Męskie rajstopy.

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 06 wrz 2008, 21:46

Przecież podałem nazwę fabryki a nawet dokładny adres importera tych cienkich rajstop meskich, wiec mozna tam kupić. U producenta napewno taniej, ale sprowadzanie na handel nie ma sensu (patrząc na aukcje internetowe to liche zainteresowanie).
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 09 wrz 2008, 21:12

musa pisze:patrząc na aukcje internetowe to liche zainteresowanie
A jak to sprawdziłeś? Kiedy na aukcji nie ma towaru to co można powiedzieć o popycie?
Albo popytu nie ma, albo jest kolosalny bo towaru brakuje. Jakoś sklepy internetowe w Niemczech mają rajstopy w ciąglej sprzedaży, tylko u nas to kuleje.
Obrazek
uzytkownik
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: uzytkownik » 09 wrz 2008, 23:35

Tylko jaki sens kupować męskie skoro są droższe, a generelnie to samo co damskie :?:
A oto odpowiedź na twoje pytanie:

"1. Don't buy female pantyhose at all. Don't strengthen those companies who don't produce/sell male pantyhose.
2. Buy male pantyhose. Do help with your purchasing power to those who are on your/our side.
3. Prefer to buy your male pantyhose offline in a shop (if you have a choice). Offline shops are the best marketing tools for male pantyhose as other people can see it does exist.
4. Prefer to buy from your country if you buy online (if you have a choice). With every local purchase you make it more probable that one day you will able to buy your pantyhose in the next grocery.
5. Ask for other male pantyhose brands in online/offline shops. Maybe they don't yet know about those brands. If they meet a need, the gonna fulfill it.
6. Do buy at least ten pairs of male pantyhose per year. It's your decision if you help male ph producers/merchants to survive or not."

Zapewne większość wie, że jest to tekst z
http://www.e-mancipate.net/pantyhose_for_men.htm .

A dla nie znających angielskiego krótko opowiem:

1. Nie powinno się kupować rajstop tylko wyłącznie damskich, żeby nie wspierać firm obojętnych produkcji męskich rajstop i tym niezainteresowanych. Krótko mówić - napychamy wtedy kieszenie grupie osób która nasze istnienie ignoruje.
2. Męskie rajstopy powinno się kupować z kolei żeby wzmocnić konkurencje promującą noszenie męskich rajstop i zasygnalizować im, że jest taka potrzeba rynkowa i mogą aktywnie promować taki styl aby zarobić. Wówczas i oni i my na tym korzystamy :) Czysty biznes.
3. Kupuj męskie rajstopy raczej sklepach a nie online - ludzie powinni widzieć taki produkt na co dzień i wiedzieć, że zainteresowanie nie jest tylko wirtualne. W Polsce chyba ciężko będzie znaleźć takie sklepy... No ale może to się zmieni jak będą zainteresowani?
4. Jeżeli kupujesz męskie rajstopy online to staraj się kupować produkty krajowe - zwiększa to szanse, że pewnego dnie będą one dostępne w sklepie. No i to możemy zrobić, mamy polskiego producenta.

No i tak dalej... Myślę, że wystarczy.
Ogólnie noszenie męskich rajstop ma bardzo głęboki sens "polityczno-społecznościowy". To ma być sygnał że istnieją faceci którzy chcą nosić rajstopy. No i rzecz jasna łatwiej społeczeństwu "przełknąć" takie dziwactwo.

A no i muszę powiedzieć, że na tej stronie http://www.e-mancipate.net/pantyhose_for_men.htm jest jeszcze parę ciekawych uwag o podejściu do promocji rajstop z punktu widzenia marketingu i warto rzucić tam okiem. Może warto było by skontaktować się z autorami tej strony i wspólnymi siłami opracować polską wersję językową? "A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają." ;-) Ktoś chętny?

Pozdrawiam, M.
Radziu

Post autor: Radziu » 10 wrz 2008, 09:51

uzytkownik pisze:[Nie powinno się kupować rajstop tylko wyłącznie damskich, żeby nie wspierać firm obojętnych produkcji męskich rajstop i tym niezainteresowanych. Krótko mówić - napychamy wtedy kieszenie grupie osób która nasze istnienie ignoruje.
A tak napychamy kieszenie grupie osób, które wykorzystują nasze istnienie i sprzedają nam to samo co kobietom, tylko że nam 4 razy drożej.
Awatar użytkownika
natasza1967
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: natasza1967 » 10 wrz 2008, 10:19

Ja kupuję tylko damskie bo jeżeli nie widać różnicy to po co przepłacać? A co - niby maja do rajstop rozporki wszywać? Kilkanaście lat temu w lumpeksie kupiłem rajstopy z rozporkiem (suwak). Chyba były męskie.
Czy nie byłoby cudownie być kobietą?
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 10 wrz 2008, 10:35

ALbo na męskich rajstopach powinny być napisy gdzieś na części majtkowej, że są męskie. Wtedy było by wiadomo, że producenci produkują je specjanie dla nas. Albo nadruki z samochodzikami jak w przedszkolu.
uzytkownik
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: uzytkownik » 10 wrz 2008, 10:44

Radziu pisze: A tak napychamy kieszenie grupie osób, które wykorzystują nasze istnienie i sprzedają nam to samo co kobietom, tylko że nam 4 razy drożej.
Też racja. Ale nie ma róży bez kolców - jeżeli chcemy marketingu i popularyzacji to musimy ponosić koszty. Ja płacenie 4 razy drożej za męskie rajstopy widzę jak uiszczenie dodatkowej opłaty za promocję męskich rajstop. Nie podoba mi się to ale coś za coś. Poza tym wraz ze wzrostem sprzedaży na ogół spada cena :)
Gadam jak ekonom... :/ Sorry...

M.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 10 wrz 2008, 11:00

Papo Smerfie, obserwowałem dwie aukcje z meskimi cienkimi rajstopami. na jednej ja kupiłem 4 pary i jeszcze ktośj edną lub dwie i nikt więcej. Na drugiej nikt nic nie kupił. Z tego wnoszę, że zainteresowanie jest liche.
Gdyby zainteresowanie było duże, to byłoby dużo sprzedających (popyt-podaż i odwrotnie).
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 10 wrz 2008, 22:37

A ja chyba na święta wystawię na allegro męskie rajstopy i zobaczymy ile sie sprzeda. Może ktoś z was kupi ?
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 10 wrz 2008, 22:49

uzytkownik pisze:
Może warto było by skontaktować się z autorami tej strony i wspólnymi siłami opracować polską wersję językową? "A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają." ;-) Ktoś chętny?
A pewnie. Jestem za. Kto zna dobrze język niech pisze do nich.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 11 wrz 2008, 10:53

musa pisze:Papo Smerfie, obserwowałem dwie aukcje z meskimi cienkimi rajstopami. na jednej ja kupiłem 4 pary i jeszcze ktośj edną lub dwie i nikt więcej. Na drugiej nikt nic nie kupił. Z tego wnoszę, że zainteresowanie jest liche.
Gdyby zainteresowanie było duże, to byłoby dużo sprzedających (popyt-podaż i odwrotnie).
Od ponad roku co jakiś czas wpisuję w allegro "meskie rajstopy" lub odwrotnie. Zawsze mam wynik brak ofert. No to jak mogę zostać kupującym?

Nawet w tej chwili to zrobiłem, odpowiedź "nic nie znaleziono" i to wśród kilku milionów ofert :shock:
Obrazek
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 11 wrz 2008, 11:45

Faktycznie teraz nie ma, widocznie sprzedający "zmarł z głodu". Chciałem znaleźć sprzedającego po moich transakcjach, ale już nie ma śladu. W komentarzach pewnie jest, ale nie pamiętam nazwy, więc to szukanie w stogu siana. Ale podałem importera, to pewnie ten sam,co sprzedawca na Allegro.
Rajstopy takie same jak zwykłe damskie (żadnej różnicy, a kosztowały 8 (lub ponad) złotych, więc jedynie dla pudełka i pokazywania kobietom warto kupić.

[ Dodano: 2008-09-11, 11:49 ]
PS Prosiłem Kasiora, żeby oprócz pudełka zrobił zdjęcie samych rajstop. Przy okazji z tego co wiem nosił je, może więc podzielić się wrażeniami z pierwszej ręki, a właściwie nogi. :lol:
Ja nosiłem jedna parę, kolejną mam jeszcze w pudełku oryginalnie zapakowaną. (Lep na kobietki).
Aktualnie noszę damskie, bo są takie same, ale tańsze.
Radziu

Post autor: Radziu » 11 wrz 2008, 12:14

musa pisze:Ja nosiłem jedna parę, kolejną mam jeszcze w pudełku oryginalnie zapakowaną. (Lep na kobietki).
w jakim sensie kobietki na to lecą :?:
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 11 wrz 2008, 12:15

Nie czytałeś moich poprzednich "wypocin"?
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 11 wrz 2008, 17:48

musa pisze:Ale podałem importera, to pewnie ten sam,co sprzedawca na Allegro.
Przypomnij jeszcze raz, bo coś nie mogę znaleźć.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamil
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: kamil » 11 wrz 2008, 21:57

Sprzedaż rajstop ruszy dopiero gdy się zrobi dużo chłodniej.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 wrz 2008, 10:22

Jest chłodniej, a na allegro nic nie ma.
Obrazek
Zuzanna
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Zuzanna » 21 wrz 2008, 16:45

Rajstopy męskie były już wiele lat temu, gdy byłam małą dziewczynką. Wiele lat ich nie było, więc wrosłam w damskie rajstopy i tak już pozostanie. Są zdecydowanie tańsze, tak samo (nie)trwałe, więc trzeba mysleć racjonalnie. Wygoda podobna, gdy mają mały kilinik w kroku. Dla tęższych wystarczy klin z tyłu. Nie przepłacajmy. Rajstopy są unisex! :-D
ZUZA
Radziu

Post autor: Radziu » 21 wrz 2008, 17:10

Zuzanna, Ty jesteś chłopcem czy dziewczynką :?: nick damski, a płeć oznaczona jako męska, wypowiedź dwuznaczna :-/
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 21 wrz 2008, 17:31

Zuźka - niczym się nie przejmuj - napisz kilka słów o sobie - może w powitalni.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
amelia_G

Post autor: amelia_G » 21 wrz 2008, 17:38

Oczywiście, że niczym się nie przejmuj, bo i Radziu może być i chłopcem i dziewczynką w zależności od humoru ;-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 wrz 2008, 21:28

Radziu niedługo sam ze sobą rozpoczniesz zażartą dyskuskusję. :shock:
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 21 wrz 2008, 22:52

papa_smerf pisze:Radziu niedługo sam ze sobą rozpoczniesz zażartą dyskuskusję.
Parę lat temu, jak polchat dopiero się formował, miałem tam znajomego w "40-tolatkach", który sam ze sobą prowadził dyskusje. Jak ktoś nie wiedział, ze oba nicki należały do jednej osoby to dawał się nabrać.
Likera

Post autor: Likera » 21 wrz 2008, 22:56

Zuzanna pisze:Rajstopy męskie były już wiele lat temu, gdy byłam małą dziewczynką. Wiele lat ich nie było, więc wrosłam w damskie rajstopy i tak już pozostanie. Są zdecydowanie tańsze, tak samo (nie)trwałe, więc trzeba mysleć racjonalnie. Wygoda podobna, gdy mają mały kilinik w kroku. Dla tęższych wystarczy klin z tyłu. Nie przepłacajmy. Rajstopy są unisex! :-D
Czemuś jako facet się oznaczyłaś? :evil:

A ktoś myślał, żeby nosić tylko damskie, a wszystkim pudełko po męskich pokazywać? :idea:
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 21 wrz 2008, 23:15

Likera pisze:A ktoś myślał, żeby nosić tylko damskie, a wszystkim pudełko po męskich pokazywać?
Oczywiście. W takim samym kontekście poszukuję metki i paragonu na zakup męskiej spódnicy.
ODPOWIEDZ