Rajstopy przeciwżylakow
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Re: Rajstopy przeciwżylakow
Te Kunerty o których mowa są prawdopodobnie już w 1 stopniu ucisku, dlatego mocniej opinają nogi. Relaxy owszem uciskają mocniej niż zwykłe rajstopy i dają uczucie lżejszych nóg poprzez wymuszenie szybszego odprowadzania krwi z nóg, co zapobiega nadmiernemu zbieraniu się krwi w nogach podczas np. długiego stania lub siedzenia.
Sam obecnie wolę wszelakie relaxy od zwykłych rajstop z dwóch powodów, jeden to wymieniony wyżej a drugi to dłuższa żywotność tych rajstop
Sam obecnie wolę wszelakie relaxy od zwykłych rajstop z dwóch powodów, jeden to wymieniony wyżej a drugi to dłuższa żywotność tych rajstop
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- conte
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Też wolę nosić relaxy niż zwykłe rajstopy , powody te same o których napisał anipoki.
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
allegro.pl/orirose-rajstopy-przeciwzylakowe-mmhg-18-22-tg-5
==
Orirose nosiłem przez kilka lat. Jednak jak ma sie rozwinięty mięsień piwny to Orirose wydają się mieć zbyt niski stan. Od 2 lat kupuję (piszę z pamięci) Carezza elly 140. ( 18-23 mgHG) Cena mniej wiecej taka sama a majtki mają wyższe i niezależnie od komfortu nóg obciskają lepiej biodra dzięki czemu nie kuśtykam tylko normalnie chodzę (w miare normalnie) Tg5 Kupuję na Allegro albo na innym portalu chyba Outlet Sport.24 (napisałem z pamięci mogłem przekręcić. Z pewnością jedne u drugie nie gorsze niż w sklepie rehabilitacyjnym ale 3x tańsze. Trwałość, jak u mnie, to nie mniejsza jak 3 pary na 4 miesiące.
Wybór kolorów ograniczony tylko czarne i różne odcienie brązu. Wszystkie półmatowe. Z wzorkami nie ma.
Tg5 odpowiada Tg 6 kupowanym w sklepie rehabilitacyjnym.
==
Orirose nosiłem przez kilka lat. Jednak jak ma sie rozwinięty mięsień piwny to Orirose wydają się mieć zbyt niski stan. Od 2 lat kupuję (piszę z pamięci) Carezza elly 140. ( 18-23 mgHG) Cena mniej wiecej taka sama a majtki mają wyższe i niezależnie od komfortu nóg obciskają lepiej biodra dzięki czemu nie kuśtykam tylko normalnie chodzę (w miare normalnie) Tg5 Kupuję na Allegro albo na innym portalu chyba Outlet Sport.24 (napisałem z pamięci mogłem przekręcić. Z pewnością jedne u drugie nie gorsze niż w sklepie rehabilitacyjnym ale 3x tańsze. Trwałość, jak u mnie, to nie mniejsza jak 3 pary na 4 miesiące.
Wybór kolorów ograniczony tylko czarne i różne odcienie brązu. Wszystkie półmatowe. Z wzorkami nie ma.
Tg5 odpowiada Tg 6 kupowanym w sklepie rehabilitacyjnym.
Pozdrawia, jeden z wielu, Hej!
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Polecam rajstopy vera 1stopien kompresji sam noszę już 12 lat
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Dobre rajstopy to zaleci ci lekarz naczyniowiec po badaniu usg żył ja noszę 1stopień kompresji
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
stopień kompresji? rzecz względna, pierwszy w sklepach rehabilitacyjnych to 18-24 mm Hg.
W internecie pierwszy to to jakieś lekkie przyleganie? Serwowane w sieci jako drugi stopień to właśnie odpowiednik pierwszego ze sklepów rehabilitacyjnych. Trzeba czytać opis i sprawdzać z autopsji jak to cudo obciska tak co do siły jak i rozmieszczenia. Powinno się najpierw dla wyrobienia sobie zdania porównawczego zacząć od tego co medyk zaleci kupując rajtki w sklepie rehabilitacyjnym (od 2,5 do 8 razy droższe)
W internecie pierwszy to to jakieś lekkie przyleganie? Serwowane w sieci jako drugi stopień to właśnie odpowiednik pierwszego ze sklepów rehabilitacyjnych. Trzeba czytać opis i sprawdzać z autopsji jak to cudo obciska tak co do siły jak i rozmieszczenia. Powinno się najpierw dla wyrobienia sobie zdania porównawczego zacząć od tego co medyk zaleci kupując rajtki w sklepie rehabilitacyjnym (od 2,5 do 8 razy droższe)
Pozdrawia, jeden z wielu, Hej!
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Noszę rajstopy przeciwzylakowe z powodu pnz mam przeciwwskazania do zabiegu do końca życia będę nosil rajstopy