CZY RAJSTOPY TO FETYSZ ?
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Re: CZY RAJSTOPY TO FETYSZ ?
Nie wiem czy wiecie, ale uchwalona przez WHO kladyfikacja chorób icd 11, która ma zacząć obowiązywać od 1 stycznia 2022 wykreśla z katalogu zaburzeń psychicznych transwestytyzm. Zachowania transwestytyczne w tym transwestytyzm fetyszystyczny stają się NORMĄ. Fetyszyzm także nie odbiega od zachowań standardowych. Transseksualizm też znika. Zamiast niego w dziale "hirurgia" pojawia się dysforia płciowa, czyli niezgodmość posiadanych cech płciowych z odczuciami osoby nią dotkniętej.
- Misiek72
- Stary wyga
Cos mi się obiło o uszy ale szczegółów nie znam. W medycynie i nauce jest postęp, ciekawe kiedy to się zmieni w ludzkiej mentalności.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
- deRafael
- Dyskutant
- Kontakt:
I to jest bardzo dobra wiadomość
-
- Stary wyga
- Kontakt:
deRafael, co jest dobrą wiadomością? To, że trzeba będzie na normalność czekać kilka pokoleń? Ja chcę normalności tu i teraz!
-
- Dyskutant
- Kontakt:
- deRafael
- Dyskutant
- Kontakt:
Heh, sam chciałbym aby to było już tu i teraz. Cieszę się ze who wykreśla transwestytyzm ( nie cierpię tego słowa) z zaburzeń. A ile będziemy czekać? Czas pokaże. Mam nadzieje że jeszcze tego dożyjemy...
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Moim zdaniem, powinniśmy. O tóz zauważyłem na przełomie nastu lat od kąd mam internet,to powiem wam że w temacie trans,zmieniło się że bardziej to pokazujemy niż fantazjujemy. Śledziłem temat o rajstopach ale był mało znany i nie było ani jednej kobiety,która by poparła. Na dzień dzisiejszy widzę że tematyka rajstop robi coraz bardziej popularna,nie sądzicie? Wystarczy wejść na faceebok ile tam należy osób do takich grup. Na You Tube filmików nie brakuje. Napewno idzie wszystko w dobrym kierunku. Ja daje max 10lat i będzie to widok na porządku dziennym.
- deRafael
- Dyskutant
- Kontakt:
Za 10 kat będę już za stary.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Za stary ale na co ? Na noszenie damskich ciuchów? Ja tam będę nosił aż po grób
- Misiek72
- Stary wyga
Zaakceptowania transwestytyzmu przez ludzi jako normę chyba nie doczekamy się nigdy, a na pewno ja nie doczekam bo już jestem stary i za 2 lata będę miał 50-tkę. Popatrzcie na kobiety, wykorzystują męskie ciuchy robią z nich fajne stylizacje i super w nich wyglądają, dlatego ludzie się nie buntują. A transwestyta często przesadza z ciuchami i próbuje naśladować kobietę, dlatego wygląda źle, śmiesznie, pokracznie, a jeszcze jak się maluje kolorowymi kosmetykami to już w ogóle tragedia. Ludzie takiego widoku raczej nie zaakceptują. Ale gdy facet do męskiego ubioru przemyci jakiś mało wyzywający damski ciuch to ludzie rzadziej to zauważają. @Arx31 i @deRafael nie ma najmniejszego problemu by nosić anonimowo publicznie cieliste rajstopy razem z męskimi butami i spodenkami i raczej za starzy na to nie jesteście. Ale te rajstopy nie mogą zwracać uwagi kolorem i połyskiem. Latem nawet spódnica bojówka u faceta przejdzie bez problemu, bo na pierwszy rzut oka przypomina spodenki. Wiadomo że kolorowe sukienki i szpilki u faceta to póki co przesada, ale trzeba się cieszyć z małych rzeczy i jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
Arx31 ja zauważyłem że rzeczywistość w internecie coraz bardziej ucieka postępem realnej rzeczywistości. Miedzy jedną a drugą zrobiła się przepaść. Jak ktoś się naogląda w internecie facetów w odważnych kobiecych stylizacjach i zapragnie tak wyjść do ludzi, to się może ciężko zdziwić jak zostanie "sprowadzony na ziemię". Co do samych rajstop to chyba najszybciej zostaną zaakceptowane choćby z powodu zaleceń medycznych (żylaki).arx31 pisze: ↑24 gru 2020, 22:23 Moim zdaniem, powinniśmy. O tóz zauważyłem na przełomie nastu lat od kąd mam internet,to powiem wam że w temacie trans,zmieniło się że bardziej to pokazujemy niż fantazjujemy. Śledziłem temat o rajstopach ale był mało znany i nie było ani jednej kobiety,która by poparła. Na dzień dzisiejszy widzę że tematyka rajstop robi coraz bardziej popularna,nie sądzicie? Wystarczy wejść na faceebok ile tam należy osób do takich grup. Na You Tube filmików nie brakuje. Napewno idzie wszystko w dobrym kierunku. Ja daje max 10lat i będzie to widok na porządku dziennym.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Misiek, nie jest aż tak źle. Od lat chodzę w spódnicach, maluję paznokcie, noszę kolorowe ciuchy, buty na obcasach czasem się maluję a jakiś czas temu włosy przefarbowałem i żyję. To już 4 lata jak nie miałem spodni na tyłku. Oczywiscie, to wszystko musi być dobrane, stonowane, makijaż odpowiedni do urody i wieku. Są miejsca, gdzie wzbudzam większą sensację, są miejsca, gdzie nie wzbudzam żadnej, ale, za prawdę, powiadam Wam, nigdzie nie dostałem po pysku za swój wygląd. Więc chyba najwięcej problemów siedzi w NASZYCH głowach.
- Misiek72
- Stary wyga
Byczunio "jedna jaskółka wiosny nie czyni" i nasze pojedyńcze przypadki chodzenia w kobiecych ciuchach niewiele zmienią w tym temacie. Ja nie mówię że jest źle bo sam jestem ciężko zdziwiony, że moje wyjścia w pełnym kobiecym ubraniu były bardzo spokojne udane i bezpieczne jeśli chodzi o reakcje na mój widok. Znacznie spokojniejsze niż w ubiorze mieszanym - góra męska i dół damski. Także dobór ciuchów faktycznie ma tu najistotniejsze znaczenie, a ja długo w to wątpiłem... Cóż człowiek się uczy przez całe życie.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2020, 22:30 przez Misiek72, łącznie zmieniany 1 raz.
- Misiek72
- Stary wyga
Victor kiedyś na własne oczy widziałem transwestytę , solidnie zbudowanego bruneta koło 40-stki u którego ostra czerwona szminka wizualnie gryzła się z ciemnym śladem zarostu na twarzy. Niestety ale ten widok mnie przerósł i długo nie mogłem pozbierać szczęki z ziemi . Jestem ciekaw Victor co ty byś powiedział widząc to co ja , zwłaszcza z Twoją wrażliwością estetyczną.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Misiek, bo to był przykład źle dobranego makijażu do urody. Kobieta na prawdę musi być charakterna by użyć krwisto-czerwonej szminki i wyglądać nie jak prostytutka, a co dopiero facet. Gdyby ten pan transwestyta był dobrze umalowany to byś w ogóle nie zwrócił na niego uwagi. Pozwolisz, że nie będę teraz robił sobie makijażu i zdjęć by tylko pokazać jak wygląda mój makijaż (z kredki do oczu musiałem zrezygnować, bo mi źle wychodziła nią kreska, podobnie nie zdobyłem się na użycie eyelinera).
- Misiek72
- Stary wyga
Victor kilka razy kombinowałem z podkładem na twarz tak z ciekawości. W moim przypadku nie widzę sensu w upiększaniu się , to nie dla mnie.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Misiek, nie wszystko musi Cię kręcić. Może akurat makijaż nie jest Ci do szczęścia potrzebny, ale innym tak.
Kiedyś, szukając własnego wyrazu estetycznego przekłułem sobie uszy, ale kolczyki nie były tym, co dałoby mi poprawę samopoczucia. Zrezygnowałem z nich Podobnie bransoletka na ręce. Ale naszyjnik i łańcuszek na nodze są moimi stałymi atrybutami, bez których czuję się niepełny, niekompletny, nieprawdziwy. Dlaczego? Nie wiem. Makijaż lubię, ale nie jest mi niezbędny. Każdy z nas jest uwrażliwiony na inne elementy estetycznego wyrazu swojej osobowości i nie sposób określić, które są bardziej a które mniej ważne, akceptowalne. Nie ma jednego kanonu bycia odmieńcem.
Kiedyś, szukając własnego wyrazu estetycznego przekłułem sobie uszy, ale kolczyki nie były tym, co dałoby mi poprawę samopoczucia. Zrezygnowałem z nich Podobnie bransoletka na ręce. Ale naszyjnik i łańcuszek na nodze są moimi stałymi atrybutami, bez których czuję się niepełny, niekompletny, nieprawdziwy. Dlaczego? Nie wiem. Makijaż lubię, ale nie jest mi niezbędny. Każdy z nas jest uwrażliwiony na inne elementy estetycznego wyrazu swojej osobowości i nie sposób określić, które są bardziej a które mniej ważne, akceptowalne. Nie ma jednego kanonu bycia odmieńcem.
- Misiek72
- Stary wyga
Victor ja się nawet nie golę codziennie, bo mi się nie chce, więc tym bardziej na zabiegi pielęgnacyjne nie mam ochoty. Lubię czasem wskoczyć w damskie ciuchy, ale kosmetyki, kosmetyczka, makijaż to mnie nie interesuje.
- Misiek72
- Stary wyga
Tak Byczunio ja nawet w damskich ciuchach nie czuję się piękniejszym. Nie widzę żadnego powiązania i potrzeby uzupełnienia ciuchów makijażem i biżuterią. To już wyższa szkoła jazdy. Z resztą nawet u kobiet drażni mnie nadmiar tapety na twarzy i błyskotek w stylizacji. Osobiście to tylko chciałbym znowu mieć sylwetkę sprzed 20 lat. Wtedy ciuchy by na mnie dużo lepiej leżały.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Misiek, a kto by nie chciał???
Też nie lubię tapet u kobiet ponad to co niezbędne do podkreślenia naturalnej urody.
Też nie lubię tapet u kobiet ponad to co niezbędne do podkreślenia naturalnej urody.