Kupno Rajstop
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Re: Kupno Rajstop
a ja noszę teraz na zimę są przeznaczone grube
- misiek
- Się Rozkręca
A nie zagoronxo Ci jest?gerasil pisze:a ja noszę teraz na zimę są przeznaczone grube
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Nie lubię się trochę spocić !
-
- Się Rozkręca
Jak kupujecie rajstopy to idziecie do sklepu i kupujecie czy przez internet?
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Normalnie w sklepie
-
- Stary wyga
- Kontakt:
A w czym problem? Kupuję w sklepach, mam nawet swoje ulubione a w nich znajome sprzedawczynie.
- misiek
- Się Rozkręca
ja ide tylko do sklepu a jak mam jakieś obiekcje co do rozmiaru to doradzam sie sprzedawczyni porostu mowie ze chce rajstopy albo pończochy dla mnie i juz .Zawsze dostaje informacje o jakości rajstop lub pończoch nie kiedy stoją kolo mnie inne klientki i jakoś nie mam z tym problemu
-
- Się Rozkręca
A jak ja bym wszedł do sklepu z rajstopami to normalnie by mnie obsłużyła?Czy mówiła by coś.Bo jednak wy jestescie o wiele starsi odemnie
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Klient to klient. Liczy się sprzedaż. Jakbyś zachowywał się jak maniak seksualny szukający podniety, to mogłoby być gorzej, ale jak przyjdzie młody chłopak, bez doświadczenia, szuka rajstop (dla siebie, dla dziewczyny) i zachowuje się normalnie, to dlaczego nie miałby być normalnie obsłużony. Znam tylko jeden sklep w całej Warszawie, ale do niego nie chodzę, gdzie pani jest niechętna obsłudze mężczyzn, szczególnie w spódnicach.
- misiek
- Się Rozkręca
Patryk ,Byczunio ma racje dla sprzedawcy to tylko się liczy sprzedaż .
W zeszły piątek miałem zdarzenie ,po całym tygodniu pracy miałem piątek wolny ,wiec postanowiłem pojechać do miasta pozałatwiać sprawy urzędowe a ze u nas było chłodno ok 16 stopni to ubrałem sobie krótkie spodnie takie do kolan i rajstopy 15 DEN lekko świecące no i mokasyny .Gdy sprawy swoje pozałatwiałem poszedłem na promenadę tak spacerując nagle mnie zaczepiła młoda kobieta mówiąc mnie ze mam z tylu potargane rajstopy tz oczko poszło na początku nie wiedziałem o co jej chodzi zaskoczyłem jak posterunkowy Stasiak z Wilkowyj bo nawet zapomniałem ze mam rajstopy na sobie ,wiec podziękowałem i poszedłem do najbliższego sklepu z rajstopami i pończochami najbliższy był Palmers a to sklep tylko z bielizna damska wchodzę a tam parę klientek wiec podchodzę do sprzedawczyni no i pytam się czy maja jakieś rajstopy albo pończochy pasujące na mnie obsługa pierwszorzędna żadnych głupich uwag nawet doradztwo na 6,pończoch nie mieli w moim rozmiarze powiedziała żeby w poniedziałek przyszedł ale gdy jej pokazałem ze mi oczko poleciało to pokazała mi parę rajstop rożnych kolorach gdy kupiłem to pozwoliła mi się w przebieralni przebrać gdy już przebraniem się podeszlem do ekspedientki żeby wyrzuciła mi te podarte to jeszcze się zapytała czy pasują popatrzyła na moje nogi i stwerdzila ze dobrze leżą ,obok stały takie dwie panie i jedna do drugiej na półgłos stwierdziła ze mam fajne ogolone nogi i aż zazdrościła ze jej maż tak nie ma wydepilowanych nóg i nie chodzi w rajstopach ,wiec niema obawy ze się będą wyśmiewać i wyzywać a ci kto co to robią to są prostaki ,Ja również na początku się czaiłem jak zając na miedzy ale dzięki Byczunio odwzylem się wyjść oficjalnie w rajstopach i pończochach on mnie zmobilizował. Moze nie którzy mi nie będą wieżyc ale tak było
sorki za błędy ale nie mam polskiej klawiatury a korektor pisowni nie wszystko idzie z korygować
W zeszły piątek miałem zdarzenie ,po całym tygodniu pracy miałem piątek wolny ,wiec postanowiłem pojechać do miasta pozałatwiać sprawy urzędowe a ze u nas było chłodno ok 16 stopni to ubrałem sobie krótkie spodnie takie do kolan i rajstopy 15 DEN lekko świecące no i mokasyny .Gdy sprawy swoje pozałatwiałem poszedłem na promenadę tak spacerując nagle mnie zaczepiła młoda kobieta mówiąc mnie ze mam z tylu potargane rajstopy tz oczko poszło na początku nie wiedziałem o co jej chodzi zaskoczyłem jak posterunkowy Stasiak z Wilkowyj bo nawet zapomniałem ze mam rajstopy na sobie ,wiec podziękowałem i poszedłem do najbliższego sklepu z rajstopami i pończochami najbliższy był Palmers a to sklep tylko z bielizna damska wchodzę a tam parę klientek wiec podchodzę do sprzedawczyni no i pytam się czy maja jakieś rajstopy albo pończochy pasujące na mnie obsługa pierwszorzędna żadnych głupich uwag nawet doradztwo na 6,pończoch nie mieli w moim rozmiarze powiedziała żeby w poniedziałek przyszedł ale gdy jej pokazałem ze mi oczko poleciało to pokazała mi parę rajstop rożnych kolorach gdy kupiłem to pozwoliła mi się w przebieralni przebrać gdy już przebraniem się podeszlem do ekspedientki żeby wyrzuciła mi te podarte to jeszcze się zapytała czy pasują popatrzyła na moje nogi i stwerdzila ze dobrze leżą ,obok stały takie dwie panie i jedna do drugiej na półgłos stwierdziła ze mam fajne ogolone nogi i aż zazdrościła ze jej maż tak nie ma wydepilowanych nóg i nie chodzi w rajstopach ,wiec niema obawy ze się będą wyśmiewać i wyzywać a ci kto co to robią to są prostaki ,Ja również na początku się czaiłem jak zając na miedzy ale dzięki Byczunio odwzylem się wyjść oficjalnie w rajstopach i pończochach on mnie zmobilizował. Moze nie którzy mi nie będą wieżyc ale tak było
sorki za błędy ale nie mam polskiej klawiatury a korektor pisowni nie wszystko idzie z korygować
-
- Się Rozkręca
http://sklep.adrian-rajstopy.pl/produkt ... yczne_.php co myslicie o tych rajstopach o kolorze opal
- misiek
- Się Rozkręca
no fajne są ale jak dla mnie za bardzo jaskrawy kolor wole cieliste bo się nie wyróżniają za bardzo ale to jest twój gust musisz swój styl stworzyć no i nie zapuszczać futra na nogach
-
- Się Rozkręca
powiem ci tak futra ja nie mam na nogach.Mam mało obrośnięte nogi mozna powiedziec ze własy sa w kolorze skóry ze ich tak bardzo nie widac ale jak zakładam rajstopy to nagle je widac i nie wiem czy zły dobieram kolor czy za małą grubość
- misiek
- Się Rozkręca
sa golarki do nóg na baterie firmy Braun polecam sam korzystam tu kosztuje 40€ w Austrii poszukaj w Media Markt, Ja nosze pończochy i rajstopy od 8-do 15 Den latem a zima do 40 DEN ,Latem cieliste pul matowe do krótkich spodni są sam raz no a zima to obojętnie jaki kolor no i cały rok poświęcam co trzeci dzień ze 30 min na pozadne golenie nóg ale już sie zastanawiam na zakupem porządnego depilatora sa takie za 300€ jakieś laserowe czy coś .Ja osobiście kupuje takie żeby się nie rzucały się w oczy cala frajda jest w tym ze ty chodzisz w rajstopach a ludzie tego nie spostrzegają.
-
- Się Rozkręca
Co mysliscie o rajstopach cielistych 40 den półmat? Naprzykład https://www.gatta.pl/pl/luna-40-rajstop ... cra-3.html http://e-gabriella.pl/pl/rajstopy-cienk ... 0-den.html tego typu jak te 2 pary ja mam zamiar kupić te z gatty co myslicie?
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Pierwszy raz swoje własne rajstopy kupowałem w sklepie mając 13 lat. Nie mówiłem nic, dla kogo, tylko podałem rozmiar i kolor. Sprzedawczyni pokazała mi kilka różnych par opowiadając o różnicach i zastosowaniu (grubości, wykończenia palców i części majkowej, rodzajów przędzy). W międzyczasie obok stanęła dziewczyna starsza ode mnie ze 3-4 lata i nawet nie patrzyła na mnie tylko oglądała rajstopy na stojaku. Po prostu kupując rajstopy masz poczucie winy że robisz coś złego i wydaje ci się że wszyscy na ciebie patrzą, a tak naprawdę 99% ma to w d... co kupujesz i co nosisz, jeżeli robisz to w miarę bez przegięć. Dlatego większym zmartwieniem powinno być pokazanie się w rajstopach na ulicy z nieogolonymi nogami (jak byś zareagował na taki widok kobiecych nóg?-przecież to obrzydliwe) , niż w tych samych rajstopach bez szczeciny na łydkach. Sam od czasu gdy jest ciepło chodzę w szortach i rajstopach na co dzień (poza dniami upałów powyżej 24 C). Ale nie noszę rajstop z wysokim połyskiem, kolorowych i grubych (do 40 DEN, najczęściej 15-20) a także regularnie golę nogi i jeszcze nie spotkałem się z negatywną reakcją.Patryk<3rajstopy pisze:A jak ja bym wszedł do sklepu z rajstopami to normalnie by mnie obsłużyła?Czy mówiła by coś.Bo jednak wy jestescie o wiele starsi odemnie
- SheerToWaist
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Patryk, nie musisz nas pytać co sądzimy, jeżeli chcesz takie rajstopy, to po prostu kup :) ja osobiście nie lubię 40 den, kupuję jedynie 15-stki i 20-stki. Zakupy przez Internet mogą być ryzykowne, a jeśli krępujesz się chodzić do mniejszych sklepów z ekspedientkami, zacznij od supermarketów. Rajstopy Adriana można dostać m.in. w sieci Kaufland, Intermarche, Gatta praktycznie wszędzie się wpycha, klasyczne modele znajdziesz np. w Rossmanie...
Rajstopy są super!
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
A swoją drogą dla mnie te rajstopy ze zdjęcia to naprawdę prosto na disco. Wyglądają jak z brokatem. Ale co kto lubi...
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Ja swoje pierwsze rajstopy kupiłem w wieku około 13-14 lat. Był to jeszcze okres gdy musiałem je nosić, ponieważ rodzice tego wymagali. Czasy, gdy byłem wściekły, że muszę w nich chodzić praktycznie non stop (poza miesiącami letnimi, choć i wtedy różnie bywało), a jednocześnie ich noszenie zaczynało być przyjemne. Mama kazała mi wtedy pójść i kupić w sklepie nieopodal grube czarne rajstopy. Bardzo się w wstydziłem, jednak wyjścia nie było i stanąwszy przed ladą powiedziałem "Poproszę czarne rajstopy w rozmiarze 4 i grubości 100 den". Sprzedawczyni zapytała, dla kogo mają to być rajstopy. Gdy dowiedziała się, że dla mnie, trochę ze zdziwieniem ale jednocześnie z powagą powiedziała "może wolałbyś kalesony albo getry, chłopcy zwykle wybierają je zamiast rajstop", na co ja odpowiedziałem coś w rodzaju (choć nie miałem w planach tego ujawniać) : "Niestety mama każe mi nosić takie ze stopami". Sprzedawczyni chyba jeszcze bardziej zdziwiona -choć nie dawała tego po sobie poznać okazała zrozumienie dla mojej sytuacji i profesjonalnie pomogła mi wybrać rajstopy (z Gatty, ale nie pamiętam dokładnie jakie to były). Myślałem że spalę się ze wstydu gdy wyjęła je z pudełka i patrząc na mnie i moje nogi powiedziała, że powinny na mnie pasować, powiedziała też że mogę je wymienić gdyby okazały się niedobre, namawiała mnie nawet do tego, żebym je przymierzył, ja jednak w ogóle nie brałem pod uwagi takiej opcji, chciałem jak najszybciej zapłacić i wyjść (teraz inaczej bym to rozegrał). Z rajstopami w woreczku opuściłem sklep cały czerwony , było mi strasznie głupio (w kolejce za mną stały już 2-3 osoby, gdy wchodziłem do sklepu specjalnie wyczekałem na moment żeby nikogo nie było). Z perspektywy czasu wspominam tę historię jako bardzo ekscytującą, a dalsze kupowanie rajstop było już coraz prostsze
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Informuje wszystkich i zachęcam do skorzystania z ciekawej oferty wyprzedażowej w sklepie firmowym Gabriella ^_^
Obniżki od 20% do 50% na niektóre modele. Szczegóły oferty na stronie http://e-gabriella.pl/35-prices-drop
Promocja trwa tylko do 2 września, więc radzę się spieszyć :D
Obniżki od 20% do 50% na niektóre modele. Szczegóły oferty na stronie http://e-gabriella.pl/35-prices-drop
Promocja trwa tylko do 2 września, więc radzę się spieszyć :D
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- Się Rozkręca
Jakie byscie polecali teraz rajstopy na ta pore jak i na zime??
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Widzę wyżej że ktoś tu proponuje Gabriellę. Ostatnio mając okazję kupiłem sobie rajtki Rubensa Plus Size 20 den. Kupiłem rozmiar 6 a zwykle kupuję z Gatty i Mony(którą polecam :) ) rozmiar 5. I co się okazało ? Że te rajstopy z Gabrielli były za małe, szczególnie klin . Tak że sprawdzajcie rozmiar dwa razy jak kupujecie. No i w Gabrielli od razu poszło brzydkie zaciągnięcie w trzech miejscach a były ubrane jeden raz.
-
- Się Rozkręca
Mam pytanie czy ktos z was ma moze te rajstopy RAJSTOPY EXCLUSIVE NAKED 40?Pytam poniewarz chciał bym cos o nich wiecej wiedziec nic tylko pisze sprzedawca.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Ja je posiadam i powiem tak, są zaje... fajne Rewelacyjna jakość i wykonanie, super gładkie i mega przyjemne ^_^ Możesz śmiało je sobie kupić.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- michal-saa
- Dyskutant
- Kontakt:
20zl za rajty? To się oplaca :) ?