Jak propagować, uświadamiać .... pomysł
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- rajski
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Projektanci mody juz dawno próbowali- nie oglądasz pokazów mody? W Japoni nawet propaguja biustonosze dla facetów- ale Polska to śmieszny kraj-inaczej -to śmieszne społeczeństwo- pozostaje mi wam wspólczuć
tom49, Polecam tvn style, polsat zdrowie i uroda, fashion tv
tom49, Polecam tvn style, polsat zdrowie i uroda, fashion tv
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
- rajski
- Się Rozkręca
- Kontakt:
zdecydowanie Magda ma rację, jak się ogląda modę - nie tą prezentowaną w PLu - to widać że trendy są takie iż następuje wymieszanie. Ciuchy to tylko narzędzia do podkreślenia osobowości czy nawet odmienności. Czy my nie chcemy się przeciez wyróżniać? Czy my nie chcemy być zauważeni? Jeśli tak to nie ma co się obawiać tylko DZIAŁAĆ
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
To prawda, ale jeszcze gorsze jest jak rozpowiedzą i ci inni zaczynają wyszydzać nie do końca znając sprawę.wiki pisze:Chlopcy to sie wstydza przed rowiesnikami :)
Wydaje mi się, że problem z trudami noszenia niekonwencjonalnej odzieży ma początki w dzieciństwie. Jak sie dobrze zastanowić to kochane dzieci są bezwzględnymi pozbawionymi litości potworami. Swoich rówieśników potrafią po prostu niszczyć. Niektórym to pozostaje na starość i wtedy są nazywani politykami
-
- Dyskutant
- Kontakt:
dokladnie masz racje. Ale dzieci tez skads musza ten styl brac? tu trzeba sie zastanowic kto go kreuje. W domu np. nie ma z tym problemu ale zeby juz isc gdzies na dwor to grymaszenie a do szkoly to bron boze mysle ze ten problem zaczyna zanikac w liceum///technikum gdzie ludzie nie przykladaja takiej wagi do wygladu innych.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
To dzieciaki przekazują sobie z pokolenia na pokolenie, starszy rocznik młodszemu, i ponownie jak młodszy o dwa lata się "zestarzeje" przekazuje kolejnym maluchom. Obowiązuję chyba dwa określenia nakazujące podporządkowanie sie przywódcom w zakresie ubrań: babskie (to u chłopców) i wsiowskie ogólnie. Po spotkaniu się z takim hasłem pod swoim adresem taki dzieciak już nie słucha racji rodzica, tylko kolegi czy koleżanki, którzy w grupie dominują. Gdzie się to zaczęło? Nie wiem.
Pozytywne jest to, że już w zakresie kurtek zimowych sportowych różnice się już zacierają. Może z dalszą odzieżą tak będzie. O ile życie by było prostsze, gdyby o ubraniu decydowały własne gusta i moda, a nie zdanie kolegów.
Pozytywne jest to, że już w zakresie kurtek zimowych sportowych różnice się już zacierają. Może z dalszą odzieżą tak będzie. O ile życie by było prostsze, gdyby o ubraniu decydowały własne gusta i moda, a nie zdanie kolegów.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Papciu! myśle ,że to tylko takie nasze marzenia- zawsze jest jakiś dyktat mody
inna sprawa to tolerancja, kazdy powinien chodzić tak jak chce , jak mu jest wygodnie, i nikt nie powinien nikogo dyskryminować za ubiór
Chociaż też bym nieraz chciała sie ubrać jak chcę, a poprostu nie mogę z tych czy innych względów-
A tak wogóle to ...hihihi ja sie chyba zrobilam staromodna, jak patrzę na młode dziewczyny...hihi i zazdrosna sie jakoś robie...
inna sprawa to tolerancja, kazdy powinien chodzić tak jak chce , jak mu jest wygodnie, i nikt nie powinien nikogo dyskryminować za ubiór
Chociaż też bym nieraz chciała sie ubrać jak chcę, a poprostu nie mogę z tych czy innych względów-
A tak wogóle to ...hihihi ja sie chyba zrobilam staromodna, jak patrzę na młode dziewczyny...hihi i zazdrosna sie jakoś robie...
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Nic z tego nie wyjdzie, jeśli nie ściągniemy do swojego gorna kogoś znanego i najlepiej lubianego z wizji. nie myślę tu o Majewskich i Wojewódzkich, bo oni mogą tylko zaszkodzić, ale jakiś Kretach, Lisach, Pochwałach, Brzózkach, Prokopach czy Sołtysikach.
A może podsunąć temat męskiej mody do któregoś z porannych programów (KcH, DD TVN) z sugestiąnowych trendów? Tylko kto z nas wystąpiłby przd kamerami? Chociaż pamiętam wypowiedź Pawła Pochwały na temat męskich spodni z krokiem w połowie ud, że on nigdy bt się nie ubrał "na pingwina".
A może podsunąć temat męskiej mody do któregoś z porannych programów (KcH, DD TVN) z sugestiąnowych trendów? Tylko kto z nas wystąpiłby przd kamerami? Chociaż pamiętam wypowiedź Pawła Pochwały na temat męskich spodni z krokiem w połowie ud, że on nigdy bt się nie ubrał "na pingwina".
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
doktorku np przy upale nawet 22 stopniowym np. chciałabym iśc do pracy "luzacko", czy na rodzinna imprezkę ubrac się sportowodr.pantyhose pisze:Magda a jak bys sie chciała ubrać ? Może pobudzisz mi wyobraźnie ?
niestety- trendy, konserwatyzm, tudziez wiek,konwenanse , brak tolerancji na to nie pozwolą,
chociaz kobietom łatwiej ubrac rózne stroje niz facetom- możemy iśc w spódnicy czy krótkich spodniach - a facetowi no cóz pozostają nadal dlugiespodnie ,jakis krawat, buty które do marynarki, spodni i krawata pasują
Mniemam .. że oto ci chodzilo- nie będe inaczej pobudzać twoich zmysłów...
-
- Stary wyga
- Kontakt: