Czy wasze kobiety wiedzą?
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Cześć
Ja z moja dziewczyna jestem już kilka lat i dopiero teraz zaczynam ją wtajemniczać w temat rajstop. W końcu powiedziałem, że nie lubie kaleson nosić i że jest mi w nich nie wygodnie. Po roku w czasie kolejnej zimy znów narzekałem, że mi zimno w końcu powiedziełem żeby przyniosła mi swoje rajstopy (zaśmiała się i powiedziała nie rób wstydu jakby cię ktoś zobaczył).
Po krótkiej rozmowie kupiłem czarne rajstopy lycra 50 den z Gabrielli Satin i założyłem je przy niej w ciemnym pokoju. Śmiała się i mówiła że to gejowskie.
Ogólnie mam rajstopy przy niej, ale róznie na nie reaguje. Może zależy to od humoru. Generalnie raz mnie poszmyra po nogach w rajstopach a raz mówi, że to obrzydliwe i nie chce patrzyć jak je zakładam. Ostatnio nawet powiedziała, że przed wyjazdem mam założyć rajtopy co mnie zdziwiło.
Co sądzicie? Akceptuje to czy nie. Teraz jest zimno nie wiem jak wiosna będzie z cienkimi 20 Den. Może potrzeba trochę czasu aby to zaakceptowała. Będę wdzieczny za jakieś porady.
Ja z moja dziewczyna jestem już kilka lat i dopiero teraz zaczynam ją wtajemniczać w temat rajstop. W końcu powiedziałem, że nie lubie kaleson nosić i że jest mi w nich nie wygodnie. Po roku w czasie kolejnej zimy znów narzekałem, że mi zimno w końcu powiedziełem żeby przyniosła mi swoje rajstopy (zaśmiała się i powiedziała nie rób wstydu jakby cię ktoś zobaczył).
Po krótkiej rozmowie kupiłem czarne rajstopy lycra 50 den z Gabrielli Satin i założyłem je przy niej w ciemnym pokoju. Śmiała się i mówiła że to gejowskie.
Ogólnie mam rajstopy przy niej, ale róznie na nie reaguje. Może zależy to od humoru. Generalnie raz mnie poszmyra po nogach w rajstopach a raz mówi, że to obrzydliwe i nie chce patrzyć jak je zakładam. Ostatnio nawet powiedziała, że przed wyjazdem mam założyć rajtopy co mnie zdziwiło.
Co sądzicie? Akceptuje to czy nie. Teraz jest zimno nie wiem jak wiosna będzie z cienkimi 20 Den. Może potrzeba trochę czasu aby to zaakceptowała. Będę wdzieczny za jakieś porady.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
maks1910, myślę, że nie zaszkodzi podsunąć jej adres naszego forum.
Ciekawym by też było, abyś sobie kupił grube kalesony o dwa rozmiary za duże i trochę w nich się dziewczynie zaprezentował. Kolejnym krokiem jest kupno męskich rajstop np. Aries 70 den i także się w nich pokazać.
Dziewczyna nie jest z tą modą obyta i trochę się sama ze sobą gryzie, ale wydaje mi się, że wszystko jest na dobrej drodze. Trochę mnie martwi to, ze określiła to jako "trochę gejowskie", bo niby gdzie ona widziała geja w rajstopach i takiego, który ma dziewczynę
Ciekawym by też było, abyś sobie kupił grube kalesony o dwa rozmiary za duże i trochę w nich się dziewczynie zaprezentował. Kolejnym krokiem jest kupno męskich rajstop np. Aries 70 den i także się w nich pokazać.
Dziewczyna nie jest z tą modą obyta i trochę się sama ze sobą gryzie, ale wydaje mi się, że wszystko jest na dobrej drodze. Trochę mnie martwi to, ze określiła to jako "trochę gejowskie", bo niby gdzie ona widziała geja w rajstopach i takiego, który ma dziewczynę
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Zgodze się, ale czy te rajstopy są z takiego samego materiału co damskie. Są tak samo miłe w dotyku?? TYlko drogie trochę, potem można by jej powiedzieć, że męskie są za drogie i wole damskie bo tańsze.papa_smerf pisze:Kolejnym krokiem jest kupno męskich rajstop np. Aries 70 den i także się w nich pokazać.
Ty, bym się nie przejmował często tak mówi, napewno rajstopy traktuje jak normalny strój u siebie. Nie wie o moim fetyszu. Krępuje się zakładać rajstopy przy niej, odrazu mi je bierze z ręki.papa_smerf pisze:Trochę mnie martwi to, ze określiła to jako "trochę gejowskie", bo niby gdzie ona widziała geja w rajstopach i takiego, który ma dziewczynę
Nie wiem jak będzie z cienkimi. Ale jako znawca tematu twierdzisz,że jestem na dobrej drodze t mnie pociesza. A forum wole jej nie pokazywać na razie
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- 555 den
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Dzisiaj na zakupach miałem grubsze 40 Laura i dla ściemy powiedziałem, że jest mi trochę za ciepło i że bedę musiał kupić sobie cieńsze.
Na początku się zaśmiała a potem powidziała, że kłaczki będą wystawały i że mi na to nie pozwoli. Trudny temat ale generalnie posuwam się do przodu.
A wy ja sądzicie tam rade ją przekonać? Póki co grubsze niby akceptuje. Gorzej z cienkimi. Szkoda że nie nie jest fetyszystką rajstop. Chociaż miala kiedy na sobie estella 15 den i doprowadziłem ją do szaleństwa.
Rajstopy zima można powiedzieć, że jest mi zimno i zakładam grubsze, ale z cienkimi to już nie wiem jakiej ściemy użyć. Może macie jakies sposoby??
Na początku się zaśmiała a potem powidziała, że kłaczki będą wystawały i że mi na to nie pozwoli. Trudny temat ale generalnie posuwam się do przodu.
A wy ja sądzicie tam rade ją przekonać? Póki co grubsze niby akceptuje. Gorzej z cienkimi. Szkoda że nie nie jest fetyszystką rajstop. Chociaż miala kiedy na sobie estella 15 den i doprowadziłem ją do szaleństwa.
Rajstopy zima można powiedzieć, że jest mi zimno i zakładam grubsze, ale z cienkimi to już nie wiem jakiej ściemy użyć. Może macie jakies sposoby??
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Może nie używać ściemy tylko uczciwie pogadać? Nie wiem na jakim jesteście etapie - czy możesz sobie na coś takiego pozwolić. Bo nie oszukujmy się - musiałaby być naprawdę ograniczona gdyby uwierzyła ci w jakiekolwiek bajeczki że to tylko o komfort cieplny idzie. Delikatna sprawa - spróbuj jej nie schrzanić....maks1910 pisze:.....ale z cienkimi to już nie wiem jakiej ściemy użyć. Może macie jakies sposoby??
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Danon, nasi dziadkowie nosili gacie przez cały rok, zimą grube, latem cienkie. Ja osobiście, chyba na skutek zaczynających się problemów z krążeniem odczuwam dość spory chłód w nogi latem często ubieram rajstopy, żeby nimi zabić poranne i wieczorne zimno. Często na czas gorąca rajstopy zdejmuję. Tak więc u mnie cienkie rajstopy rzeczywiście mają zastosowanie jako dodatkowy regulator ciepła organizmu. Kobiety też często noszą nawet latem pod spodniami rajstopy. Dlaczego więc my mielibyśmy być oszustami ukrywającymi pod tym pozorem coś innego.Danon pisze:musiałaby być naprawdę ograniczona gdyby uwierzyła ci w jakiekolwiek bajeczki że to tylko o komfort cieplny idzie.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Nie tylko dziadkowie, mój tata (78 lat) nosi kalesony jak tylko temperatura spadnie poniżej 15-20 stopni, na plusie oczywiściepapa_smerf pisze:nasi dziadkowie nosili gacie przez cały rok, zimą grube, latem cienkie
Nie wiem jak teraz, ale kiedyś miał właśnie ma dwa rodzaje, zimowe i na cieplejsze dni.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Dziś nie miałem przy niej rajstop, ale wspomiała coś że ty chodzisz w rajstopach pod spodnie bo ci zimno to mi tym bardziej jest zimo na razie jak ide w minówce.
Potem się spytała czy naprawdę chodziłem w rajtkach już w liceum, bo kiedyś jej wspomiałem, że chodziłem. Odebrała to w miarę normalnie. Widzę, że chyba się trochę przyzwyczaja do rajstop. Nie lubi mnie za bardzo głaskać po nogach bo twierdzi, że jak by kobiete dotykała, ale nie odtrąca mnie, i się smieje.
Z cienkimi jeszcze myśle, ale mozna powiedzieć, że jak w nich chodzę to w pracy mnie nogi nie bolą czy na studiach, bo elastyczny materiał lekko chłodzi wiosną i masuje nogi.
Potem się spytała czy naprawdę chodziłem w rajtkach już w liceum, bo kiedyś jej wspomiałem, że chodziłem. Odebrała to w miarę normalnie. Widzę, że chyba się trochę przyzwyczaja do rajstop. Nie lubi mnie za bardzo głaskać po nogach bo twierdzi, że jak by kobiete dotykała, ale nie odtrąca mnie, i się smieje.
Z cienkimi jeszcze myśle, ale mozna powiedzieć, że jak w nich chodzę to w pracy mnie nogi nie bolą czy na studiach, bo elastyczny materiał lekko chłodzi wiosną i masuje nogi.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Zgadza się, jest dziadkiem a całkiem niedługo zostanie też pradziadkiem.byczunio pisze:Bodex, ale Twój tata chyba jednak jest (czyimś) dziadkiem.
Ale to sformułowanie papy "nasi dziadkowie" odebrałem jako dotyczące "dawno, dawno temu, za górami i lasami..." a nie jako współcześnie żyjących dziadków
- 555 den
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Zgadza się, ale rajstopy przysługiwały wtedy dzieciom obojga płci. Teraz postrzelone mamusie szukają na rocznego synka kalesonów z rozporkiem. Świat zawraca i idzie w drugą stronę. Ale o tym jest w innym temacie.555 den pisze:Widziałem zdjęcie mojego ojca w rajtkach to tym bardziej wasi je też nosili.
Ja jestem tego przykładem, chodziłem jako dziecko w rajtuzkach do krótkich spodni i do tego po kilku latach przerwy z powodu społecznego nacisku, powróciłem.phmenpl pisze:Widzicie jak nasi rodzice chodzili i dziadkowie to dlaczego my mamy nie chodzić i nie brać z nich obrego wzoru
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Znajoma z pracy opowiadała koleżance (a ja chciał nie chciał słyszałem) że widziała kurtkę która pasowałby dla jej syna (około 10 lat). Kurtka była męska (chłopięca), była tania (jakaś wyprzedaż) porządnie zrobiona wprost ideał, ale jej nie kupiła.papa_smerf pisze:Teraz postrzelone mamusie szukają na rocznego synka kalesonów z rozporkiem
A dlaczego ? Bo miała kołnierz obszyty futerkiem, a to nie wypada dla chłopca
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Właśnie, ostatnio, czyli chyba w zeszłym roku było nawet w telewizji, że do garnituru powinno się nosić dłuższe skarpety, na przykład podkolanówki, tak, by jak się siada i zakłada nogę na nogę nie było widać gołej łydki pomiędzy spodniami a skarpetką.phmenpl pisze:Bo ludzie mają sterotypy że rajstopy to już tylko dla kobiwet tak samo czy spódnica czy podkolanówki