Facet w spódnicy

Dział w którym można podyskutować męskich spódnicach

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 21 wrz 2014, 11:44

DanielSz pisze:Byczunio, z ta suknią ślubną dla mężczyzny to już jest całkiem poważna sprawa bo ja niedawno gdzieś na facebook'u widziałem ślub młodej pary, obojga ubranych w sukniach ślubnych. A jeszcze jak by tego było mało to istnieją legalnie działające firmy które się zajmują wizażem i makijażem dla obojga. Podążając za tym linkiem natrafiłem na całkiem profesjonalne sesje modelowe mężczyzn przyodzianych w ten sposób, i nie jest to już przebieranie się ukradkiem w zaciszu domowym tylko to całkiem spora społeczność. Jeśli uzbroisz się w cierpliwość to wyszukam dla Ciebie te strony i podrzucę Ci linkę na priv. No cóż to na razie tyle świat się zmienia świat idzie do przodu. Nara !
tak Danielu świat idzie do przodu tylko nie polska seksuologia, bo tu nic się zmienia, a przez to cofa :-)
a jeśli chodzi o te osoby w sukniach ślubnych na facebooku to było w Rosji, a te zdjęcie wielokrotnie komentowałem :-)
Awatar użytkownika
Bizarek
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Bizarek » 21 wrz 2014, 12:06

byczunio pisze:Bizarek, żeby nie było na mnie, że ja Cię podpuściłem do wychodzenia w spódnicy w miejsca publiczne.

Byczuniu, Nie tylko w spódnicy ale i w sukience wychodziłem na ulice Warszawy zanim nierozsądni ludzie odważyli się dać mi świadectwo maturalne. Nie mówię o okresie wczesnego dzieciństwa gdzie bieganie ubranym w sukienkę uznawałem za normę i tak mnie ubierali. A pończoszki i paseczek do pończoch był moim normalnym strojem do 13 roku życia. Potem jakoś, ze względów presji społecznej, nie miałem okazji ubierać na ulicę tego co bym chciał i co lubiłem.
Teraz, niestety też nie mam codziennego prawa do wyboru mojego ubrania wyjściowego. Ale jak będzie nas więcej do akcji oswajania publiki, zrazu sporadycznie a potem coraz częściej, to za jakieś 150 lat może cosik się odmieni w tym względzie; a może prędzej jak będzie nas znacznie więcej? Kto wie?
Pozdrawia, jeden z wielu, Hej!
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 21 wrz 2014, 17:38

W PL też były takie śluby. Znam osobiście 2 takie przypadki (osoby).
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 22 wrz 2014, 09:52

Daniel, tylko, że mi nie chodzi o przebranie mężczyzny za kobietę tylko, żeby mężczyzna jako mężczyzna wyszedł w sukience, tak, jak kobiety jako kobiety obecnie chodzą w spodniach.
I czekam na czasy, gdy na mecz i to nie tylko "pedalskiej" siatkówki, ale "męskiej" piłki kopanej będzie można pójść w spódnicy i nie zarobić w ryja.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 22 wrz 2014, 19:01

Czemu siatkówka jest niby "pedalska" ?
dr.eklektyczny
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 22 wrz 2014, 19:18

Tak jakiś kibic (najwyraźniej piłki nożnej) napisał w internecie w komentarzu do relacji z meczu, że "kogo obchodzi ta pedalska siatkówka". I dostał sporo lajków.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 22 wrz 2014, 20:48

DanielSz pisze: Jeśli uzbroisz się w cierpliwość to wyszukam dla Ciebie te strony i podrzucę Ci linkę na priv.
Po co na priv? Dawaj te linki - wszyscy chętnie obejrzymy ;)
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 22 wrz 2014, 20:56

Pisać można i trzeba ale fotki na forum bardziej przekonują. Twarz przecież nie musi być widoczna czy "czytelna".
Awatar użytkownika
Matthew
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Matthew » 24 wrz 2014, 22:06

kasior pisze:
DanielSz pisze: Jeśli uzbroisz się w cierpliwość to wyszukam dla Ciebie te strony i podrzucę Ci linkę na priv.
Po co na priv? Dawaj te linki - wszyscy chętnie obejrzymy ;)
Pewnie, że chętnie zobaczymy. Twarze da się zakryć. :)
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 27 wrz 2014, 00:01

http://queer-studio-t.com/en/tematiches ... eterburge/
Macie tutaj pierwszy i jeszcze za chwilę coś wykopię albowiem widziałem ceremonię sfilmowaną i wrzuconą na YT
Awatar użytkownika
Bizarek
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Bizarek » 27 wrz 2014, 19:37

DanielSz pisze:http://queer-studio-t.com/en/tematiches ... eterburge/
Macie tutaj pierwszy i jeszcze za chwilę coś wykopię albowiem widziałem ceremonię sfilmowaną i wrzuconą na YT
Chyba nie o to biega jak zauważył Byczunio. Nie o przebieranie idzie ale o ubieranie tego co się kce bez zmiany osobowosci. O ile prezentowane fotografie są prawdziwe to budzi wątpliwosci czy ta para traktowała ceremonię i sam akt zaslubin na serio.
Pozdrawia, jeden z wielu, Hej!
Awatar użytkownika
DanielSz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: DanielSz » 27 wrz 2014, 22:51

spróbuj jeszcze jeden link Bizarek i jak Ci się podoba https://www.youtube.com/watch?v=7S-QK0nttCI Widać ewidentnie że jest to realne zdarzenie. Takich ślubów jest na świecie mnóstwo. A tamten post na żywo to też jest na serio w Rosji. Na świecie jest już parę renomowanych firm które robią takie stylizacje profesjonalnie.
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 30 wrz 2014, 17:12

A dlaczego miałoby być nierealne? Jak już pisałem, w Polsce też takie śluby były. Ale to wykracza poza tematykę tego forum.
RafalG
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: RafalG » 03 paź 2014, 22:17

W spódnicy i na szpilkach 33-latek uciekał przed policją -

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-w ... Id,1529431

:mrgreen:
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 04 paź 2014, 23:29

No cóż. Nie jest łatwo to skomentować. Facet popełniając wykroczenie drogowe tłumaczył się że był ubrany nie jak facet i "tego się wstydził". W moim przekonaniu nie to było ważne, ale to że popełnił wykroczenie. Gdyby nie było wykroczenia drogowego to niby po co mieli by go zatrzymywać w środku nocy? Jakoś nie wierzę w to że im się nudziło.
Mnie też kiedyś zatrzymano o 1-wszej w nocy, bo przejechałem skrzyżowanie ze światłami w momencie gdy światło się zmieniło z zielonego na żółte w sytuacji gdy miałem niecałe 10 metrów do środka skrzyżowania i uznałem że lepiej przejechać niż ostro hamować i zatrzymać się na środku skrzyżowania. Dmuchałem wtedy w alkomat elektroniczny. Wydmuchałem 0,0 i uznano że miałem rację co do mojego manewru na skrzyżowaniu.

Drążąc temat głębiej, przypomnę czasy w USA w latach 60-tych XX wieku kiedy to policjanci zostali pobici przez transwestytów, którzy broniąc się przed atakiem policji zdjęli z nóg buty szpilki mając w ten sposób oręż do obrony. Od tego czasu skończyły się w tamtym kraju prześladowania transwestytów przez policję.
Jasiek
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 04 paź 2014, 23:57

W Polsce policja nie prześladuje transwestyów, nie ma obaw w czasie kontroli. Może jednak w grę wchodziły narkotyki?

Policja często zatrzymuje do kontroli bez powodu, zwłaszcza w nocy. To się nazywa prewencja.
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 05 paź 2014, 19:41

Faktycznie w Polsce nie ma prześladowania transwestytów a szpilki zawsze mogą pomóc w samoobronie. Szczególnie gdy szpilka jest ostra :-D
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 06 paź 2014, 00:27

Radek a ciebie policja zatrzymała kiedykolwiek do kontroli w stroju nieprzepisowym ?
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 06 paź 2014, 04:58

To zależy jak bardzo nieprzepisowym. Jako laska nie zdarzyło mi się, ani w ruchu pieszym, ani jako kierowca. Ale kiedyś tu opisywałem, jak pewnej zimy, jakieś 7 lat temu, policja zatrzymała mnie do kontroli, takiej właśnie prewencyjnej. Między innymi chcieli zobaczyć czy nie chowam czegoś w skarpetkach, ja mówię że nie mam skarpetek, kazali podwinąć nogawki, podwijam a tam rajstopy. Zero reakcji, sprawdzili tylko czy telefon nie kradziony i tyle. Innym razem, też opisywałem. Przebiegałem na czerwonym do autobusu, nie zauważyłem policjanta, zatrzymał mnie i chciał dokumenty, ja mówię, że mam tylko przepustkę do pracy i kartę miejską, podaje mu, a miałem pomalowane paznokcie brązowym lakierem mieniącym się, po spojrzeniu było widać że zauważył. Ale mówię, że jak nie pojadę tym autobusem, to spóźnię się do pracy, o dziwo puścił mnie.
dusiek83
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: dusiek83 » 22 kwie 2015, 22:47

To moja spodniczka sportowa z wszytymi spodenkami
Awatar użytkownika
Matthew
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Matthew » 25 kwie 2015, 17:12

@dusiek83, fajna ta spódniczka, ale chyba nie istnieje w tym poście. ^^
dusiek83
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: dusiek83 » 07 maja 2015, 16:09

Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 07 maja 2015, 19:37

Nie wiem co o tym myśleć. A jak reakcja otoczenia i rodziny?
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 07 maja 2015, 20:03

Dla mnie to kompletny brak gustu i smaku. Tak ubrani faceci, kobiety występują w kabaretach, cyrkach. Tylko takie miejsca usprawiedliwiają takie ciuchy.
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 07 maja 2015, 20:13

Do chodzenia po krzakach też ujdzie.
ODPOWIEDZ