Zmiany w regulaminie

Etykieta, netykieta, Regulamin itp.

Moderator: dr.pantyhose

Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 31 gru 2009, 21:06

Nie na skróty Radziu.
Miałem na myśli tych co się boją kupować w sklepie. Natomiast w tym ostatnim poscie miałem na myśli tych co się boją ujawnić komuś dane osobowe.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 31 gru 2009, 21:11

Niestety jedno z drugim się wiąże.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 01 sty 2010, 07:51

Ten co się boi pokazać twarz i co kupuje w sklepie, nie ma obaw przed zakupem w sieci. Jednak zakup w sieci to często ryzyko, lub brak pełnej infornacji. Zakup od kolegi z forum może być pewniejszy i bardziej dyskretny.
Dane osobowe funkcjonują w dwie strony, tak więc ujawniając gdzieś czyjeś, możemy mieć pewność, że nasze też nie są pewne.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 01 sty 2010, 10:54

papa_smerf pisze:Ten co się boi pokazać twarz i co kupuje w sklepie, nie ma obaw przed zakupem w sieci...
Powiedz to tym osobom, które chciały skorzystać z mojej pomocy, a nie skorzystały, bo miały mnóstwo obaw.

Poza tym często osoby które się obawiają, mieszkają z rodzicami, lub żyją w tajemnicy przed żoną, więc i wysyłkowo będą się bać, bo rodzice lub żona zobaczą co przyszło. W wielu wypadkach nawet POSTE RESTANE nie wchodzi w grę, bo mała miejscowość i wszyscy się znają, więc pani na poczcie napewno powie rodzicom, lub żonie. Był też nawet przypadek, że paczka nadana na POSTE RESTANTE została przyniesiona do domu, listonosz myślał, że w ten sposób zrobi przysługę osobie do której była paczka, bo nie będzie musiał iść na pocztę. Mała miejscowość, więc adres znał na pamięć, po nazwisku doszedł.

Wiem co piszę, bo zajmowałem się tym trochę.

Ale nie mam nic przeciwko nowemu działowi, chociaż jest on moim zdaniem jeszcze bardziej bez sensu niż dział FOTO na tym forum.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 01 sty 2010, 17:08

Wtedy nie pozostaje nic innego jak się bać dalej i żyć marzeniami.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 01 sty 2010, 17:27

Zobaczymy jak Ci pójdzie pomoc dla lolka.
Radziu

Post autor: Radziu » 25 kwie 2011, 06:52

Proponuję powrócić do pomysłu zabronienia rejestracji nowych userów z nickami pochodzącymi od słowa rajstopy we wszystkich językach oraz kombinacjach ze skrótami.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 26 kwie 2011, 07:46

ok. zrobi się. też już o tym myślałem.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 27 kwie 2011, 15:10

Radziu pisze:Proponuję powrócić do pomysłu zabronienia rejestracji nowych userów z nickami pochodzącymi od słowa rajstopy we wszystkich językach oraz kombinacjach ze skrótami.
A kto się podejmuje weryfikacji ? Sprawdzenie znaczenia we wszystkich językach (z dialektami będzie tego pewnie kilka tysięcy) byłoby raczej trudne :-P
Radziu

Post autor: Radziu » 27 kwie 2011, 15:56

W praktyce jak ktoś będzie chciał być rajstopkiem w języku suahili to nim będzie dopóki nikt się nie zorientuje :)

Mozna tez zabronić nazw fetyszystycznych czyli np koronkowefigi. Oraz transowych czyli moniatransetka, asiatv itp

Oczywiscie to tylko propozycje, com o tym sądzicie?
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 27 kwie 2011, 16:30

Nie przesadzajmy Radziu z zabranianiem różnych ników, bo nam zabraknie pomysłów na inne nazwy. Wystarczy, że zablokuje się nazwy zawierające pochodne słowa "rajstopy, figi, majtki, pończochy".

Moja propozycja odnośnie regulaminu to:
usuwanie kont użytkowników, którzy zarejestrowali się 3m-ce wcześniej i wogóle nie uczestniczą w rozmowach, czyli mają 0 (słownie: zero) postów/tematów. Zwolni się wtedy przynajmniej część ników dla innych.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
rajman
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: rajman » 27 kwie 2011, 19:56

Ja bym zabronił wszelkich nicków w których występuje choć jedna literka związana z rajstopami. Co Ty na to RAdziu? A Tak poważnie to powinien być zakaz zakazywania
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 27 kwie 2011, 21:53

Dla mnie osobiście co to za jakieś cuda z robieniem zakazów z "NICK-ami"

Sory ale jak komuś brak czasu to niech sprawdza ale to ma nie na celu weryfikacja niku, tylko co kto sobą reprezentuje.

Bo osoba co nick, np. nylon...., czy panty....... czy nawet jatv.......... i woele innych mozna wymyślać moze być lepszym forumowicze niż ten co będzie o np. samochodzik, balonik, albo domek, a moze kostka do gry.

Ja nie jestem za zakazami i tu tum bardziej.
Miej wyjebane a będzie ci dane
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 27 kwie 2011, 22:21

Ale ograniczenie ników z rajstopami jako słowem głównym ma sens. Sam myliłem pewne osoby.
Na szczęście tu jest tylko jeden dr.
dr.eklektyczny
Radziu

Post autor: Radziu » 28 kwie 2011, 05:10

To nie tylko kwestia mylenia, ale przedewszystkim odbioru forum przez osoby postronne odwiedzające to forum.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 28 kwie 2011, 08:58

Radziu pisze:To nie tylko kwestia mylenia, ale przedewszystkim odbioru forum przez osoby postronne odwiedzające to forum.
Dokładnie.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 28 kwie 2011, 14:49

pończochy, rajstopy w języku
suahili: soksi, tights
wietnamski: vớ, tights
arabski:جوارب، الجوارب
jidisz: סטאַקינגז, טייץ
hebrajski: גרביים, גרביונים
afrikaans: kouse, sykouse
baskijski:galtzerdiak, galtzerdiak
maltański: kalzetti, tajts
urdu: جرابیں، ٹائٹس
węgierski: harisnyanadrág
turecki: çorap, tayt
tajski:ถุงน่องเสื้อรัดรูปของนักกายกรรม
hindi: स्टॉकिंग्स, चड्डी
łacina: caligas tights
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 30 kwie 2011, 18:13

Pewnie miałeś dużo cierpliwości żeby tyle tego wyszukać
Jasiek
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 05 maja 2011, 11:27

Ani poki może ktoś nie pisać, ale czytać forum. Także jeśli usuwać konta po 3miesiącach to te nieaktywne, które nawet się nie logują i nie czytają forum. Sporo osób było takich, że po pół roku coś napisali, ale wcześniej śledzili forum..
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 05 maja 2011, 14:27

O to mi chodzi, ale w sumie jak ktoś zakłada konto i nic nie pisze to po co?? Przecież nie są blokowane żadne działy dla niezarejestrowanych, więc też mogą sobie poczytać.
A tak to zwolni się trochę nicków :-P
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 05 maja 2011, 15:09

O ile się nie mylę, chyba, któraś część forum jest zamknięta... Nie jestem pewien. Tych co są zarejestrowani, a nic nie piszą możesz śmiało osobiście zapytać. Możesz im PW napisać z zapytaniem dlaczego nie piszą nic na forum :)
wege-anna
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: wege-anna » 08 maja 2011, 11:14

anipoki pisze:O to mi chodzi, ale w sumie jak ktoś zakłada konto i nic nie pisze to po co??

Może jest tak, że ktoś sobie po prostu zagląda na forum, czyta...
Po pewnym czasie, w pewien sposób "zna" forumowiczów. U wyedukowanych społecznie jednostek powstaje konflikt: ja ich znam oni mnie nie. Takie anonimowe uczestnictwo w forum nabiera wtedy cech podsłuchiwania rozmów.

Ale gdyby byli chętni na mój nick, to oddam. :lol:
Ostatnio zmieniony 08 maja 2011, 15:22 przez wege-anna, łącznie zmieniany 1 raz.
Lubię zwierzęta. Dlatego ich nie jem.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 08 maja 2011, 11:46

Anno, niech ci nie przyjdzie do głowy by nas opuszczać. Przecież TY piszesz!
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 08 maja 2011, 15:33

Przecież nie mam nic do osób, które cokolwiek piszą lub napisali, ale zauważyłem, że jest mnóstwo loginów założonych już daawno temu i do tej pory kompletnie nic nie napisali, a niektórych to już dawno nie było.
Więc po co moim zdaniem utrzymywać nadal takie konta?
Sprawdzić, które konta są dawno nieużywane i bez postów i po prostu usunąć je, informując na maila podanego w rejestracji, że zostały usunięte z powodu długiego braku aktywności na forum.
Wtedy albo sobie te osoby przypomną o naszym forum albo dadzą sobie spokój i login się zwolni.
Radziu

Post autor: Radziu » 08 maja 2011, 19:12

Loginy które są nie używane dłuższy czas i nie mają żadnych postów są sukcesywnie usuwane. Ale jeżeli ktoś się loguje i nic nie pisze to nie jest usuwany.
ODPOWIEDZ