Przyłapani na noszeniu rajstop
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Początkujący
- Kontakt:
Przyłapani na noszeniu rajstop
Wiem, że wielu z was nie ukrywa się z tym, że nosi rajstopy, ale wiem, że są osoby które się ukrywają cały czas, lub zostały przyłapane kiedy jeszcze się ukrywały. W jakiej to było sytuacji, kto was przyłapał, jak się zachował i co powiedział oraz jak się wtedy czuliście? Ja nosze rajstopy stosunkowo krótko, bo od października 2015 roku, kiedy to poszedłem na studia i w koncu się przełamałem, żeby nosić je stale (a nie tylko raz na kilka miesięcy). Ale dopiero teraz zostałem przyłapany. Przez moją współlokatorkę. Niedbale zdejmowałem buta w jej obecości i zsunęła mi się skarpeta odsłaniając nogę a na niej czarne rajstopy 20 den. Zapytała mnie ze zdziwieniem czy noszę rajstopy. Ja na to, że tak, a ona jak mi nie gorąco, że ona pod spodnie nigdy nie nosi. Odparłem, że mi jest zimno i wolę je zamiast kalesonów. I rozmowa się skończyła. Nieźle podskoczyła mi adrenalina po tej sytuacji.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Re: Przyłapani na noszeniu rajstop
Tak na szybko to mam 3 sytuacje.
Raz będąc w domu rodzinnym, w czasie przerwy między semestrami na studiach, wrzuciłem do szafki na bieliznę grube rajstopy i zapomniałem je zabrać. Przy kolejnym przyjeździe przy złożonych w kostkę rajstopach leżał sylwestrowy krawat z napisem "super facet". Taki żart... Nikt z domowników nic nie skomentował ale się najadłem strachu.
Kolejny raz był gdy po powrocie z jakiegoś wyjazdu moją torbę podróżną wypakowywał brat. Oczywiście w środku kilka par rajtek. Wszystko wrzucił na półkę - bez reakcji.
Trzecia sytuacja była całkiem niedawno, w styczniowe mrozy. W czasie ubierania się do wyjścia na zewnątrz, do pokoju gdzie ubierałem się z żoną, wszedł teść. Akurat miałem już całą jedną nogę w rajstopie, a drugą przygotowaną do założenia. Nie było jak się ukryć ani możliwości odwrotu, wpadł prosto na mnie. Stanął na środku pokoju, 2 metry ode mnie i zaczął rozmawiać z moją żoną, która siedziała w samych rajtkach na nogach oraz koszulce i szykowała naszego niemowlaka do wyjścia. Ja na spokojnie dokończyłem zakładanie rajstop, skarpetek i spodni jak gdyby nigdy nic - bez pośpiechu. Zero komentarzy czy dziwnych spojrzeń. Z dwa razy może zerknął na mnie. Żona już przywykła do rajstop u mnie i zachowała obojętność co mi bardzo pomogło. Na niej akcja nie zrobiła wrażenia, nawet nic nie skomenowała.
Raz będąc w domu rodzinnym, w czasie przerwy między semestrami na studiach, wrzuciłem do szafki na bieliznę grube rajstopy i zapomniałem je zabrać. Przy kolejnym przyjeździe przy złożonych w kostkę rajstopach leżał sylwestrowy krawat z napisem "super facet". Taki żart... Nikt z domowników nic nie skomentował ale się najadłem strachu.
Kolejny raz był gdy po powrocie z jakiegoś wyjazdu moją torbę podróżną wypakowywał brat. Oczywiście w środku kilka par rajtek. Wszystko wrzucił na półkę - bez reakcji.
Trzecia sytuacja była całkiem niedawno, w styczniowe mrozy. W czasie ubierania się do wyjścia na zewnątrz, do pokoju gdzie ubierałem się z żoną, wszedł teść. Akurat miałem już całą jedną nogę w rajstopie, a drugą przygotowaną do założenia. Nie było jak się ukryć ani możliwości odwrotu, wpadł prosto na mnie. Stanął na środku pokoju, 2 metry ode mnie i zaczął rozmawiać z moją żoną, która siedziała w samych rajtkach na nogach oraz koszulce i szykowała naszego niemowlaka do wyjścia. Ja na spokojnie dokończyłem zakładanie rajstop, skarpetek i spodni jak gdyby nigdy nic - bez pośpiechu. Zero komentarzy czy dziwnych spojrzeń. Z dwa razy może zerknął na mnie. Żona już przywykła do rajstop u mnie i zachowała obojętność co mi bardzo pomogło. Na niej akcja nie zrobiła wrażenia, nawet nic nie skomenowała.
- macrofibiber
- Dyskutant
- Kontakt:
To nie to że mnie przyłapano na noszeniu ale na ich kupowaniu. I to nie było tak wrost że ktość wpadł na mnie w sklepie ale podejrzewam że ekspedientka była znajomą jednej z moich kolerzenek z paczki za czasów szkoły średniej jakieś 25 lat temu. Na jednym ze spotkań w paczce w dziewczyny podjeły temat rajstop i opowiadały że ktośt tam dla kogoś kupował , sprawdzał odcień itd nie wskazując bezpośrednio na mnie , ale czułem że chodzi o mnie.
Bo lubię, Bo chcę. Bo jest mi w nich dobrze.
- michal-saa
- Dyskutant
- Kontakt:
Przygoda z teściem mnie rozbawiła. Musial miec fajna minę :)
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Niby miny nie zrobił ale pewnie walczył ze sobą. ;D
Chociaż po wychowaniu 3 córek może aż tak go nie rusza widok rajstop.
Chociaż po wychowaniu 3 córek może aż tak go nie rusza widok rajstop.
- macrofibiber
- Dyskutant
- Kontakt:
Wczoraj z żoną wybraliśmy sie na niedzielny launch , ubrany w matowe 40den ciliste i spodnie , które kończyły się za kolanem zwane 3/4 . Wizyta w restauracji kończyła się wizytą w toalecie , do której prowadział korytarz , wychodząc z toalety krocząc korytarzem mijałem się z Panią po 50-tce , która widząc jak jestem ubrany obdarzyła mnie pięknym uśmiechem ;) , który odwzajemniłem . Pewnie widziała mnie już wcześniej, ponieważ przechodziliśmy obok jej stolika, a teraz mijając się ze mną w korytarzu upewniła się jak jestem ubrany.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Czy naprawdę myślisz że uśmiech był skierowany do tego jak jesteś ubrany a nie do Ciebie? Czy to nie przypadkiem wyobraźnia podpowiada że wszyscy oceniają nas przez pryzmat naszego ubioru. Kiedyś też myślałem tak jak ty - z czasem przekonałem się że jest zupełnie inaczej. Może nieświadomie uśmiechnąłeś się do tej pani, wykazałaś odrobinę zażenowania - a to na kobiety działa - więc odwzajemniła to miłym uśmiechem. Ubranie w tym wszystkim jest naprawdę na przynajmniej trzecim planie.
Choć mogło być również tak jak opisujesz. Tak czy inaczej - powodzenia na drodze do normalności :).
Choć mogło być również tak jak opisujesz. Tak czy inaczej - powodzenia na drodze do normalności :).
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
- macrofibiber
- Dyskutant
- Kontakt:
Oczywiście żę że uśmiech był skierowany do tego jak byłem ubrany . Pani dokładnie obejrzała co mam na sobie.A nie wiem czy rozbierała mnie zwrokiem ;) I nie mówie że nie było dla mnie to przyjemne uczucie ale zażenowania nie czułem.
Od dawna jest to dla mnie naturalne że tak się ubieram w domu i nawet czasem zapominam że mam je na sobie, Często listonoszowi czy kurierowi otwieram drzwi ubrany w podkolanówki czy rajstopy pod długie spodnie chodząc po domu bez kapci, a często noszę grafitowe więc są bardziej widoczne.
Od dawna jest to dla mnie naturalne że tak się ubieram w domu i nawet czasem zapominam że mam je na sobie, Często listonoszowi czy kurierowi otwieram drzwi ubrany w podkolanówki czy rajstopy pod długie spodnie chodząc po domu bez kapci, a często noszę grafitowe więc są bardziej widoczne.
- macrofibiber
- Dyskutant
- Kontakt:
Po tej całej historii nabrałem ochoty na więcej, może na bardziej widoczny kolor na początek. :belkot
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
MI pierwsze rajstopy, przed kilkoma laty, doradziła własna żona. Przedtem nosiłem pończochy które były mniej komfortowe bo potrafiły się zsuwać. Przez tych kilka lat nie zetknąłem się z dezaprobatą z czyjejkolwiek strony z tego powodu. Zdarza mi się lustrować nogi ludzi pod tym katem w metrze. Zauważyłem, że rajstopy na męskich nogach z pewnoscią nie należą do wyjątków. Sadzę, że stało się to już normą obyczajową.
Pozdrawia, jeden z wielu, Hej!