Ile zapłaciliście najwięcej za rajstopy.
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Re: Ile zapłaciliście najwięcej za rajstopy.
Parę tygodni temu trafiłem gdzieś na jakimś forum na wymianę opinii między kobietami n/t rajstop z tzw. "wyższej półki". Większość wymieniała Falke jako szczyt luksusu. Lecz jedna z rozmówczyń stwierdziła, że nawet Falke nie spełniają jej wymagań. Dlatego ona kupuje wyłącznie Woolfordy. Ale nie te "najtańsze" po 80-150 zł, tylko jakiś model za... 250 $ (tak, dolarów). Hmm, rajstopy za 1000 zł?... Dla mnie to już jakaś kosmiczna abstrakcja i Himalaje snobizmu.
Zdaję sobie jednak sprawę z tego, w "pewnych sferach" takie kwoty nie robią na nikim wrażenia.
Zdaję sobie jednak sprawę z tego, w "pewnych sferach" takie kwoty nie robią na nikim wrażenia.
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Możesz podesłać linka jeśli pamiętasz ?lubie_rajstopy pisze:Parę tygodni temu trafiłem gdzieś na jakimś forum na wymianę opinii między kobietami n/t rajstop z tzw. "wyższej półki".
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
...
Ostatnio zmieniony 20 lip 2017, 00:39 przez lubie_rajstopy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Dzięki ,,Rajstopy sięgają po same cycki ,, nie które kobiety naprawdę nie umieją kupować rajstop
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Myślę, że problem jest w czym innym. Każdy ma inne proporcje budowy ciała, dlatego wcale nie jest takie proste, żeby od razu trafić w "swój" rozmiar i kupić rajstopy, które za każdym razem będą idealnie pasowały. Poza tym rozmiarówki poszczególnych producentów rzadko się pokrywają i bywa tak, że np. "3" z firmy X będą większe niż "4" z firmy Y. A nawet rozmiary rajstop od tego samego producenta też nie zawsze są powtarzalne, i kupując po raz kolejny jakiś konkretny model rajstop, niby w tym samym rozmiarze jak poprzednio, można się niemile rozczarować, gdy okażą się za małe lub za duże.
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Ach te wolfordy od dawna za mną chodzą ,czas chyba na ich zakup .Recenzja oczywiście będzie .
- macrofibiber
- Dyskutant
- Kontakt:
Ja nie mam szans kupić sobie tych droższych rajstop, wszystkie rozmiarówki kończą na 4-ce (L) ja potrzebuję większego rozmiaru, jestem happy jeśli zmieszczę się w 5-tkach
Bo lubię, Bo chcę. Bo jest mi w nich dobrze.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Dokładnie tak te w Polsce Kunert są jakby zleżałe i szybko puszcza oczko. Natomiast jak kupiłem przez internet z Niemiec rajstopy Kunert leg control 40 to muszę powiedzieć, że super i długo je nosiłem zanim się podarły, ale kosztowały z przesyłką aż 70zl za 2 sztuki. Najdroższe jakie kupiłem to Wolford Neon 40, które w mojej ocenie są super i warte swojej ceny. Noszenie ich to czysta przyjemność, ekstraklasa. Kosztowały bardzo dużo tj. 135zl mimo to jak będę miał te parę groszy zbędnych to na pewno jeszcze je kupię.
Noszę rajtki bo lubię
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Macrofibiber jeśli będziesz wybierać Wolford to ich rozmiar XL jest naprawdę duży i spokojnie 185cm wzrostu w nie wchodzi i nie są za małe ani nie uciskają za bardzo. Ok są bardzo drogie
Noszę rajtki bo lubię
- michal-saa
- Dyskutant
- Kontakt:
Co w tych Wolford takiego super, ze cena taka kosmiczna? Czym różnią się od standardowych rajt z lajkrą?
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Pewnie materiał ,wykonanie i wytrzymałość.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Przede wszystkim producent jest w Anglii. Jak przeliczycie sobie cenę na funty, to wychodzi w granicach 30 do 60 funtów, a to jest cena jak u nas za naprawdę dobre rajstopy z wyższej półki, tylko bez przelicznika z funta na złotówki, czyli jak u nas 30 do 60 zł za parę.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Małe sprostowanie, Wolford jest Austriacką firmą,co moim zdaniem nawet lepiej wpływa na jakość produktów.anipoki pisze:Przede wszystkim producent jest w Anglii. .
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Może, ale sprzedaje się głównie w Anglii
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Kup sobie np Falke Shelina ,seidenglatt czy pure matt , albo nawet kunerty chinchillan to zobaczysz czym się różnią . Mam przetestowane i wypróbowane wiele rajstop zwykłe kioskowe czy jak to woli hipermarketowe, z ciekawości porównuję hipermarketowe rajstopy z zachodnimi markami ,sprawdzałem czym różnią się jedne od drugich i różnica jest : nie które ciężko założyć (od razu takie wyrzucam), materiałem ,w nie których czuję się jakbym miał założony plastik to samo jest w dotyku .Rajstopy z wyższej półki mają wyprofilowaną stopę, metkę, jak nawet nie ma wyprofilowanych stóp to wiesz z której strony założyć .Do tego dochodzi zsuwanie się .To są te różnice.Ciekawi mnie dlaczego takie wielkie firmy jak adrian , marilyn, gatta itp... nie wszywają nawet metek nie mówiąc już o prfilowanej stopie itd.michal-saa pisze:Co w tych Wolford takiego super, ze cena taka kosmiczna? Czym różnią się od standardowych rajt z lajkrą?
Ostatnio zmieniony 03 gru 2017, 19:54 przez conte, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Wiam ja zapłaciłem najwięcej 250zł za 9par rajstop męski ch firmy Adrian :)
-
- Dyskutant
- Kontakt:
A ja zapłaciłem 135zl za Wolford Neon 40, najlepsze rajstopy jakie miałem najdłużej mi służyły.
Noszę rajtki bo lubię
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Kupowałeś przez ich stronę ?ponieważ patrzałem na stronie kunert.de i nie wysyłają do Polski .Rajtek pisze: Natomiast jak kupiłem przez internet z Niemiec rajstopy Kunert leg control 40
Koledzy te Wolfordy to kupowali przez ich stronę internetową czy jakieś inne dojścia ?
Szkoda że te kunerty to stare zapasy magazynowe bo mają dobrą cenę w Polsce i można coś fajnego czasami kupić . Zdarzyło mi się kupić kunerty bez metki choć powinna być wszyta pomyślałem że może sprzedawca podmienił rajstopy ,oczka lecące to też prawda .
- macrofibiber
- Dyskutant
- Kontakt:
Rajstopy Pamela Mann 140den £10 , 120den £8, 80den £7.
Jeśli ktoś lubi takie grube rajstopy to polecam!
Na opakowanich nie jest napisane że to damskie rajstopy. Wiec to unisex. Nie są z microfibrą. Są bardziej szorstkie i w 100% kryjące i bardzo obściskujące nogi.
Jeśli ktoś lubi takie grube rajstopy to polecam!
Na opakowanich nie jest napisane że to damskie rajstopy. Wiec to unisex. Nie są z microfibrą. Są bardziej szorstkie i w 100% kryjące i bardzo obściskujące nogi.
Bo lubię, Bo chcę. Bo jest mi w nich dobrze.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Najdrożej płacę Marylin KeepHeat 80 den=200den, bo 39,90. Bardzo fajne, ciepłe rajstopy z przędzą akrylową, niestety, na stopach szybko się wyciera "miś" akrylowy i na palcach i piętach pozostaje tylko baza poliamidowa.
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Mam prośbę czy może ktoś odpowiedzieć na moje pytanie zadane wyżej odnośnie kunertów .
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Niestety, Kunert w Polsce dostępny jest wyłącznie z likwidacji zapasów magazynowych, więc ich jakość dawno przeterminowała się.
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Dzięki byczunio, chciałem się dowiedzieć jak rajtek zamawiał kunerty z Niemiec czy przez ich stronę internetową ebay?
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Ale Rajtek pisał o Wolfodach a nie Kunertach. W Warszawie jest butik, który prowadzi Wolfordy. Nawet nie zaryzykowałem tam wejścia, żeby majątku nie stracić. Bo zapłacić 200 pln za "zwykłe" rajstopy to wkracza ponad moje pojęcie zdrowego rozsądku.