A JAK JEST NA WSCHODZIE I ZACHODZIE EUROPY ?
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
A JAK JEST NA WSCHODZIE I ZACHODZIE EUROPY ?
W 1980 roku byłem na olimpiadzie w Moskwie.W tamtym okresie dosyć dużo chłopców chodziło
w rajstopach i kr. spodniach po ulicach miast związku sowieckiego. W Moskwie widziałem kilkunastu,natomiast w Leningradzie dziesięciu.Pamiętam to bardzo dobrze ponieważ był to całkiem fajny widok.Chłopcy mieli po ok.12/13 lat i bez żadnego skrępowania tak ubrani, chodzili po ulicach.Zastanowiło mnie tylko,dlaczego latem tak chodzą ubrani.Dosyć często oglądam z satelity radzieckie programy,i jeszcze czasem można zobaczyć takie obrazki jak opisałem.Nie widziałem natomiast tak ubranych dzieci i dorosłych, we Francji Czechach i u naszych zachodnich sąsiadów.
w rajstopach i kr. spodniach po ulicach miast związku sowieckiego. W Moskwie widziałem kilkunastu,natomiast w Leningradzie dziesięciu.Pamiętam to bardzo dobrze ponieważ był to całkiem fajny widok.Chłopcy mieli po ok.12/13 lat i bez żadnego skrępowania tak ubrani, chodzili po ulicach.Zastanowiło mnie tylko,dlaczego latem tak chodzą ubrani.Dosyć często oglądam z satelity radzieckie programy,i jeszcze czasem można zobaczyć takie obrazki jak opisałem.Nie widziałem natomiast tak ubranych dzieci i dorosłych, we Francji Czechach i u naszych zachodnich sąsiadów.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
O ile dobrze pamiętam prym w noszeniu męskich rajstop w bloku wschodnim wiodło DDR - czyli nasze najbardziej zachodnie państwo. Dość dużo materiału na ten temat można znaleźć http://www.deutsches-strumpfmuseum.de/strumpfmuseum.htm - jest tam między innymi pokój z męskimi rajstopami - warto dokładniej poszukać.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Papo, moze i nie, ale to znaczy ze szczegolnie chce sie zwrocic do tego posta wyzej ^^
@Posługuj się cytatami. W naszym forum jest dostępne jak zapewne wiesz cytowanie selektywne, więc używaj tego, bo daje to dokładny pogląd do czego się odnosisz.
@Posługuj się cytatami. W naszym forum jest dostępne jak zapewne wiesz cytowanie selektywne, więc używaj tego, bo daje to dokładny pogląd do czego się odnosisz.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2008, 09:10 przez Mateusz, łącznie zmieniany 1 raz.