Czy koledzy i koleżanki mają ulubione kolory rajstop?
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Re: Czy koledzy i koleżanki mają ulubione kolory rajstop?
Przypuszczam, że jest to kolor Fumo, ale pewny nie jestem.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Generalnie można stwierdzić, że co producent to zupełnie inne kolory pod takimi samymi nazwami. Czasem nawet ten sam model rajstop od tego samego producenta, teoretycznie w tym samym kolorze, różni się odcieniem od drugiego egzemplarza z innej partii produkcyjnej. Naprawdę można się pogubić, tak ogromny jest bałagan i brak jakichkolwiek ogólnie obowiązujących norm pod tym względem.
Ale jeśli miałbym zgadywać, to ten kolor rajstop ze zdjęcia określiłbym jako: 1) glace lub 2) lyon lub 3) visione (mam sporo różnych rajstop o właśnie takich różnych nazwach koloru, które jednak "na oko" nie różnią się od siebie odcieniem). Czasem można odnieść wrażenie, że każdy producent nazywa kolory tak jak mu się akurat widzi i podoba, wolna amerykanka po prostu.
Poza tym jeszcze mogę dodać, że rajstopy ze zdjęcia są typu T-band (brak widocznej części majtkowej).
Ale jeśli miałbym zgadywać, to ten kolor rajstop ze zdjęcia określiłbym jako: 1) glace lub 2) lyon lub 3) visione (mam sporo różnych rajstop o właśnie takich różnych nazwach koloru, które jednak "na oko" nie różnią się od siebie odcieniem). Czasem można odnieść wrażenie, że każdy producent nazywa kolory tak jak mu się akurat widzi i podoba, wolna amerykanka po prostu.
Poza tym jeszcze mogę dodać, że rajstopy ze zdjęcia są typu T-band (brak widocznej części majtkowej).
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Raczej nie - fumo to kolor ciemnoszary, zbliżony do grafitowego. A ten odcień ze zdjęcia jest bliżej ciemnego beżu niż szarości.
Chociaż z innej strony nie zdziwiłbym się, gdyby to faktycznie jednak były jakieś szare rajstopy, tylko bardzo cienkie (poniżej 10 den), które w połączeniu z kolorem skóry mogą dać właśnie taki odcień jak z załączonego obrazka
- michal-saa
- Dyskutant
- Kontakt:
Re: Czy koledzjay i koleżanki mają ulubione kolory rajstop?
Ja bym określił kolor tych rajtek jako czekoladowy. Ale wygladaja na bardzo cienkie.
- Misiek72
- Stary wyga
Mi przypominają rajstopy w kolorze mocca. Ale czy tak jest faktycznie to nie wiem.
- macrofibiber
- Dyskutant
- Kontakt:
Po prostu czarne cienkie rajstopy 10 - 15 den , stawiam na to że oświetlenie pomieszczenia, retusz zminił kolor od tego w rzeczywisyości.
Bo lubię, Bo chcę. Bo jest mi w nich dobrze.
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Ciemny beż, ubóstwiam
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Ja również uwielbiam ciemny beż, a do tego muszą się błyszczeć
Noszę rajtki bo lubię
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Rajtek odezwij się do mnie konieczne na e-mail arx31@wp.pl
-
- Początkujący
- Kontakt:
A ja byłbym szczęśliwy gdyby dało się normalnie, brz strachu, ocen, wytykania palcami chodzić w klasycznych 60den czarnych do dzinsowych szortow. Niestety tak ubrany chodze tylko po domu.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Wszystko zależy od temperatury na zewnątrz. Jeśli chcesz tak chodzić przy 25+, to na pewno wszyscy będą się patrzeć jak na pomylonego. Ale jeśli ubierzesz się tak przy temperaturze 10 - 15 to gwarantuję, że tylko prawacy będą myśleć jak cię wyeliminować ze społeczeństwa. Normalna reszta stwierdzi, że skoro tak się ubierasz to znaczy, że tak lubisz i to twój problem.