Witam.
Jako że mieszkam w górach, pracuję w górach i dosyć często przebywam w zimie na zewnątrz zacząłem poszukiwania ciekawej i funkcjonalnej bielizny termoaktywnej. Pomyślałem że opcja kombinezonu termoaktywnego jest bardzo ciekawa i zacząłem poszukiwania. Okazuję się że taki termoaktywny kombinezon można kupić ale nie w Polsce.... Pozostaje tylko internet i trafiłem na taki strój:
http://www.backcountry.com/686-airhole- ... -suit-mens oraz wersja damska
http://www.backcountry.com/686-airhole- ... PEADESCM-S
Strój jest o tyle ciekawy że w porównaniu do innych podobnych posiada maskę
zintegrowaną z kapturem.
Teraz moje pytanie: kolory wersji męskich są po prostu beznadziejne a ten niebieski mi się podoba. Wiem że pod kurtką i spodniami ze stroju będzie wystawać tylko niebieski kaptur i może będzie widać trochę rękawki. Czy ten niebieski kolor wypada nosić facetowi czy jest raczej unisex?
Jednoczęściowa bielizna termiczna
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- SimZen
- Się Rozkręca
- Kontakt:
To już standardem stało się, ze odzież dla mężczyzn ma beznadziejne wzory i kolory w porównaniu z wersjami dla kobiet.
Niebieski kolor jest neutralny, a nawet bardziej męski niż kobiecy. (n.p. wyprawki dla niemowląt dla chłopczyka niebieskie, a dla dziewczynki różowe, choć ponoć kiedyś było na odwrót)
Więc kolorem się nie martw, raczej faktem, czy ten niebieski będzie wygodny (nie ma rozporka i jest szyty na inne proporcje i wymiary ciała).
Niebieski kolor jest neutralny, a nawet bardziej męski niż kobiecy. (n.p. wyprawki dla niemowląt dla chłopczyka niebieskie, a dla dziewczynki różowe, choć ponoć kiedyś było na odwrót)
Więc kolorem się nie martw, raczej faktem, czy ten niebieski będzie wygodny (nie ma rozporka i jest szyty na inne proporcje i wymiary ciała).
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
@SimZenSimZen pisze:To już standardem stało się, ze odzież dla mężczyzn ma beznadziejne wzory i kolory w porównaniu z wersjami dla kobiet.
Dziękuję za odpowiedź.
Materiał z którego uszyty jest kombinezon to 100% poliester więc wydaje mi się że będzie ładnie dopasowywał się do ciała. Trochę boję się tego zamka w pasie gdyż on nie będzie mocno rozciągliwy a mam w pasie około 90cm. Najwięcej do myślenia dawał mi ten kolor, pierwsze wrażenie jak porównywałem wersję męskie i damskie była beznadziejna kolorystyka męska ale tak jak napisałeś niebieski to kolor bardziej męski niź damski. Pozostała kwestia rozporka: w pracy nie będzie problemu bo zawsze jestem w pobliżu toalety, na nartach również toaleta gdzieś zawsze się znajdzie trzeba będzie jednak się rozebrać... Najważniejszą zaletą tego stroju jest zintegrowany kaptur i maska który w razie potrzeby można ściągnąć i te zalety biorą przewagę nad niedogodnościami.