Jak zakładac rajstopy
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Się Rozkręca
Jak zakładac rajstopy
Zastanawiam sie od kilku dni jak zakładac rajstopy na nogi czy powinno sie je lekko naciagnać na nogi czy naciagnac bardzo mocno zeby az przylegały bardzo no nóg?Moze zle to ujołem rajstopy powinny byc naciagniete najmocniej jak sie da czy tylko lekko naciagniete na noge
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Re: Jak zakładac rajstopy
Jak ci wygodnie. Ja zazwyczaj naciagam dosc mocno.
Wysłane z Tapatalk
Wysłane z Tapatalk
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Powinny być równomiernie naciągnięte na całej długości. Chodzi o to żeby nie było widocznych różnic w stopniu krycia (rajstopy tam gdzie są naciągnięte mocniej są bardziej prześwitujące i mniej kryją), szczególnie widać to przy rajstopach czarnych, granatowych i innych w ciemnych odcieniach. I niezbyt estetycznie to wygląda. Przy jasnych rajstopach mniej to widać. Albo gdy nosi się rajstopy pod spodniami
Poza tym wg mnie rajstopy powinny być raczej dość mocno naciągnięte po to, żeby się nie marszczyły (np. w zgięciach kolan przy siadaniu lub kucaniu) i nie zwijały się na kostkach.
Poza tym wg mnie rajstopy powinny być raczej dość mocno naciągnięte po to, żeby się nie marszczyły (np. w zgięciach kolan przy siadaniu lub kucaniu) i nie zwijały się na kostkach.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Powinny być raczej mocno naciągnięte, tak, że przy pozycji stojącej nie powinno być zagięć na stopie przy kostce. Powinny być dopasowane. Ale wiadomo, i tak lekko się zsuną :)
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Ale macie problem chłopaki... każdy zakłada, nosi rajstopy tak jak mu pasuje.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Przede wszystkim zawsze muszą być ogolone nogi od tego trzeba zacząć do rajstop obojętnie jakich cienkich czy to grubych
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
fajny problem. dlaczego ja przez 30 lat na niego nie wpadłem? ;)
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Przede wszystkim przy zakładaniu nie należy ich podrzeć ;D a potem trzeba sprawdzić czy leżą dobrze na nogach i czy krok przypadkiem nie jest na wysokości połowy ud ;)
A reszta się jakoś sama ułoży w trakcie chodzenia ^_^
A reszta się jakoś sama ułoży w trakcie chodzenia ^_^
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Druga sprawa, to uważać, by nogawki nie były skręcone. Proste założenie rajstop bardzo poprawia ich kondycję i nasze samopoczucie.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Oj to jest czasem ciężka sprawa, aby nie poskręcać nogawek, szczególnie za pierwszym razem po rozpakowaniubyczunio pisze:Druga sprawa, to uważać, by nogawki nie były skręcone...
Zdarza się, że rajstopy w trakcie składania i pakowania, źle się "wyprasują w maszynie i są krzywo poskładane
Wtedy trzeba dobrze patrzeć na nogawki, najlepiej na "luźnym zwisie" po "wytrzepaniu" ich i wtedy dopiero zwijać je do naciągnięcia na nogi
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Cóż, elegancja wymaga chwili czasu, odrobiny uwagi i szczypty staranności.
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
W przypadku trudnych do zakładania rajstop elastycznych; należy odwrócić je na lewa stronę z wyjątkiem końcówek stóp. Zaczynamy od włożenia samych stóp tzn na palce i dalej piety a potem przenicowywujemy je stopniowo na nogach na dobrą (prawą stronę) naciągając je na nogi etc. Taką instrukcję znalazłem i stosuję się do niej, na opakowaniu włoskich rajstop Orirose . Ten sposób stosuję do wszystkich innych marek. Jest to tez dobry sposób do zakładania pończoch.
Pozdrawia, jeden z wielu, Hej!
- Bizarek
- Dyskutant
- Kontakt:
tzw zwijanie pończoch czy rajstop może utrudnić ich włożenie. Zwinięte mogą stworzyć kłopoty w przejściu przez nasadę palców i piety. Proponuję robić to tak jak nauczyłem się z instrukcji rajstop Orirose. Patrz post nieco nizej.anipoki pisze:..... i wtedy dopiero zwijać je do naciągnięcia na nogibyczunio pisze:Druga sprawa, to uważać, by nogawki nie były skręcone...
Pozdrawia, jeden z wielu, Hej!
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
nie wierzę, macie może coś o zdejmowaniu?
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Re: Jak zdejmować rajstopy
Zdejmowanie jest proste: wsuwasz dłonie pod rajstopy na biodrach i zsuwasz je równo, razem z rajstopami, wzdłuż obu nóg. Metoda pokazywana na filmach erotycznych polegająca na ciągnięciu ich za palce przy wyprostowanej i uniesionej do góry nodze jest równie podniecająca dla obserwatorów, co nieskuteczna.
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
...krzyś pisze:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Ten temat jest bez sensu zupełnie. Zamykam.
Wysłane z Tapatalk
Wysłane z Tapatalk