Jakie rajstopy nosimy gdy jest ciepło.

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

lubie_rajstopy
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Re: Jakie rajstopy nosimy gdy jest ciepło.

Post autor: lubie_rajstopy » 11 lip 2016, 13:38

misiek pisze:no wlasnie tu jest dla mnie problem ja mieszkam za granica i nie mam konta na Alegro a gdy przyjeżdżam do kraju tona dwa góra trzy dni
Ja też nie mam konta na Allegro, ale to nie jest problem, bo można zamawiać towar jako osoba niezalogowana, jest taka opcja przy finalizowaniu transakcji. A jeśli w Polsce bywasz tylko raz kiedyś, to możesz tak zaplanować termin swojego kolejnego wyjazdu, żeby przesyłka już tu na Ciebie czekała. Zamawiasz przesyłkę z dostawą na paczkomat zlokalizowany najbliżej Twojego planowanego miejsca pobytu w Polsce i po prostu tam ją sobie odbierasz w dogodnym czasie (towar w paczkomacie czeka na odbiór przez 3 doby od chwili dostarczenia). Albo możesz zapytać mailowo sprzedawcę, czy mógłby Ci wysłać przesyłkę z rajstopami do Austrii. Myślę, że takim czy innym sposobem da się wszystko jakoś załatwić ;-)
Awatar użytkownika
misiek
Się Rozkręca
Się Rozkręca

Post autor: misiek » 12 lip 2016, 11:25

lubie_rajstopy pisze:
misiek pisze:no wlasnie tu jest dla mnie problem ja mieszkam za granica i nie mam konta na Alegro a gdy przyjeżdżam do kraju tona dwa góra trzy dni
Ja też nie mam konta na Allegro, ale to nie jest problem, bo można zamawiać towar jako osoba niezalogowana, jest taka opcja przy finalizowaniu transakcji. A jeśli w Polsce bywasz tylko raz kiedyś, to możesz tak zaplanować termin swojego kolejnego wyjazdu, żeby przesyłka już tu na Ciebie czekała. Zamawiasz przesyłkę z dostawą na paczkomat zlokalizowany najbliżej Twojego planowanego miejsca pobytu w Polsce i po prostu tam ją sobie odbierasz w dogodnym czasie (towar w paczkomacie czeka na odbiór przez 3 doby od chwili dostarczenia). Albo możesz zapytać mailowo sprzedawcę, czy mógłby Ci wysłać przesyłkę z rajstopami do Austrii. Myślę, że takim czy innym sposobem da się wszystko jakoś załatwić ;-)

zadzwoniłem dziś do tego sklepu z Czestochowy i zapytałem to nie ma problemu tylko on sprzedaje na wagę tak mi powiedział
tylko zapomniałem powiedzieć ze ja chce mieć 5 a na alegro są 3
Awatar użytkownika
kasiiaa66
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: kasiiaa66 » 02 wrz 2016, 21:26

Witam ja latem ubieram stopki do baletek lub skarpetki,podkolanówki rajstopowe
A w chłodne wieczory jak teraz mamy to rajstopki 15DM
przeważnie czarne ale nie pod spodnie do spódniczki lub do krótkich spodenek
MyLoveFashion
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: MyLoveFashion » 14 wrz 2016, 13:12

Po co rajstopy jak jest ciepło? :D Ja używam tego sprayu (rajstopy w sprayu) czy jakoś tak xD Nie będę się piekła dodatkowo :D
Okulary do czytania zaciągnęły mi rajstopy :(
lubie_rajstopy
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: lubie_rajstopy » 14 wrz 2016, 13:21

MyLoveFashion pisze:Po co rajstopy jak jest ciepło? :D Ja używam tego sprayu (rajstopy w sprayu) czy jakoś tak xD Nie będę się piekła dodatkowo :D
Poza tym takie "rajstopy" mają jeszcze jedną zaletę: nie zaciągają się i oczka w nich nie lecą ;-P
gerasil
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: gerasil » 17 wrz 2016, 10:28

No już chyba czas zacząć nosić rajstopy najpierw cienkie do końca września a potem coraz grubsze :-)
Patryk<3rajstopy
Się Rozkręca
Się Rozkręca

Post autor: Patryk<3rajstopy » 17 wrz 2016, 10:32

Czy zima pod spodnie jak założę rajtki 40den bedzie mi zimno czy bedzie ok?Mówię o grudniu tak jak spadnie śnieg itd by nie nosić kalesonów?
Awatar użytkownika
SheerToWaist
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: SheerToWaist » 17 wrz 2016, 11:58

Patryk<3rajstopy pisze:Czy zima pod spodnie jak założę rajtki 40den bedzie mi zimno czy bedzie ok?Mówię o grudniu tak jak spadnie śnieg itd by nie nosić kalesonów?
Człowieku... sprawdź sam... Jak będzie Ci zimno w 40stkach, to na drugi dzień założysz 60tki, a jak będzie Ci za gorąco, przerzuć się na 20 den. Czy to takie trudne?
Rajstopy są super!
gerasil
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: gerasil » 17 wrz 2016, 12:39

Ja tam od października do końca kwietnia stawiam na powyżej 80
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 18 wrz 2016, 09:08

Popieram wypowiedź SheerToWaist, musisz po prostu sam wypróbować, czy ci nie będzie w takich zimno, ale odpowiadając jednak na twoje pytanie, to tak - jak zima będzie taka jak ostatnio to w zależności od twojego odczuwania zimna powinny ci wystarczyć. Jak dla mnie to ostatnią zimę przechodziłem w takich w większości czasu, ale zawsze możesz założyć zamiast lycry, jakieś 40 den z mikrofibry. Grubość taka sama, ale materiał daje większą izolację od zimna. ;)
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
michal-saa
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: michal-saa » 18 wrz 2016, 18:29

A ja całą zime chodze w 15-20den. Nie lubie grubych rajtuz. Poza tym w pracy siedzę w cieplym pomieszczeniu i bym się w grubszych ugotowal. 20den jest dla mnie optymalne. Na zewnatrz cieplej niz z w samych spodniach a w pomieszczeniu nie za gorąco.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 19 wrz 2016, 09:11

Powyżej "60" noszę chyba tylko do spódnicy lub krótkich spodni. No chyba, że jest -20 st C a ja cały dzień out side, to wtedy pod długie spodnie.
Piochum123
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Piochum123 » 19 wrz 2016, 12:33

Jak jest bardzo ciepło to cieńkie spodnie i cieńkie cieliste pończochy, jak trochę zimniej to już rajstopy 15 - 20 den. Zimą tylko rajstopy 40 den.
Tomek20
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Tomek20 » 22 wrz 2016, 12:19

Ja od początku września noszę grube rajstopy 100 den, na początku miesiąca było kilka ciepłych dni kiedy ciężko było w nich wytrzymać ale teraz jest OK. I tak do końca maja ;-)
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 24 wrz 2016, 16:36

No chyba cie pogielo...

Wysłane z Tapatalk
gerasil
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: gerasil » 24 wrz 2016, 16:43

Dlaczego ja też
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 24 wrz 2016, 18:47

100 den????? No chyba że ktoś czerpie przyjemność z katowania siebie bo nie wierzę żeby w takiej grubości było komfortowo. Dla mnie obecnie optymalnie to 40den z lycry. Jak na zewnątrz będzie poniżej 10 stopni to zaczną się 40den z microfibry i więcej.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 24 wrz 2016, 19:24

Ja obecnie jeszcze w użytku mam 20 den, ale coś czuję, że jak dalej utrzymywać się będzie taka aura, to trzeba będzie przykładem Nero przejść na 40 den lycra ;-)
lubie_rajstopy
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: lubie_rajstopy » 25 wrz 2016, 00:08

Ja na razie na codzień jeszcze noszę 15-20 DEN, ale parę razy już mi się zdarzyło założyć 40 z mikrofibry.
Awatar użytkownika
michal-saa
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: michal-saa » 25 wrz 2016, 00:43

Ale ubieracie do krótkich spodni? Czy juz do dlugich?
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 25 wrz 2016, 12:05

U mnie aura totalnie nie sprzyja noszeniu krótkich spodni (albo leje, albo zimnica w okolicy 5st. C), więc zakładam do długich. ;P
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 25 wrz 2016, 13:21

Do dlugich spodni to ja rajty ubieram jak jest -10 :)

Wysłane z Tapatalk
Awatar użytkownika
michal-saa
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: michal-saa » 25 wrz 2016, 13:34

No właśnie ja podobnie. Dopierdo jak temp zejdzie ponizej 0 ubieram cienkie rajty do jeansow. Nie wiem jak wy wytrzymujecie w takim zestawie przy mocno dodatnich temperaturach.
lubie_rajstopy
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: lubie_rajstopy » 25 wrz 2016, 13:53

michal-saa pisze:No właśnie ja podobnie. Dopierdo jak temp zejdzie ponizej 0 ubieram cienkie rajty do jeansow. Nie wiem jak wy wytrzymujecie w takim zestawie przy mocno dodatnich temperaturach.
Ja naprawdę nie mam z tym problemu i nie jest mi za gorąco, gdy mam na sobie rajstopy pod długimi spodniami, a temperatura na dworze jest dodatnia i to nawet dość wysoko (czyli powyżej 20°C). Co prawda do takiego zestawu najczęściej noszę dżinsy z dziurami, więc jest raczej dość przewiewnie. Tak ubrany przechodziłem praktycznie całe lato, nawet gdy były upały powyżej 30°C. I nie ugotowałem się bynajmniej z przegrzania ;-) Myślę, że to kwestia bardzo indywidualna, bo każdy inaczej odczuwa ciepło.
Tomek20
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Tomek20 » 25 wrz 2016, 23:20

lubie_rajstopy pisze:
michal-saa pisze:No właśnie ja podobnie. Dopierdo jak temp zejdzie ponizej 0 ubieram cienkie rajty do jeansow. Nie wiem jak wy wytrzymujecie w takim zestawie przy mocno dodatnich temperaturach.
Ja naprawdę nie mam z tym problemu i nie jest mi za gorąco, gdy mam na sobie rajstopy pod długimi spodniami, a temperatura na dworze jest dodatnia i to nawet dość wysoko (czyli powyżej 20°C). Co prawda do takiego zestawu najczęściej noszę dżinsy z dziurami, więc jest raczej dość przewiewnie. Tak ubrany przechodziłem praktycznie całe lato, nawet gdy były upały powyżej 30°C. I nie ugotowałem się bynajmniej z przegrzania ;-) Myślę, że to kwestia bardzo indywidualna, bo każdy inaczej odczuwa ciepło.
U mnie jest podobnie - latem (niezależnie od temperatury, przy +30°C również) noszę cieńsze rajstopy, zwykle 20 den (sporadycznie legginsy). Od września do maja zdecydowanie grubsze rajstopy i zero taryfy ulgowej. "Katownie się" - jak napisał ktoś wcześniej - takim zestawem bywa uciążliwe, ale bywa też bardzo przyjemne
ODPOWIEDZ