bardzo nie podobają, jeśli dodać do tego cenę to dziękuję bardzo :) Nie sądzę by ktoś się na to złapał :) Ale plus za to że reklamowane są jako unisex...
Lipa panie maksymalna - ceny są do kitu.
Po za tym te rybaczki nijak się mają do roweru- ta obcisła odzież rowerowa jest szyta z nieprzezroczystej, solidnej elastycznej tkaniny, mają wszytego tzw. pampersa- wkładkę chroniącą przed obtarciami. takie coś co tu prezentują kupuje się na targu od Wietnamczyków za ok. 10 zł. Pochodzenie podejrzewam że jest podobne- te rybaczki zapewnie nie mają żadnych cech szczególnych wskazujących że są męskie :)
Zresztą już liczyłem przy poprzedniej okazji że ktoś liczy funta podwójnie- bo cena w Anglii tego towaru jest 2x niższa, cła się nie płaci etc etc.
Polowanie na jeleni trwa? Przy tych cenach nie ma mowy o masowym zbycie.
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 18 lut 2011, 16:56

pantyhoseman pisze:Ktoś chyba na forum kupował te megginsy z Adriana. Jak wrażenia?
Ja kupowałem, wrażenia opisałem, ogólnie ok. Bez porównania lepsze jakościowo od niewypału z Lidy.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 18 lut 2011, 17:03

Kornecken, dobrze mówisz takimi cenami ludzi odstraszają a nie zachęcają... Ja tych megginsów nie będę kupował, bo mam już leginsy i jedna para wystarczy i tak jest prawie nie używana :P na lidę można narzekać, bo tania nie jest, ale te rajstopy z lidy nie są takie tragiczne. Czekam na rajstopy męskie z Adriana, ale to tak jak pisałem wcześniej pewnie w następnym sezonie wyskoczą, bo w sumie miesiąc góra dwa i nikt poza nami nie będzie nosił getrów itp :P
Radziu

Post autor: Radziu » 18 lut 2011, 17:33

pantyhoseman pisze:Kornecken, dobrze mówisz takimi cenami ludzi odstraszają a nie zachęcają... Ja tych megginsów nie będę kupował, bo mam już leginsy
Meginsy kosztują tyle samo co leginsy.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 18 lut 2011, 18:18

Ja akurat mam te z Lidy.
smrodek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: smrodek » 24 lut 2011, 18:15

Hej, a ja udałem się do tego sklepu co wystawił na Allegro Ariesy i sobie je kupiłem za jedyne 32 zł. Sprzedaje tam bardzo sympatyczna pani, która badzo mi doradziła. Sklep nazywa się "Zdrowym bądź" znajduje się w Poznaniu na ul. Stablewskiego róg Głogowska zaraz za sklepem z farbami.
Smrodek
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 24 lut 2011, 18:54

wygodne są te rajstopy? Napisz coś więcej o nich :]
smrodek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: smrodek » 24 lut 2011, 19:03

Są oczywiście bardzo wygodne, kolor mają niestety tylko czarny, posiadają lekki ucisk i bardzo mocno grzeją. Czuje się w nich bardzo lekko, sprzedawczyni mówiła, że mają delikatny masaż i ja to odczuwam. Moim zdaniem są dużo lepsze od ACIV-MANa z Lidy, przynajmniej nie zjeżdżają. Będziesz kiedyś w Poznaniu to tam zajrzyj koniecznie! Acha, mieji jeszcze jeden rodzaj (60-tki), ale nie mieli mojego rozmiaru.
Smrodek
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 24 lut 2011, 23:32

Nie tylko w Poznaniu są, podałem link do strony polskiego dystrybutora i tam są w wyszukiwarce adresy sklepów niemal w każdym mieście większym niż 25 tys. mieszkańców.

Co do koloru to są produkowane w dwóch kolorach: czarnym i sahara (cielisty).

Jeszcze raz link.
http://www.aries-medico.pl/dla-pacjento ... klepy.html
Obrazek
smrodek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: smrodek » 25 lut 2011, 06:28

Tak, ale w większości z nich nie ma tych rajstop "na półce" - tylko na zamówienie, a w niektórych ceny przekraczają nawet 50 zł! Sprawdziłem w kilku z nich.
Smrodek
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 25 lut 2011, 16:18

Nie ma się co dziwić, że na zamówienie. Który chłop by chciał chodzić w rajstopach? :lol:
Obrazek
ODPOWIEDZ