rajstopowe polecajki

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

rajstopowe polecajki

Post autor: pantyhosemen12 » 15 kwie 2023, 04:09

Może nieśmiało i na początek ultra krótko (bo nie wiadomo czy wątek chwyci) rozpocznę cykl rajstopowych polecajek. Nosze tylko cienkie gładkie więc innych tu nie będzie.

1. FIORE NEO CLASSIC DORIS BLACK 8 DEN 2
W ofercie nie było rozmiaru 3 który jest na mnie (182 cm, 70kg) więc kupiłem rozmiar 2 - bo to przecie rozciągliwe :) O dziwo pasuje idealnie i nawet mogłyby być krótsze. W 3 bym chyba utonął.
Mam czarne. 8 den wiadoma sprawa. Brak wzmocnień na palcach, przez środek pupy szew bez żadnych fikuśnych majteczkowych wywijasów. Subtelnie połyskujące, cieniuteńkie, trwałe. Brak zaciągnięć i defektów. wyglądają na trwałe, dwa dni i nic się nie dzieje. Pewnie tak będzie jeszcze wiele miesięcy znając życie i Fiore.
Ludzkie zdjęcia produktu na nodze wrzucę jak zrobię, bo o 4 rano nie chce mi się lampami błyskać haha
fiore.jpg
Link do aukcji (mogła wygasnąć, więc szukajcie w allegro)
https://allegro.pl/oferta/rajstopy-fior ... NmNiOTA%3D
-----------------------
aktualna sytuacja na allegro [stan na 15/04/23]
https://allegro.pl/kategoria/bielizna-d ... is&order=p

Ja ogólnie uważam, że skoro już rajstopy nosimy to nośmy najlepsze. Nie każdy to musi wyznawać. Ale 8den Fiore w cenie niższej niż Biedronkowo/Lidlowe barachło chyba Was przekonuje, co ? 5 złotych i 90 groszy polskich nowych złotych. Miłych zakupów.

EDIT:
no widzę, ze po 5.90 zł się zapasy wyczerpały :) Ale są po 10 zł więc też super tanio. Jeśli założyć, że wytrzymają z 5 razy dłużej niż marketowe padliny po 8zł to oszczędność jest znaczna. Polecam allegro i szukanie. Z tanizn to Golden Lady - bardzo tanie, a jakość jak za cenę paru zł wyśmienita :)
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2023, 06:48 przez pantyhosemen12, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Re: rajstopowe polecajki

Post autor: pantyhosemen12 » 15 kwie 2023, 04:31

to może słówko o zamyśle:

Chciałbym aby wątek był dla wszystkich i by wszyscy tu sobie coś polecali. Aby produkt był dokładnie opisany (defekty, sytuacja w rejonie paluszków oraz sytuacja na pupie (dla mnie np to mega ważne - bo mam ze 40 czarnych 8den i prawie każde mają inną pupę).
Oczywiście wrażenia z noszenia, połysk jeśli jest, jakość materiału. Co do zdjęć to z racji, że recenzujemy rajstopy zdjęcia postaci w tychże w centrum zatłoczonego miasta odpadają :D Zróbmy zdjęcia nóg, zbliżeń na materiał, połysk, detal. I na boga bez zbliżeń stóp :)
Mile widziany link do sklepu, oferty czy aukcji z informacją o cenie.
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 17 kwie 2023, 07:35

PhMen12 nigdy nie miałem nic z fiore czyli piszesz że warto kupić 8 den. A masz może na stanie rajtki 15-20 den? Pewnie będą droższe ale skoro super trwałe to chyba warto.
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 17 kwie 2023, 08:54

Możesz kupić Fiore 8 czy 15 czy jakiekolwiek inne z firm powszechnie mniej znanych (niemieckich czy włoskich). 15tej mam trochę ale rzadko noszę bo jednak najbardziej lubię bezmajtkowe baardzo cienkie. 20den to jak dla mnie już grube rajstopy haha. 40den to już kategoria kalesonów :D
Kupuj testuj. Mam np Fiore 8 i są bardzo cieniuteńkie, świetnie przylegają i kompletnie bez połysku. Mam 8 z lekkim połyskiem. trza kilka potestowac by trafić. Ja kiedyś po kupnie rajstopy wyciągałem i pudełko do kosza. gdy stanęło na tym, ze mam z 50 par czarnych 8 to miałem kilka ukochanych śliskich z minimalnym połyskiem, ale nie byłem w stanie ustalic co to za firma i model. Teraz kupuję i trzymam w pudełkach - więc już wiem które nie są dla mnie idealne a które są :D
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 17 kwie 2023, 10:42

trzeba testować różne rozwiązania - ja czasami wpadam na allegro ogólnie w rajty, filtruje do max 15den, albo czasami nawet do 12, gładkie, bez wzorów, w firmach zaznaczam wszystkie z pominięciem gatty, adriany, mony, tworów dyskontowych i tego wszystkiego co zalewa nasz runek poprzez markety. Filtruje po cenie i po minięciu gówna w tekturach kwadratowych za 2zł - coś się zawsze trafi w promocjach, wyprzedażach czy spośród ostatnich sztuk. Z takich kompletnie nieznanych firm albo znanych a jednak w obniżonej cenie.
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 13 sty 2024, 18:28

Jeśli ktoś lubi dosyć błyszczące to jakoś przypadko na allegro kliknąłem z rozpędu, no i mam. Pewnie ich więcej nosić nie będę, ale gdyby ktoś chciał to na allegro wciąż są. 14.50zł. Wyprofilowana stopa, łydka, szeroko w pasie. Foty macie poglądowe z telefonu celowo z lampą by się świeciły :D

https://allegro.pl/oferta/giovanni-blys ... 3611000191
u tego allegrowicza bardzo czesto kupuję swoje rajstopy regularne.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 14 sty 2024, 11:44

Ale brzydkie. Od razu wywaliłbym do śmietnika.
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 14 sty 2024, 19:28

Panowie - post nie ma na celu uzyskanie Waszej opinii. Są tacy co lubią takie i to polecajka informacyjna jest :)
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 14 sty 2024, 19:39

de gustibus non est disputandum - co w wolnym tłumaczeniu brzmi mniej więcej :-) jeden woli bułki drugi córkę piekarza
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 15 sty 2024, 15:59

Dokładnie. Ja np lubię takie błyszczące.
Rajtek
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Rajtek » 22 sty 2024, 08:36

Ja też lubię błyszczące. Tylko takie kupuję i noszę.
Noszę rajtki bo lubię
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 08 kwie 2024, 08:51

promki w sesto senso

20den bezmajtkowe, bez wzmocnień na palcach - 19.50 zł za 5 par
https://sestosenso24.pl/rajstopy-damski ... 17466.html
8den caraibi 3 szt za 29.67 zł (sa fajne, nie jest to produkt o pancernej trwałości także pazury obciąc i delikatnie - ale to produkt zdecydowanie lepsze niż marketowe)
https://sestosenso24.pl/rajstopy-damski ... 70063.html

Pogrzebcie sobie po stronie, dużo kolorowych jest w dobrej cenie, ze szwem czy wzory też. Miłych zakupów :)
krzysiu20
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzysiu20 » 09 kwie 2024, 07:32

pantyhosemen12 pisze: 08 kwie 2024, 08:51 promki w sesto senso
Czy to ta sama firma która jest dostępna w kuflandzie? Pamiętam że bardzo zawiodłem się na zwykłych rajtkach tej firmy...
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 09 kwie 2024, 07:52

Nie wiem czy w Kauflandzie, ale owszem, widywałem Sesto Senso w marketach. Nie wiem jak inne, ale te 8den Caraibi kiedyś miałem już i to nawet więcej niż jedną parę i było OK - jak ktoś nie nosił 8ek, to jest to okazja do testów :)
podesłałem jedynie info o promocji - dziś rano już odebrałem paczkę.
lubie_rajstopy
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: lubie_rajstopy » 09 kwie 2024, 17:59

Sesto Senso widziałem również w TextilMarket, Pepco, Dino i Biedronce. Kiedyś kupiłem kilka sztuk na przetestowanie i powiem szczerze, że nic specjalnego sobą nie przedstawiają. Rajstopy z Gabrielli są wg mnie zdecydowanie lepszej jakości.
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 09 kwie 2024, 20:20

Ale ja nie mówię że coś przedstawiają, Po prostu była promocja.
A te 20 antycellulitowe to Lycra 3D :) Czyli po wyciągnięciu z pudełka cxałe rajstopy mają długość pudełka +3cm :D Smiesznie wygladają.
Kupiłem 3 pary kolorowych i chyba zaraz dokupię trochę bo do zdjęć potrzebuję,
Awatar użytkownika
pantyhosemen12
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: pantyhosemen12 » 29 kwie 2024, 04:21

Banksy. Może są wielbiciele twórczości ?
Jak są to Marilyn daje możliwość Banksego na nogę zarzucić :)
Zaledwie 4 wzory cielistych 20tek i jeden szary kryjacy.
Kupiłem pod foty, rajstopy przyjemne i tyle. Z pewnością nie warte 36 zł.
Obrazek
https://e-marilyn.pl/banksy
ODPOWIEDZ