Rajstopy męskie Knittex

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 08 maja 2012, 22:58

Mam takie podkolanówki firmu Jolinese z wszytą podeszfą bawełnianą. Jest to świetne rozwiązanie i jeśli firma Knitex miała by wprowadzić produkt skarpetkowy do oferty to proponuję z takim czymś.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 15 maja 2012, 21:23

Skarpetki oferuje wiele firm i nie ma szczególnego powodu by tego domagać się od Knitexa. Skarpetki są całkowicie unisex.
Obrazek
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 16 maja 2012, 14:40

Znalazłem takie rajstopy Veneziany

http://moda.allegro.pl/moda-veneziana-r ... 71533.html
O czymś takim myślałem ,żeby knitex miał w ofercie męskiej .
Gruba skarpeta -moze nie tak wysoka jak ta pokazana ,i reszta 20 den.
Skarpeta mogłaby mieć wzory lub nie .Reszta np,w kolorach grafit ,natural czy popiel.
big fish
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 16 maja 2012, 16:08

big fish, a co Ci szkodzi takie skarpetki włożyć na rajstopy 20 den? Wskazana kompozycja jest ciekawa, ale mało ekonomiczna, bo to grubsze jest trwałe, a góra ze względu na grubość dużo słabsza, w efekcie będziesz miał za duże pieniądze jeszcze dobry dół i potarganą górę.

Z podobnego względu zawsze byłem przeciw różnym łączeniom np. telewizor z DVD, drukarka ze skanerem. Bo zawsze jedno padnie wcześniej od drugiego i jest problem przymusowego złomu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 16 maja 2012, 17:34

big fish , stary temat w nowej odsłonie czyli rajstopy męskie Lidia40 den. Niestety obecnie już nie produkowane. Wiem że miały wady ale miały też pozytywne akcenty.
Podejrzewam że był to licencyjny produkt. Mam nadzieję że jakaś polska firma produkująca rajstopy męskie, potrafi powrócić do tego tematu czyli męskie rajstopy z dolną (wzmocnioną częścią skarpetową ok. 40 den, a górną o grubości ok 15-20 den.
Osobiście pomimo wad tych rajstop, posiadam jeszcze w dobrym stanie kilka par tego wyrobu czyli produkcji firmy Lidia. Te rajstopy są naprawdę wielofunkcyjne, czyli uniwersalne.Są dobre na zmienna pogodę od biegania, jazdy na rowerze, itp... Wystarczy dopracować kilka detali jako rajstopy męskie mają siłę wejścia na stałe a asortyment męskiej bielizny.Dziwne że nie ma mocnej reklamy w tym ukrytym meskim produkcie!
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, 17:35 przez Wojtas, łącznie zmieniany 1 raz.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 16 maja 2012, 17:34

Wiem ,zgadzam się z Tobą ,że góra słabsza a dól itd..Ale ja to widzę jako element wyróżniający męskie rajstopy.Może akurat to słaby argument ,bo przecież na załączonym linku widać ,ze takie rajtki robią i dla kobiet /z reszta podobne sa też chyba w ofercie Adriana/ ,ale pamiętam rajtki 40den z LIdy ,które w ten sposób reklamowano ,ze maja skarpetę i daje to taki komfort dla faceta ,ze nie musi wyskakiwać z butów w cienkiej rajstopie.
Inna rzecz ,ze ja kiedyś poszedłem do sklepu obuwniczego i przymirzałem buty.
Mało brakowało a skarpeta by sie ześlizgnęła z rajtek/Rajtki lycrowe ,skarpeta bawełniana./ jak zdejmowałem przymierzany but. :lol: Dziewczyna ,kótra sprzedawała buty i się przyglądała jak robie przymiarkę ,dostałaby chyba szoku :shock: na widok mojej nogi w cienkiej rajstopie ,a i ja pewnie też czułbym zażenowanie,które starałbym sie ukryć śmiechem.
Także ja głównie z tego powodu za takim pomysłem jestem.Myślę ,ze to dobry myk ,który mógłby zachęcić facetów do kupienia takich rajtek .Co do tego ,że przy takiej kombinacji łączonej skarpety i rajstop cena będzie wyższa ,to tak zapewne by wyglądało ,niestety.
big fish
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 16 maja 2012, 18:09

big fish pisze: Dziewczyna ,kótra sprzedawała buty i się przyglądała jak robie przymiarkę ,dostałaby chyba szoku
A szkoda, bo myślę, że nie strzelała by do Ciebie z giwery ukrytej za pończochą. :lol:
Obrazek
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 16 maja 2012, 18:31

A cholera ją tam wie czy nie miała jakiego kolta kaliber 45 w majtkach.
Ale w najlepszym razie dostałby jakiejś "głupawki"-histerycznego śmiechu,i uciekła na zaplecze .
Jeszcze mam taką przygodę,i mówię to zupełnie serio,kiedyś mijałem nastolatki ,takie 16-17 .One szły w miom kierunku i kiedy już sie wymijaliśmy słyszałem jak jedna powiedziała do nich- Ten facet ,to tak jakby miał pod spodniami rajstopy.
Dalej coś tam pogadały ,ale nie słydszałem.
Nigdy się nie przyglądałem ,jak kobieta jest w spodniach i czy ma pod spodem rajstopy ,i czy można to zauważyć.Ale dziewczyna trafiła "w dychę ",że miałem rajtki.Może miała przenikliwy wzrok :-D ,który prześwietla niczym promieniowanie "X"
big fish
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 16 maja 2012, 18:37

big fish a może miałeś potargane spodnie i to widziały. Z twoich postów wynika, że chcesz ukrywać rajstopy i robisz to tak aby nikt nigdy ich nie zauważył.

I jak to ma sie do prpagowania mody unisex ?
dr.eklektyczny
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 16 maja 2012, 19:09

A widzisz ,ja nie jestem od propagowania na wierzchu ,tylko od spodu. :lol:
Tak w ogóle to już wyłożyłem wcześniej swój pogląd na noszenie rajstop przez facetów do krótkich spodenek.I żeby sie nie powtarzać ,powiem krótko ,ze mi sie nie za bardzo to podoba.
Noszenie rajtek przez faceta ,powiedzmy takich cienkich do spodenek to dla mnie modowa awangarda.Niemal rewolucja.I szczerze powiem ,ze nie wierzę żeby to się przyjmie.I to nie tylko w PL.
Tak samo zresztą jak ,w innych postach co niektórzy piszą ,ze chcą zakładać szpilki ,majtki damskie koronkowe.MI to trąci transwestycyzmem.Bez urazy ,tak to widzę.
Oczywiście nie komentuje tego w jakiś pejoratywny sposób ,bo to jest forum o nowej modzie,i każdy ma prawo pisać jak sie przebiera ,i w czym sie czuje dobrze.
Ja jestem za rajstopami ,które będą bielizną także dla facetów ,ale jako zamiennik kalesonów .
big fish
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 17 maja 2012, 20:40

big fish czy słowo transwestyta zakorzenione jest w twojej świadomości jako coś złego. Jak sami będziemy to rozpowszechniać to ludzie tak będą uważać.
dr.eklektyczny
grzeski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: grzeski » 18 maja 2012, 20:59

big fish pisze: Jeszcze mam taką przygodę,i mówię to zupełnie serio,kiedyś mijałem nastolatki ,takie 16-17 .One szły w miom kierunku i kiedy już sie wymijaliśmy słyszałem jak jedna powiedziała do nich- Ten facet ,to tak jakby miał pod spodniami rajstopy.
Dalej coś tam pogadały ,ale nie słydszałem.
Często rajstopy eletryzują się do spodni (spodnie ładnie oklejają nogi :) ). To widać czasami u kobiet też. Zależy z jakiego materiału są wyprodukowane spodnie.
Wracając do tematu to popieram postulat, żeby Knittex przemyślał pomysł wyprodukowania skarpetek męskich z mikrofibry. Ja kiedyś próbowałem założyć damskie, ale niestety, są za małe.
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 18 maja 2012, 21:06

Kiedy męskie rajstopy będą miały wzięcie, to wtedy będą również inne wyroby pończosznicze dla mężczyzn w ofercie tej firmy :-)
rajstopowicz666
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rajstopowicz666 » 21 maja 2012, 08:06

big fish pisze:Wiem ,zgadzam się z Tobą ,że góra słabsza a dól itd..Ale ja to widzę jako element wyróżniający męskie rajstopy.Może akurat to słaby argument ,bo przecież na załączonym linku widać ,ze takie rajtki robią i dla kobiet /z reszta podobne sa też chyba w ofercie Adriana/ ,ale pamiętam rajtki 40den z LIdy ,które w ten sposób reklamowano ,ze maja skarpetę i daje to taki komfort dla faceta ,ze nie musi wyskakiwać z butów w cienkiej rajstopie.
Inna rzecz ,ze ja kiedyś poszedłem do sklepu obuwniczego i przymirzałem buty.
Mało brakowało a skarpeta by sie ześlizgnęła z rajtek/Rajtki lycrowe ,skarpeta bawełniana./ jak zdejmowałem przymierzany but. :lol: Dziewczyna ,kótra sprzedawała buty i się przyglądała jak robie przymiarkę ,dostałaby chyba szoku :shock: na widok mojej nogi w cienkiej rajstopie ,a i ja pewnie też czułbym zażenowanie,które starałbym sie ukryć śmiechem.
Także ja głównie z tego powodu za takim pomysłem jestem.Myślę ,ze to dobry myk ,który mógłby zachęcić facetów do kupienia takich rajtek .Co do tego ,że przy takiej kombinacji łączonej skarpety i rajstop cena będzie wyższa ,to tak zapewne by wyglądało ,niestety.
Ja jak jeszcze nie spróbowałem skarpetek z mikrofibry nosilem zima na rajstopy meskie sropki. nie podobaly mi sie na rajstopach jakies dlugie skarpety.
No a stopki czesto zeslizgiwaly mi sie w bucie na rajstopach 20 den.
no ale rajstopy nosze przewaznie cieliste to nawet jak gdzies poszedlem po zdjeciu butów czesto najpierw musialem podciagnac skarpetki ale chyba dawalo mi sie robic to jakos bo chyba nikt nie zauważył.
teraz nosze tylko skarpetki z mikrofibry 40-100 den albo gdy jest mocno zimno rajstopy 40 den bez skarpetek. Kiedys mialem obawy ale przekonalem sie ze nikt tego nie zauwalza.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 24 maja 2012, 21:54

grzeski pisze:Wracając do tematu to popieram postulat, żeby Knittex przemyślał pomysł wyprodukowania skarpetek męskich z mikrofibry.
To zastanawiające. Po co? Kiedy inne firmy to oferują według wzoru i koloru. Niech lepiej skupią się na rajstopach, bo są na dobrej drodze, a skarpetki radzę szukać u innych. Już nie podpowiem gdzie, bo wiele razy zamieszczałem link i nie chcę zanudzać.
Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiekmisiek
Się Rozkręca
Się Rozkręca

Post autor: krzysiekmisiek » 05 cze 2012, 16:27

I co ani widu ani słychu o rajstopkach knittexu
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 06 cze 2012, 01:12

Przecież była mowa o tym, że wszystko prawpodobnie dopiero na jesień.
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 06 cze 2012, 21:33

Byle by ich cena nie była z kosmosu i byle by były dostępne w ilości hurtowej.
Jasiek
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 12 cze 2012, 00:15

Są już pierwsze konkrety :) Zapraszam do zapoznania się z zapowiedzią kolekcji rajstop męskich firmy Knittex:
http://podwiatr.blog.pl/2012/04/25/rajs ... e-knittex/

Kolory dostępne to: natural, grafit, granat, czarne, khaki, brąz. Zastanawiam się jeszcze jakie kolory dodatkowo moglibyśmy zaproponować jeśli byłaby szansa powiększyć dostępną gamę. Może macie jakieś pomysły?
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 12 cze 2012, 01:27

Łe, ale model i jego pozy fatalne wg mnie :/
Co do kolorów to chyba nie wiele więcej trzeba. Ja jedynie natural podzieliłbym na jasne cieliste i jakieś opalone, a do grafitu dodał jeszcze popiel (jasny szary ;)).
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 12 cze 2012, 01:43

boggy farma zawsze może wprowadzić kolejne kolory do produkcji :-)
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 12 cze 2012, 05:17

Faktycznie zdjęcia fatalne jakieś takie "pedalskie".
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
rajstopowicz666
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rajstopowicz666 » 12 cze 2012, 08:50

ech tylko narzekacie ...
firma zainwestowała pewnie sporą kaskę w produkt który pewnie będzie dostępny tylko u nich w sklepie internetowym (wnioskuję z adriana) należy im się szacun heheh zamiast się cieszyć to na zdjęcia narzekacie. Na moje szkoda tylko że zasłonili znowu twarz modela. Można wywnioskować z tego że jeżeli model sie wstydzi pokazać twarz to jak kupi i pokaże się w tym potencjalny nabywca????
mnie zastanawiają http://podwiatr.blog.pl/files/2012/06/3.jpg - mikrofibra 60 den a prześwitują ?
http://podwiatr.blog.pl/files/2012/06/6.jpg kupie na pewno fajny połysk maja na zdjęciach ciekawe jak w rzeczywistości
a te http://podwiatr.blog.pl/files/2012/06/5.jpg to mistrzostwo świata jak dla mnie

Marzy mi się tylko żeby były widoczne np w marketach na półkach leżały. Dużo kobiet nawet nie wie że są męskie rajstopy. Gdyby były łątwo dostępne przy zakupach rajstop dla siebie pewnie wiele by kupiło dla swojego faceta no jeżeli cena nie była by też wygórowana
grzeski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: grzeski » 12 cze 2012, 10:16

Jesli chodzi o zdjęcia to moim zdaniem mistrzostwo. Foty doskolanle przekonują, że rajstopy podkreślają męską sylwetkę i wbrew pozorom dodają męskści. Oferta produktowa jest super. Jak na męskie potrzeby to wyczerpująca. No wcale nie jestem przeciwnikiem rozszeżenia kolekcji, wręcz przeciwnkie, ale jak na początek rewelacja. Jedynie te wzorzyste mnie nie przekonują za bardzo, ale to kwestia gustu. Brawa dla Knittex'a :)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 12 cze 2012, 10:52

Radziu, nie znasz się. Zdjęcia są PRIMA SORT!
ODPOWIEDZ