Jakie polecacie super kryjące rajstopy
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Re: Jakie polecacie super kryjące rajstopy
Po prostu nie mam potrzeby afiszowania się. Głównie chodzi mi o momenty gdy muszę zdjąć buty. Generalnie to niewiele dzieje się w kierunku naszej nowej mody. Ciekawe czy rajstopy jednak z czasem przyjmą się tak jak rurki obecnie.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Przewaga rajstop nad kalesonami ujawnia się głównie w połączeniu ze spódnicą, a ta ostatnia ma małe szanse na szersze zadomowienie się w męskiej szafie. Raczej spodziewałbym się różnej grubości leginsów (meginsów bieliźnianych), także cienkich, jako wypełniacza przestrzeni podspodniowej.
- michal-saa
- Dyskutant
- Kontakt:
Nie możesz po prostu skarpet założyć na rajtki? Ja tak robie. W samych rajtach zimno mi w stopy.MusicManiac pisze:Generalnie chce by bardziej kryły stopy żeby nie było widać że rajstopy bo za bardzo przeswituja... A 60 den spokój je mi wystarczają jeśli chodzi o ciepło
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Ja tam się już tak przyzwyczaiłem, że przy takiej pogodzie jaką obecnie mamy noszę 40 z lycry bez skarpet i mi to nie przeszkadza zbytnio
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Skarpetki zakładam gdy jest spory mróz, bo tak to same rajty wystarcza, aczkolwiek marzną mi stopy, ale na takie pogody jak bywają teraz skarpety za dużo ciepła dają
A ja polecam rajstopy męskie Adriana 60 den
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
No to może spróbuj w takim razie zakładać na rajstopy skarpetki z cienkiej mikrofibry 40 DEN. Ja tak robię, gdy w samych rajstopach jest mi w stopy za zimno, a na chodzenie w zimowych butach jeszcze nie pora.MusicManiac pisze:Skarpetki zakładam gdy jest spory mróz, bo tak to same rajty wystarcza, aczkolwiek marzną mi stopy, ale na takie pogody jak bywają teraz skarpety za dużo ciepła dają
I wtedy jest wystarczająco ciepło w stopy, a w dodatku nic nie prześwituje, gdy musisz gdzieś ściągać buty
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Mam kilka par rajstop z Adriana. Dziwne trochę ale np granatowe przeswituja bardzo a czarne już są jakby grubsze. Bardzo dobre są grafitowe. Mówię o modelu City. Niby jeden model ale mam wrażenie, że granatowe i grafitowe nie do końca są 60 den tak jak czarne. Fajne z Adriana są też te w prążki.
Dzięki za podpowiedzi. Chyba spróbuje po prostu z rozmiarem 4 zamiast 3.
Dzięki za podpowiedzi. Chyba spróbuje po prostu z rozmiarem 4 zamiast 3.
- macrofibiber
- Dyskutant
- Kontakt:
Gabriella - Opaque plus size tights Microfibra 60 DEN VS ADRIAN Plus Size Microfibre Opaque Tights AMY 60Den
Od miesiąca września tu gdnie mieszkam sprzyja pogoda noszeniu grubszych rajstop pod spodnie lub szortów 3/4.
W tym roku wybór padł na dwa modele Gabriella - Opaque plus size tights Microfibra 60 DEN oraz ADRIAN Plus Size Microfibre Opaque Tights AMY 60Den.
Niemal coodziennie ubieram je na przemian i wpadł mi pomysł aby je porównać .
Trwałość obu modeli jest bardzo dobra . Noszac je co drugi dzięń , piorąc ręcznie w płynie do prania i susząć nie na grzejnikach . Przejrzystość obu rajstop bardzo się różni, Rajstopy Adrian są bardziej matowe i niemal nie przejrzyste w przeciwieństwie do Gabrielli , które niczym cieńsze rajstopy są dużo mniej kryjące i bardziej błyszczące , dużo milsze w dotyku, i tu bym się skłonił że dużo przyjmniej widział się te rajstopy na damskich nogach ;) ale to nie znaczy że ich nie polecam wszystkim. Rajstopy Gabriella sprawiają wrażenia bardzej ekskluzywnego produktu.
Natomiast rajstopy adrian to solidny produkt.
Nie znam cen tych rajstop w Polsce ale na ebay rajstopy Gabrella są o mniejwięcej £1,5 droższe z przesyłką
Adrian 60 den size + £3.60 z przesyłką
Gabriella 60 den Size + £4.25 - £4.90 z przesyłką
Te ceny i tak są aytrakcyjne w poruwnaniu do włoskich wyrobów , których ceny na ebay kreują się pomiędzy £7 a £12 z przesyłką
Od miesiąca września tu gdnie mieszkam sprzyja pogoda noszeniu grubszych rajstop pod spodnie lub szortów 3/4.
W tym roku wybór padł na dwa modele Gabriella - Opaque plus size tights Microfibra 60 DEN oraz ADRIAN Plus Size Microfibre Opaque Tights AMY 60Den.
Niemal coodziennie ubieram je na przemian i wpadł mi pomysł aby je porównać .
Trwałość obu modeli jest bardzo dobra . Noszac je co drugi dzięń , piorąc ręcznie w płynie do prania i susząć nie na grzejnikach . Przejrzystość obu rajstop bardzo się różni, Rajstopy Adrian są bardziej matowe i niemal nie przejrzyste w przeciwieństwie do Gabrielli , które niczym cieńsze rajstopy są dużo mniej kryjące i bardziej błyszczące , dużo milsze w dotyku, i tu bym się skłonił że dużo przyjmniej widział się te rajstopy na damskich nogach ;) ale to nie znaczy że ich nie polecam wszystkim. Rajstopy Gabriella sprawiają wrażenia bardzej ekskluzywnego produktu.
Natomiast rajstopy adrian to solidny produkt.
Nie znam cen tych rajstop w Polsce ale na ebay rajstopy Gabrella są o mniejwięcej £1,5 droższe z przesyłką
Adrian 60 den size + £3.60 z przesyłką
Gabriella 60 den Size + £4.25 - £4.90 z przesyłką
Te ceny i tak są aytrakcyjne w poruwnaniu do włoskich wyrobów , których ceny na ebay kreują się pomiędzy £7 a £12 z przesyłką
Bo lubię, Bo chcę. Bo jest mi w nich dobrze.
- macrofibiber
- Dyskutant
- Kontakt:
Super kryjące i bardzo grube rajstopy , nie trzeba ubuerać do nich skarpetek by ukryć że je ma na sobie ;) jeśli ma ktoś taką potrzebę. czesto je mam na sobie do spodni 3/4.
Pamela Mann 120 Denier Opaque 3D Tights https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from ... s&_sacat=0
Pamela Mann 120 Denier Opaque 3D Tights https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from ... s&_sacat=0
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Jak na razie, to temperatury są takie, że pod spodnie dla mnie to jak założę 40 DEN z mikrofibry, to jest za ciepło. Taka grubość spokojnie wystarcza do chodzenia w szortach lub spódnicy, ale niestety na codzień nie praktykuję, choć w czasami zdarza mi się, i jest idealnie. Pod spodnie jak na razie max 40 DEN z lycry, ale najczęściej nadal 20. Jeśli nie chcesz pokazywać rajstop, zakładaj skarpetki, zwykłe, męskie, albo kupuj grubsze z microfibry (60 DEN). Na marginesie, to nie lubię microfibry pod spodniami, jakoś mi nie pasują..
- macrofibiber
- Dyskutant
- Kontakt:
Jak dla mnie 20-stek szkoda pod spodnie, szybko przecierają się w kroku i na szfach od spodni . Jeśli już zakładam to takie cienkie , bo się zdarza to takie, których nie szkoda ich na raz czy kilkukrotne założenie pod spodnie. Ale 20 stki trzymam na "inne okazje" ;)
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Dzięki za rady. Kupiłem ostatnio rajstopy z Adriana i knittexa. Z Adriana te wzorzyste z maską i są dość grube i moc o kryjące 60den. Mam też rajstopy wcześniej już kupione z Adriana City te gładkie. Niby też 60 den ale są wydają się na nad 40den. Z tym że tak jest z kolorem grafitowym i granatowym, natomiast czarne są właśnie jakby grubsze czyli bardziej 60 den. Pod spodnie 40stki wystarczają spokojnie ;)
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Polecam Kunert Velvet 80 , nie są nie wiadomo jak miłe w dotyku ale nie spadają i dobrze się noszą.