Wady fabryczne rajstop

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
lubie_rajstopy
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Wady fabryczne rajstop

Post autor: lubie_rajstopy » 04 lip 2016, 23:07

Zdarzyło mi się już kilka razy, że gdy otwieram nowe opakowanie rajstop to okazują się one mniej lub bardziej fabrycznie wadliwe. Np. jedne z moich niedawno kupionych mają nierównej długości nogawki, różnią się jedna od drugiej o ok. 6-7 cm. W dodatku nierównej długości jest górna (majteczkowa) część jednej połowy, też o kilka cm. Wynika z tego, że zszyte zostały dwie połówki rajstop z różnych rozmiarów ;) Innym razem trafiłem na rajstopy, w których jedna nogawka miała na palcach wzmocnienie, druga była bez wzmocnienia. Do pełnych butów jeszcze by się nadawały, ale gorzej jeśli chciałoby się w nich chodzić boso lub w odkrytym obuwiu... ;)
Poza tym bywają przypadki, że w opakowaniu zamiast deklarowanego przez producenta rozmiaru są rajstopy w zupełnie innym rozmiarze. I okazuje się to już na pierwszy rzut oka, nawet bez zakładania, bo widać wyraźnie że są np. dłuższe od innego egzemplarza tego samego modelu od tego samego producenta i z tej samej partii zakupionych rajstop (zawsze kupuję na zapas po kilka sztuk takich samych).
grzeski
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Re: Wady fabryczne rajstop

Post autor: grzeski » 05 lip 2016, 05:08

Kiedyś w rajstopach z mikrofibry den 60 jednej z czołowych firm pończoszniczych w Polsce, szew w części majtkowej rajstop był pod ukosem, nie w pionie :)
Awatar użytkownika
michal-saa
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: michal-saa » 05 lip 2016, 13:52

A no wady sie zdarzają bardzo czesto. Mnie najczęściej trafiaja sie rajtki fabrycznie pozaciagane z mikro dziurkami. Najlepiej to widac na ciemnych kolorach. Kiedyś kupiłem jakies drogie rajtki 15den za okolo 20zl z mysla, ze będą lepsze od tych tanich. I tu rozczarowanie. Rajtki mialy pelno mikro dziurek z ktorych bardzo szybko poszly oczka. Poszly do kosza po jednym dniu noszenia. Teraz kupuje rajtki do 5zl. Przynajmniej nie szkoda jak sie podra, a jakosc wcale nie gorsza od tych drogich.
Awatar użytkownika
SheerToWaist
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: SheerToWaist » 06 lip 2016, 12:10

Wady to jedno, ale pomyłki przy wkładaniu poszczególnych modeli w niepasujące opakowania to drugie. Mam ogromny żal do firmy Adrian, bo złapałem ją na tym kilkakrotnie i aż odechciewa się kupować dalej. Produkują dwa typy rajstop bez zaznaczonej części majteczkowej. Jedne z lycrą, drugie z dolorastanem (bardziej chropowate, niemiłe w dotyku, z bardziej widocznym wzmocnieniem na palcach). Jak się domyślacie, jestem zainteresowany tylko tymi pierwszymi, jednak w opakowaniu trafiały się tamte "gorsze".
W ogóle, kusiło mnie, żeby napisać do tej firmy jakieś zażalenie (mam też kilka uwag w innych kwestiach), ale ostatecznie odpuściłem.
Rajstopy są super!
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 06 lip 2016, 20:39

Polecam fanpage Adriana na FB. Zawsze można im napisać o tym czy owym i zawsze odpowiedzą B-)
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
SheerToWaist
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: SheerToWaist » 07 lip 2016, 08:37

Głupio byłoby mi, facetowi, pisać z prywatnego konta na FB, gdzie mam wszystko o sobie w miarę widoczne, o rajstopach :) Poza tym, oni to tylko czytają, grzecznie odpowiedzą, ale nie sądzę, żeby to wywarło jakiś wpływ. Może kiedyś powrócę do ich produktów. Cenię Adriana za otwartość na mężczyzn, społeczne i bardzo fajne kampanie reklamowe, ale jakość ich produktów jest naprawdę przeciętna
Rajstopy są super!
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 07 lip 2016, 10:43

Zawsze mozesz napisać wiadomość a nie bezpośrednio na fanpage-u
Awatar użytkownika
conte
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: conte » 17 lip 2017, 01:01

Chciałem coś napisać odnośnie rajstop marilyn lux line naked 40 den w rozmiarze 5 , otóż kupiłem kiedyś takie i były one cieńsze i gorszej jakości niż z tej samej serii 20 den w rozmiarze 4,nie wiem czy był to jednorazowy przypadek i czy to się dalej u nich powtarza ponieważ nie ryzykowałem i nie kupowałem ich więcej ale powiem trochę się rozczarowałem ponieważ te same rajstopy w rozmiarze 4 i grubości 20 lub 40 den są naprawdę super .
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 17 lip 2017, 08:47

To czemu nie kupisz rozmiaru 4?
Awatar użytkownika
conte
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: conte » 17 lip 2017, 09:36

Teraz juź kupuje ,choć na mnie mogły by być trochę większe ,ale nie chce z nich rezygnować bo są świetne ,moim zdaniem troche nie ładne zagranie ze strony takiej firmy jaką jest marilyn .
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 17 lip 2017, 10:39

Sam się przekonałem kiedyś jak zamówiłem "większą" partię rajstop, że ze względu chyba na ilość zamówień Marylin zleca produkcję swoich rajstop różnym podwykonawcom.
Dostałem wtedy ten sam model rajstop, ale różnica była w wyglądzie opakowania (nieznaczna, ale była zauważalna) jak i wykonawcy. Obie rajstopy oczywiście podpisane Marylin.
Rstp2019
Się Rozkręca
Się Rozkręca

Post autor: Rstp2019 » 03 wrz 2019, 22:28

Kiedyś kupiłem 4 pary rajstop EGEO Erotica dla żony (oczywiście sam też je przymierzałem). Tylko w dwa opakowania były zgodne w pozostałych dwóch nie ta grubość lub nie ten rozmiar.
Rstp2019
Się Rozkręca
Się Rozkręca

Post autor: Rstp2019 » 03 wrz 2019, 22:35

Odnośnie rajstop marylin - moja ulubiona marka, to widać różnicę pomiędzy produktami fabrycznymi, a tymi dla np pewnej popularnej sieci drogeryjnej. Polecam produkty fabryczne. Zwrócić należy też uwagę na opakowanie/date produkcji. Klasyczne rajstopy z mikrofibry nie tylko otrzymały nowe opakowanie (chyba w 2018r), ale też przędza jest znacznie milsza w dotyku.
Awatar użytkownika
conte
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: conte » 09 sty 2020, 19:45

Rstp2019 pisze: 03 wrz 2019, 22:35 marylin - widać różnicę pomiędzy produktami fabrycznymi, a tymi dla np pewnej popularnej sieci drogeryjnej.
Dobrze rozumiem że kupując rajstopy marilyn np w jakiejś drogerii to mogą one się różnić jakością od tych kupionych w stacjonarnym sklepie marilyn?
Awatar użytkownika
conte
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: conte » 16 sty 2020, 00:28

nikt nie odpowie ? czy inaczej zadać pytanie?
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 16 sty 2020, 07:32

Nie mam zdania bo rzadko kupuję rajstopy marylin. Kilka miesięcy temu kupiłem w Rossmannie rajstopy z mikrofibry 40 den i faktycznie były miękkie w dotyku, fajnie się je nosiło ale szybko się zmechaciły w miejscach kontaktu ze spódnicą i butami, dlatego wywaliłem je do kosza. Kiepska jakość i wysoka cena. Cienkich rajstop marylin też już nie kupuję bo strasznie sztuczne - plastikowe w moim odczuciu są, no i połysk mają zbyt duży.
Lisek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Lisek » 07 cze 2020, 13:31

SheerToWaist pisze:Wady to jedno, ale pomyłki przy wkładaniu poszczególnych modeli w niepasujące opakowania to drugie. Mam ogromny żal do firmy Adrian, bo złapałem ją na tym kilkakrotnie i aż odechciewa się kupować dalej. Produkują dwa typy rajstop bez zaznaczonej części majteczkowej. Jedne z lycrą, drugie z dolorastanem (bardziej chropowate, niemiłe w dotyku, z bardziej widocznym wzmocnieniem na palcach). Jak się domyślacie, jestem zainteresowany tylko tymi pierwszymi, jednak w opakowaniu trafiały się tamte "gorsze".
W ogóle, kusiło mnie, żeby napisać do tej firmy jakieś zażalenie (mam też kilka uwag w innych kwestiach), ale ostatecznie odpuściłem.
Też mam negatywne odczucia.
Kupując kiedyś dedykowane "męskie" poszło oczko od razu w dziwnym miejscu. Na wiadomość @mail nie zareagowali wcale.
KaroLycra
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: KaroLycra » 07 cze 2020, 13:51

Wiem , z własnego doświadczenia , ze oczko w rajstopachpotrsfi niezle wkurzyc jednak nigdy z tego powodu nie mialem pomysłu by słać maile do producenta ... tsk po prostu z rajstopami jest ... z 2 strony gdyby byly wieczne ro bysmy nie mieli takiej radochy z ich kupowania :)
Lisek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Lisek » 10 cze 2020, 09:35

KaroLycra pisze: by słać maile do producenta ... )
Racja,choć początki były ciężkie. Jak to? Nowe i już się zepsuły?
Nie używam Adrian'owych i problem jakoś znacznie rzadziej występuje.
Być może doświadczenie Te coś daje Obrazek
ODPOWIEDZ