Body jako sposób na zsuwające się rajstopy
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Body jako sposób na zsuwające się rajstopy
Czy zakładacie body na rajstopy? Zacząłem tak robić od pewnego czasu i jestem zadowolony z efektu. Po pierwsze dobrze dopasowane body trzyma rajstopy w miejscu, dzięki czemu nie zsuwają się, po drugie body chroni przed wpadką, że ktoś podczas mojego schylania się mógłby zauważyć rajstopy wystające nad spodnie, kiedy podciągnie się do góry koszulka, po trzecie chroni moje plecy przed przypadkowym zawianiem i późniejszymi problemami zdrowotnymi z kręgosłupem czy nerkami, no i nie muszę wtedy zakładać majtek, ponieważ body pełni tę funkcję. Osobiście kupuję bawełniane body bieliźniane marki BonPrix w formie bezrękawnika, kiedy chcę je założyć np. pod koszulę, czy bluzę, ale także body innych producentów (np. Gatta, Jadea, Berrak, Darex) w formie koszulki, golfu, czy półgolfu (mimo, że są damskie, chodzę w nich do pracy i nikt przez ostatnią zimę nie zauważył tego). Obecnie w sklepach internetowych jest sporo ofert damskich body, które można spokojnie podciągnąć pod unisex (nawet można zauważyć w komentarzach, że kupują je także mężczyźni), ale także na AliExpress pojawiły się body typowo męskie.
https://www.bonprix.pl/body-bez-fiszbin ... return=ref
https://www.bonprix.pl/body-bez-fiszbin ... return=ref
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Re: Body jako sposób na zsuwające się rajstopy
Ja noszę body wyszczuplające i tylko raz założyłem je na rajstopy, był to zły pomysł i teraz noszę rajstopy na body a pod body obowiązkowo elastyczne dopasowane męskie bokserki, tak by "nabiał i osprzęt" między nogami miał miękko i wygodnie. Ogólnie co do zalet noszenia body to największą jest mega przyjemność. Wszystkie inne zalety które podajesz GoodMan są moim zdaniem mało istotne, albo lekko naciągane. Po prostu noś jak lubisz i nie szukaj usprawiedliwienia . Jak dla mnie body mają jedną wadę: Trudno się w nich szybko odlać gdzieś pod drzewo jak pęcherz przyciśnie, bo rozpinanie i zapinanie tego ustrojstwa w kroku jest cholernie upierdliwe. Raz właśnie popełniłem ten błąd i założyłem body na rajstopy. Lać mi się chciało pilnie a tu nie ma jak się dostać do ptaka..
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Misiek ale body i body wyszczuplające to dwie różne rzeczy i raczej trudno je porównywać. Faktem jest że założone na rajstopy utrzymują je na swoim miejscu, spełniają rolę koszulki czy podkoszulki, nie bardzo rozumiem jak założone na rajstopy mogą zastąpić bieliznę a czy ktoś zauważy body czy rajstopy - żadna różnica. Co do załatwiania potrzeb - kobiety mają jeszcze mniej wygodnie i bez body.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Masz rację krzysiu20, korzystanie z toalety niestety jest trochę uciążliwe, dlatego w publicznych toaletach korzystam z kabiny, zamiast z pisuaru, z czasem doszedłem do wprawy w rozpinaniu i zapinaniu body, więc nawet sprawnie mi to idzie. Mimo to wolę zakładać body na rajstopy, niestety coś za coś.
Co do body spełniającego rolę bielizny może trochę źle się wyraziłem. Miałem na myśli to, że body zasłania przyrodzenie niczym bielizna (szczególnie przy cienkich, prześwitujących rajstopach) podczas przebierania się np. w szatni w pracy (przy dłuższej koszulce nikt nie wie czy to jest dolna część body czy majtki). Kiedy wiem, że będę spędzał większość czasu na dworze to zakładam pod rajstopy majtki bo tak jak piszesz krzysiu20 jest miękko i wygodnie, jednak kiedy przyjdzie mi spędzić większość czasu w ciepłym pomieszczeniu to jednak w czterech warstwach (majtki, rajstopy, body, spodnie) jest trochę ciepło w kroku, dlatego zastanawiam się nad zakładaniem tej zimy pod rajstopy męskich stringów.
Co do body spełniającego rolę bielizny może trochę źle się wyraziłem. Miałem na myśli to, że body zasłania przyrodzenie niczym bielizna (szczególnie przy cienkich, prześwitujących rajstopach) podczas przebierania się np. w szatni w pracy (przy dłuższej koszulce nikt nie wie czy to jest dolna część body czy majtki). Kiedy wiem, że będę spędzał większość czasu na dworze to zakładam pod rajstopy majtki bo tak jak piszesz krzysiu20 jest miękko i wygodnie, jednak kiedy przyjdzie mi spędzić większość czasu w ciepłym pomieszczeniu to jednak w czterech warstwach (majtki, rajstopy, body, spodnie) jest trochę ciepło w kroku, dlatego zastanawiam się nad zakładaniem tej zimy pod rajstopy męskich stringów.
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Spróbuj założyć body wyszczuplające zamiast bluzki - zrozumiesz różnicę. Tak jak rajstopy i rajstopy medyczne uciskowe.
- pantyhosemen12
- Znawca tematu
- Kontakt:
zsuwające się rajstopy ?? jakim to cudem tak się dzieje ? Nogi ogolić dokładnie, kupić dobry rozmiar i przede wszystkim kupić dobre rajstopy zamiast marketowego badziewia. i temat zsuwających się rajstop zniknie. Mi się nigdy nic nie zsuwa, przesuwa.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Nie zawsze dopasujesz rajstopy do siebie, więc czasami problem może zaistnieć. Zwłaszcza przy aktywnym sposobie życia i gdy rajstopy są ubiorem codziennym. Wtedy coś tam możemy zaradzić.
-
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Ja też nie mam takich problemów. Rajstopy zsuwają sie gdy są zbyt krótkie lub zbyt ciasne . Przynajmniej u mnie tak kiedyś było. Dlatego lepiej znaleźć sobie rajtki z lekkim zapasem jeśli chodzi o rozmiar a nie kupować na styk. Potem wystarczy usiąść albo się zgiąć i rajty się zsuwają. Lubię rajstopy z małym klinem . Jeżdże w takich na rowerze i cały czas dobrze trzymają się tyłka.
Wysłane z mojego SM-G525F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G525F przy użyciu Tapatalka
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Niestety natura obdarzyła mnie sporem owłosieniem na całym ciele (czasami mnie to nawet wkurza). Ogolone same nogi wyglądały by trochę idiotycznie do reszty ciała, więc musiał bym golić całe ciało. W przeszłości jednej zimy ogoliłem nogi, nawet je wydepilowałem depilatorem (nie było łatwo, ale wytrzymałem). Efekt gołych nóg w rajstopach bez owłosienia był super, ale tylko przez pierwsze 2 dni. Włoski zaczęły szybko odrastać, nogi swędziały, odrastające ostre kłaczki zaczęły mocno kłuć, pojawiły się krosty na nogach, dodatkowo rajstopy zaczęły się haczyć o nie, co tylko potęgowało nieprzyjemne odczucie. To niestety zniechęciło mnie do golenia nóg. Na tą zimę może spróbuję je po prostu skrócić maszynką do strzyżenia włosów na jakieś 3-4 mm i zobaczę co z tego wyjdzie. Jestem świadomy tego, że zsuwające się rajstopy to skutek nadmiernego owłosienia, bo jeśli chodzi o rozmiar to już przetestowałem kilka firm i rozmiarów i kupuję te najbardziej sprawdzone. Nic nie poradzę, że moje owłosienie rośnie jak głupie. Stąd też pojawił się pomysł zakupu body. Nie ukrywam, że polubiłem tę część ubrania tak samo jak rajstopy, dlatego chętnie je zakładam i mam ich sporo w szafie. Zaznaczę, że problem zsuwających się rajstop w moim przypadku nie polegał na tym, że muszę je co 5 min podciągać, aż tak źle nie jest, ale w trakcie 12h dyżuru, gdzie muszę często zmieniać pozycję, schylać się, czy nawet kucać, kilka razy trzeba było je podciągnąć. Problem ten nie pojawia się, kiedy zakładam rajstopy kompresyjne do profilaktycznego stosowania. Wtedy rajstopy ładnie opinają nogi i nie mają tendencji do zsuwania, a do tego mają działanie zdrowotne, pomagają w odciążeniu nóg, poprawie krążenia i zmniejszają uczucie bolących i zmęczonych nóg po ciężkim dyżurze.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Najlepsze na zsuwające rajstopy są body, obojętnie jakie ja zawsze mam ubrane rajstopy a na nie body czy lato czy zima
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Latem???
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Body najlepsze :)
Odkąd je poznałem, to nie nosze rajstop bez body. Cały czas w komplecie, body na wierzchu. Ze wzgeldu na przyrodzenie i to ze było mi tam ciasno i gorąco to wyciąlem w rajstopach dziure wzdłuż klinu w strone przodu, nawet troche szew na pół zeby bylo wygodnie. Body tak samo potraktowałem, wyciąlem tam gdzie osprzęt i sprawdza sie za kazdym razem. Wtedy ani do sikania nie ma problemu, bo tylko odchylam majtki i można lać :)
Odkąd je poznałem, to nie nosze rajstop bez body. Cały czas w komplecie, body na wierzchu. Ze wzgeldu na przyrodzenie i to ze było mi tam ciasno i gorąco to wyciąlem w rajstopach dziure wzdłuż klinu w strone przodu, nawet troche szew na pół zeby bylo wygodnie. Body tak samo potraktowałem, wyciąlem tam gdzie osprzęt i sprawdza sie za kazdym razem. Wtedy ani do sikania nie ma problemu, bo tylko odchylam majtki i można lać :)
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
Body na rajstopy lub pod, jak najbardziej. Każdego dnia mam je na sobie. Nie jest problemem załatwić potrzeby fizjologiczne ponieważ bodziaki są rozpinane.
Polecam firmę : Marcinkowski. Mam chyba już dziesięć bodziaków z tej firmy. Rozmiary od najmniejszej dziecięcej, do dorosłej na 176 cm. Mają kr. i długi rękaw. Mam pięć z kr. rękawem i pięć z długim. Powiem krótko, są fantastyczne. Materiał bawełna, nie kurczy się nie odbarwia, i są naprawdę mega. Ponieważ długo już testuje te wyroby i ciągle zamawiam nowe, ostatnio w ub. tygodniu przyszło do mnie 5 szt. Szczerze polecam.
www.marcinkowski.com.pl
Polecam firmę : Marcinkowski. Mam chyba już dziesięć bodziaków z tej firmy. Rozmiary od najmniejszej dziecięcej, do dorosłej na 176 cm. Mają kr. i długi rękaw. Mam pięć z kr. rękawem i pięć z długim. Powiem krótko, są fantastyczne. Materiał bawełna, nie kurczy się nie odbarwia, i są naprawdę mega. Ponieważ długo już testuje te wyroby i ciągle zamawiam nowe, ostatnio w ub. tygodniu przyszło do mnie 5 szt. Szczerze polecam.
www.marcinkowski.com.pl