-
Strona główna
-
- Dzisiaj jest 23 sty 2025, 13:17
- Strefa czasowa UTC+01:00
Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
bodex
- Znawca tematu
-
Kontakt:
Magda pisze:a może Papciu nie chce ci się co 2 dni depilować?
Jest z tym trochę roboty, ale nie co dwa dni :)
Ja na początku sezonu rajstopowego poświęcam około 2 godzin na dokładną depilację całych nóg, a później co jakieś 2 tygodnie poprawka. Z tym że później nie zajmuje to już więcej niż 30 minut, bo włosy nie odrastają wszystkie w tym samym czasie więc po tych 2 tygodniach jest ich niewiele.
Chyba że masz na myśli golenie, wtedy pewnie co 2 dni trzeba powtarzać.
-
papa_smerf
- AdminTeam
-
Kontakt:
Magda pisze:może Papciu nie chce ci się co 2 dni depilować?
Tak, to jest właśnie cały problem. Kiedyś to robiłem, całe ciało, ale jak zobaczyłem zużycie kremu do golenia, to wąż w kieszeni się odezwał!
-
Radziu
To weź depilator, on tylko troszkę prądu zużywa, ale naprawdę niewiele
-
papa_smerf
- AdminTeam
-
Kontakt:
Bez dowcipów! Ja mam sobie wyrywać włosy tam? Toż się wścieknę!
-
Magda
- Zasiedziały na forum
-
Kontakt:
Tam to sie goli
, są kremy depilacyjne! pisaliśmy o nogach... no a ciężko żeby włosy tam wystawałyyyy
nie wściekniesz się, tyle że upierdliwe , ale cóż się nie robi dla wyglądu
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
-
papa_smerf
- AdminTeam
-
Kontakt:
Mam umowę z małżonką. Ja i ona tam mamy po trzy milimetry, oczywiście włosków
W zasadzie mógłbym mieć zero, ale moja ukochana twierdzi, że ją jej zero gryzie i drażni więc na drodze negocjacji ustaliliśmy wspólny punkt zgody na trzecim milimetrze.
-
bodex
- Znawca tematu
-
Kontakt:
papa_smerf pisze:W zasadzie mógłbym mieć zero, ale moja ukochana twierdzi, że ją jej zero gryzie i drażni więc na drodze negocjacji ustaliliśmy wspólny punkt zgody na trzecim milimetrze.
Po depilacji (wyrywaniu) to co odrasta znacznie mniej gryzie, być może nawet mniej niż te 3 milimetry. A co do wściekania się, to próbowałeś ? Jeśli tak, to może depilator był nieodpowiedni ?
Wcześniej depilowałem się jeśli dobrze pamiętam depilatorem Philipsa, z wirującymi dyskami. Bolało, ale czego się nie robi dla wyglądu :) Jakiś czas temu kupiliśmy nowy depilator, tym razem Braun z "pęsetami". Niby konstrukcja podobna, ale efekt naprawdę mnie zadziwił, żonę zresztą też. Możesz wierzyć lub nie, ale na łydkach praktycznie zero bólu. Wyżej już boli, ale chyba nawet mniej niż poprzednim depilatorem na łydkach.
-
Stanislaw
- Dyskutant
-
Kontakt:
Dziś dotarł do mnie laserek a już się martwiłem że zaginął w akacji.
Przepala na wylot opakowanie po małych płytach cd bo takie akurat poświęciłem.
Laserek ma dwie diody, główną 808 nm o mocy pół wata max i pomocniczą 675 nm małej mocy. Układ optyczny jest skonstruowany że ogniskowa obu diodek chyba się zbiega tak że celuje się czerwonym światełkiem tej diody pomocniczej, a wypala moc tej diody głównej. Ta dioda główna ma kolor z poza widzialnego i dlatego jest potrzeba ta czerwona pomocnicza bo kolorek 808 nm jest niewidoczny dla oczu. Nawiasem mówiąc nie wiem czy obie diody nie są zintegrowane w jednej obudowie bo wygląda to bardzo prosto i smarty.
Laserek wypala włosa jak ogniem. Jak skieruje się na skórę bez włosa to nic się nie dzieje, ale jak się nakieruje na włosa to wypala nawet włosa pod skórą. Ta długość fali (808 nm) działa na barwnik we włosie który pochłania takie promieniowanie i nagrzewa się na maxa. Oczywiście czarne przedmioty pochłaniają każde promieniowanie a szczególnie podczerwone, dlatego przepala również pudełko po płytach.
Zauważyłem że konstrukcja urządzenia pozwala wypalić włosa pod skórą nie niszcząc samej skóry. Uczucie może być bolesne jak wyrywanie włosa pensetą. Muszę się teraz podszkolić jak to prawidłowo obsługiwać, bo jak na razie to zjarałem kilka włosów na klacie.
-
bodex
- Znawca tematu
-
Kontakt:
Magda pisze:akurat na wydepilowane nogi nikt nie zwróci uwagi-a mało to facetów co prawie nigdzie włosów nie maja?
To nie o to chodziło. Jechaliśmy do rodzinki więc zapewne pamiętali jak wyglądam. Ale żonie to nie przeszkadzało, bo wg niej "co z tego że facet sobie nogi wydepilował, przecież to nic złego" A założenie rajstop do krótkich spodenek, nawet takich praktycznie niewidocznych i w środowisku gdzie nikt nas nie zna to już problem, bo "facetowi nie wypada"
Dlatego napisałem że dziwne są te kobiety. Przecież Byczunio niemal na co dzień chodzi w rajstopach, więc zakładam (może błędnie) że to jego żona akcepuje, ale jak napisał usuwania uwłosienia już nie :)
-
byczunio
- Stary wyga
-
Kontakt:
bodex pisze:Przecież Byczunio niemal na co dzień chodzi w rajstopach, więc zakładam (może błędnie) że to jego żona akcepuje, ale jak napisał usuwania uwłosienia już nie :)
Jej przede wszystkim chodzi o czas jaki poświęcam dbaniu o własną "urodę". Uważa, że mógłbym go bardziej pożytecznie spozytkować. Po drugie moje zadbanie wymaga od niej co najmniej podobny poziom zadbania. Po tzrecie na zdjęcie rajstop potrzeba ok 20 sekund, a jesli się nie dba o ich kondycję to 3 sekundy. Na odrośnięcie włosków potrzeba ok tgodnia jeśli są ogolone, ok miesiąca jesli są wyrwane. Po czwarte to nikt nie zrozumie kobiety.
Jesli chodzi o obszar "bikini" to mam tam wyrwane pensetką włosek po włosku. Mniej więcej po roku na większości obszaru praktycznie przestały odrastać.
-
dr.pantyhose
A ja czekam na efekty laserowego wypalacza włosów. Jak ci się Stanisławie uda bez uszczerbku na zdrowiu to zrobić to poinformuj nas o tym. Ja wolę byc nieowłosiony na ciele poza włosami na głowie. Na szczęście moja żona teżnie lubi włosów u mnie i u siebie. A o to czy sie to spodoba czy nie otoczeniu to nie dbam.
-
Radziu
byczunio pisze:Jej przede wszystkim chodzi o czas jaki poświęcam dbaniu o własną "urodę". Uważa, że mógłbym go bardziej pożytecznie spozytkować. .
No tak, bo facet ma tyrać, a nie dbać o siebie
byczunio pisze:. Na odrośnięcie włosków potrzeba ok tgodnia jeśli są ogolone, ok miesiąca jesli są wyrwane..
To naprawdę szybko Ci rosną, skoro po tygodniu masz odrośnięte.
-
byczunio
- Stary wyga
-
Kontakt:
Radziu pisze:To naprawdę szybko Ci rosną, skoro po tygodniu masz odrośnięte.
po tygodniu są mierzalne
-
carin
- Dyskutant
-
Kontakt:
Moje też po tygodniu są już mierzalne i wyczuwalne. Rzeczywiście, odrastają dość szybko. Pozytyw jest taki, że zauważyłem iż skóra przyzwyczaja się do golenia. Teraz już nie mam problemów z drapaniem i podrażnieniami po goleniu (golę średnio właśnie raz na tydzień, póki są małe).
Jeszcze wobec wcześniej poruszanej kwestii, zsuwania się rajstop i ogolonych/nieogolonych nóg. Osobiście widzę małą różnicę na plus wygolonych nóg, ale nie jest ona tak istotna, by ktoś tylko z tego powodu zadawał sobie trud golenia. Plusem jest też to, że zwyczajnie z włosami i rajstopami często mnie drapało po nogach
Generalnie to bardzo przyjemne wrażenie mieć gładkie nogi i odczuwam też, że w zimne dni jest mi znacznie cieplej (bez względu czy mam pod spodniami rajstopy czy nie).
-
Magda
- Zasiedziały na forum
-
Kontakt:
no niestety panowie-taka natura że szybciej zarastacie......ale dbanie o siebie...to podstawa i tu mój podziw np dla radzia... bo taki wygląd to full dbania, ilez on musi poświęcać czasu nawet od genetycznych.PODZIWIAM CIĘ, ZE CI SIĘ CHCE
-
byczunio
- Stary wyga
-
Kontakt:
Magda pisze:no niestety panowie-taka natura że szybciej zaras
Ja, po roku regularnego i starannego wyrywania znacznie mniej zarastam (niestety tego jeszcze nie osiągnąłem na nogach)
Stanisław, nic nie piszesz jak spisuje się Twój laser. Czyżbyś przepalił się na wylot?
-
Stanislaw
- Dyskutant
-
Kontakt:
No właśnie laser działa powoli, ale widzę już pewne rezultaty.
Zacząłem od wypalania włosów na klacie i jest ich mniej ale nadal odrastają więc muszę zastanowić się czy zmienić technikę wypalania czy tak ma być.
Jak uzyskam satysfakcjonujący efekt to doniosę.
Od sierpnia na nogach stosuję olej z krokosza po goleniu i odnoszę wrażenie, że mam tam cieńsze, słabsze włosy. No i teraz będę próbować użyć tam na nogach lasera i zobaczę czy działa skutecznie. Zabieg laserem jest pracochłonny ale jak się pozbędę włosów to zyskam wiele czasu na goleniu plus brak podrażnień plus gładsza skóra. No i marzy mi się wypalić wszystko do wakacji. Ale nie wiem czy się uda bo tu trzeba dużo czasu, tak pewnie z godzinę dziennie trzeba poświęcić na wypalanie. A to noga, a to klata, druga noga, brzuch itd.
-
Magda
- Zasiedziały na forum
-
Kontakt:
To ten laser hmmm słaby jakiś, u kosmetyczek 2-3 zabiegi no ale jakie koszty....
-
Radziu
Stasiu, dopóki w Twoich żyłach krąży DHT, nigdy depilacja nie będzie skuteczna. Możesz włoski co najwyżej osłabić, ale i tak Ci będą odrastać.
-
Magda
- Zasiedziały na forum
-
Kontakt:
Mnie na nogach też odrastają...wkurza mnie to
-
Radziu
Po laserze Ci odrastają
-
carin
- Dyskutant
-
Kontakt:
Moje są za to super mocne
Nieraz już po 3 dniach są widoczne, a czuć je zaledwie już po 2 dniach od golenia. Mimo to, golę je raz na 5-7 dni. Częsciej mi się po prostu nie chce
Nie wiem jak wczesniej mogłem chodzić taki zarosnięty. Teraz sobie po prostu tego nie wyobrażam. Po goleniu nie jest mi tak zimno w nogi, nie pocą się tak szybko i w ogóle jest tak jakos lekko i przyjemnie
-
Magda
- Zasiedziały na forum
-
Kontakt:
nie byłam na laserze - nie jest to na moja kieszeń, ale i tak ci z czasem odrosną...może po paru razach
carin, może kup po porostu depilator- z czasem się człowiek przyzwyczaja
[ Dodano: 2008-11-30, 17:12 ]
a dużo lepsze efekty- włoski nie odrastają takie twarde i rzadsze są
przy goleniu pod włos-co daje dużo lepsze efekty zachodzi możliwość ,że włoski będą sie wrastać pod skóre
-
Radziu
Więc jak nie byłaś na laserze, to nie ma się co dziwić, że ci odrastają. Po laserze co prawda też odrastają, ale w przypadku kobiet znacznie słabiej, a czasami prawie wcale.
-
Magda
- Zasiedziały na forum
-
Kontakt:
Napewno słabiej , ale hmmm jakoś wolę zostać przy mojej starej inwestycji- skromnym depilatorze już się przyzwyczaiłam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 36 gości