Ja też nie mam konta na Allegro, ale to nie jest problem, bo można zamawiać towar jako osoba niezalogowana, jest taka opcja przy finalizowaniu transakcji. A jeśli w Polsce bywasz tylko raz kiedyś, to możesz tak zaplanować termin swojego kolejnego wyjazdu, żeby przesyłka już tu na Ciebie czekała. Zamawiasz przesyłkę z dostawą na paczkomat zlokalizowany najbliżej Twojego planowanego miejsca pobytu w Polsce i po prostu tam ją sobie odbierasz w dogodnym czasie (towar w paczkomacie czeka na odbiór przez 3 doby od chwili dostarczenia). Albo możesz zapytać mailowo sprzedawcę, czy mógłby Ci wysłać przesyłkę z rajstopami do Austrii. Myślę, że takim czy innym sposobem da się wszystko jakoś załatwićmisiek pisze:no wlasnie tu jest dla mnie problem ja mieszkam za granica i nie mam konta na Alegro a gdy przyjeżdżam do kraju tona dwa góra trzy dni
Jakie rajstopy nosimy gdy jest ciepło.
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Re: Jakie rajstopy nosimy gdy jest ciepło.
- misiek
- Się Rozkręca
lubie_rajstopy pisze:Ja też nie mam konta na Allegro, ale to nie jest problem, bo można zamawiać towar jako osoba niezalogowana, jest taka opcja przy finalizowaniu transakcji. A jeśli w Polsce bywasz tylko raz kiedyś, to możesz tak zaplanować termin swojego kolejnego wyjazdu, żeby przesyłka już tu na Ciebie czekała. Zamawiasz przesyłkę z dostawą na paczkomat zlokalizowany najbliżej Twojego planowanego miejsca pobytu w Polsce i po prostu tam ją sobie odbierasz w dogodnym czasie (towar w paczkomacie czeka na odbiór przez 3 doby od chwili dostarczenia). Albo możesz zapytać mailowo sprzedawcę, czy mógłby Ci wysłać przesyłkę z rajstopami do Austrii. Myślę, że takim czy innym sposobem da się wszystko jakoś załatwićmisiek pisze:no wlasnie tu jest dla mnie problem ja mieszkam za granica i nie mam konta na Alegro a gdy przyjeżdżam do kraju tona dwa góra trzy dni
zadzwoniłem dziś do tego sklepu z Czestochowy i zapytałem to nie ma problemu tylko on sprzedaje na wagę tak mi powiedział
tylko zapomniałem powiedzieć ze ja chce mieć 5 a na alegro są 3
- kasiiaa66
- Dyskutant
- Kontakt:
Witam ja latem ubieram stopki do baletek lub skarpetki,podkolanówki rajstopowe
A w chłodne wieczory jak teraz mamy to rajstopki 15DM
przeważnie czarne ale nie pod spodnie do spódniczki lub do krótkich spodenek
A w chłodne wieczory jak teraz mamy to rajstopki 15DM
przeważnie czarne ale nie pod spodnie do spódniczki lub do krótkich spodenek
-
- Początkujący
- Kontakt:
Po co rajstopy jak jest ciepło? :D Ja używam tego sprayu (rajstopy w sprayu) czy jakoś tak xD Nie będę się piekła dodatkowo :D
Okulary do czytania zaciągnęły mi rajstopy :(
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Poza tym takie "rajstopy" mają jeszcze jedną zaletę: nie zaciągają się i oczka w nich nie lecą ;-PMyLoveFashion pisze:Po co rajstopy jak jest ciepło? :D Ja używam tego sprayu (rajstopy w sprayu) czy jakoś tak xD Nie będę się piekła dodatkowo :D
-
- Dyskutant
- Kontakt:
No już chyba czas zacząć nosić rajstopy najpierw cienkie do końca września a potem coraz grubsze
-
- Się Rozkręca
Czy zima pod spodnie jak założę rajtki 40den bedzie mi zimno czy bedzie ok?Mówię o grudniu tak jak spadnie śnieg itd by nie nosić kalesonów?
- SheerToWaist
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Człowieku... sprawdź sam... Jak będzie Ci zimno w 40stkach, to na drugi dzień założysz 60tki, a jak będzie Ci za gorąco, przerzuć się na 20 den. Czy to takie trudne?Patryk<3rajstopy pisze:Czy zima pod spodnie jak założę rajtki 40den bedzie mi zimno czy bedzie ok?Mówię o grudniu tak jak spadnie śnieg itd by nie nosić kalesonów?
Rajstopy są super!
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Ja tam od października do końca kwietnia stawiam na powyżej 80
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Popieram wypowiedź SheerToWaist, musisz po prostu sam wypróbować, czy ci nie będzie w takich zimno, ale odpowiadając jednak na twoje pytanie, to tak - jak zima będzie taka jak ostatnio to w zależności od twojego odczuwania zimna powinny ci wystarczyć. Jak dla mnie to ostatnią zimę przechodziłem w takich w większości czasu, ale zawsze możesz założyć zamiast lycry, jakieś 40 den z mikrofibry. Grubość taka sama, ale materiał daje większą izolację od zimna. ;)
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- michal-saa
- Dyskutant
- Kontakt:
A ja całą zime chodze w 15-20den. Nie lubie grubych rajtuz. Poza tym w pracy siedzę w cieplym pomieszczeniu i bym się w grubszych ugotowal. 20den jest dla mnie optymalne. Na zewnatrz cieplej niz z w samych spodniach a w pomieszczeniu nie za gorąco.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Powyżej "60" noszę chyba tylko do spódnicy lub krótkich spodni. No chyba, że jest -20 st C a ja cały dzień out side, to wtedy pod długie spodnie.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Jak jest bardzo ciepło to cieńkie spodnie i cieńkie cieliste pończochy, jak trochę zimniej to już rajstopy 15 - 20 den. Zimą tylko rajstopy 40 den.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Ja od początku września noszę grube rajstopy 100 den, na początku miesiąca było kilka ciepłych dni kiedy ciężko było w nich wytrzymać ale teraz jest OK. I tak do końca maja
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
No chyba cie pogielo...
Wysłane z Tapatalk
Wysłane z Tapatalk
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Dlaczego ja też
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
100 den????? No chyba że ktoś czerpie przyjemność z katowania siebie bo nie wierzę żeby w takiej grubości było komfortowo. Dla mnie obecnie optymalnie to 40den z lycry. Jak na zewnątrz będzie poniżej 10 stopni to zaczną się 40den z microfibry i więcej.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Ja obecnie jeszcze w użytku mam 20 den, ale coś czuję, że jak dalej utrzymywać się będzie taka aura, to trzeba będzie przykładem Nero przejść na 40 den lycra
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Ja na razie na codzień jeszcze noszę 15-20 DEN, ale parę razy już mi się zdarzyło założyć 40 z mikrofibry.
- michal-saa
- Dyskutant
- Kontakt:
Ale ubieracie do krótkich spodni? Czy juz do dlugich?
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
U mnie aura totalnie nie sprzyja noszeniu krótkich spodni (albo leje, albo zimnica w okolicy 5st. C), więc zakładam do długich. ;P
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Do dlugich spodni to ja rajty ubieram jak jest -10 :)
Wysłane z Tapatalk
Wysłane z Tapatalk
- michal-saa
- Dyskutant
- Kontakt:
No właśnie ja podobnie. Dopierdo jak temp zejdzie ponizej 0 ubieram cienkie rajty do jeansow. Nie wiem jak wy wytrzymujecie w takim zestawie przy mocno dodatnich temperaturach.
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Ja naprawdę nie mam z tym problemu i nie jest mi za gorąco, gdy mam na sobie rajstopy pod długimi spodniami, a temperatura na dworze jest dodatnia i to nawet dość wysoko (czyli powyżej 20°C). Co prawda do takiego zestawu najczęściej noszę dżinsy z dziurami, więc jest raczej dość przewiewnie. Tak ubrany przechodziłem praktycznie całe lato, nawet gdy były upały powyżej 30°C. I nie ugotowałem się bynajmniej z przegrzania Myślę, że to kwestia bardzo indywidualna, bo każdy inaczej odczuwa ciepło.michal-saa pisze:No właśnie ja podobnie. Dopierdo jak temp zejdzie ponizej 0 ubieram cienkie rajty do jeansow. Nie wiem jak wy wytrzymujecie w takim zestawie przy mocno dodatnich temperaturach.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
U mnie jest podobnie - latem (niezależnie od temperatury, przy +30°C również) noszę cieńsze rajstopy, zwykle 20 den (sporadycznie legginsy). Od września do maja zdecydowanie grubsze rajstopy i zero taryfy ulgowej. "Katownie się" - jak napisał ktoś wcześniej - takim zestawem bywa uciążliwe, ale bywa też bardzo przyjemnelubie_rajstopy pisze:Ja naprawdę nie mam z tym problemu i nie jest mi za gorąco, gdy mam na sobie rajstopy pod długimi spodniami, a temperatura na dworze jest dodatnia i to nawet dość wysoko (czyli powyżej 20°C). Co prawda do takiego zestawu najczęściej noszę dżinsy z dziurami, więc jest raczej dość przewiewnie. Tak ubrany przechodziłem praktycznie całe lato, nawet gdy były upały powyżej 30°C. I nie ugotowałem się bynajmniej z przegrzania Myślę, że to kwestia bardzo indywidualna, bo każdy inaczej odczuwa ciepło.michal-saa pisze:No właśnie ja podobnie. Dopierdo jak temp zejdzie ponizej 0 ubieram cienkie rajty do jeansow. Nie wiem jak wy wytrzymujecie w takim zestawie przy mocno dodatnich temperaturach.