Rajstopy bawełniane Orirose

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
zirkPH
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Rajstopy bawełniane Orirose

Post autor: zirkPH » 02 gru 2012, 22:53

Jakiś miesiąc temu zakupiłem rajstopy Orirose 300 DEN. Rozmiar 4 wykonane z mieszanki bawełny i elastanu. Bardzo ciepłe (może nawet aż za ciepłe trzeba poczekać na atak mrozów wtedy się okaże). Jakość oceniam dość pozytywnie ale zaskakująco szybko zauważyłem ślady wycierania się i rozciągania. Widać dużo bawełny i stosunkowo mała grubość czyni je dość podatnymi na tego typu uszkodzenia ale uwzględniając to jakie ciepło zapewniają nie są to rajstopy które nosi się codziennie. Ja je zostawiam na atak dużych mrozów na pewno pomogą wytrzymać na mrozie w dżinsach lub garniturze.

Zakupiłem rajstopy koloru kremowego i szare. Wyglądają ładnie i nie zwracają na siebie uwagi więc bez obaw można je nosić bez skarpetek jeśli nie chcemy aby ktoś wiedział o naszym stylu ubioru. Chociaż w bardzo zimne dni mogą być konieczne.

Ps. Mógłby ktoś doradzić rajstopy damskie (mimo wszystko wolę je od męskich posiadam dwie pary i nie zamierzam kupować więcej). Kolor czarny grubość 100 - 120 DEN najlepiej mikrofibra. Przyda mi się opinia doświadczonej osoby gdyż nie chcę wydawać kasy na zakupy w ciemno. Ponadto ostatnio zapragnąłem także rajstop białych najlepiej o podobnych parametrach ale jakoś nie mogę znaleźć takich. Z góry dzięki za podpowiedzi.
ODPOWIEDZ