Męskie rajstopy.

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
smrodek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: smrodek » 26 lut 2011, 19:36

No wiesz Papo Smerfie, ja uważam się za chłopa, ale idę do sklepu kupić rajtki i mówię, że dla siebie, większość sprzedawczyń jest miła, ale kiedy spotykam się z chamstwem z ich strony, to po prostu wychodzę i tyle...
Smrodek
Radziu

Post autor: Radziu » 26 lut 2011, 20:07

I to jest prawidłowe podejście. Ja robię dokładnie tak samo, z tym że z chamstwem się jeszcze nie spotkałem. W małym sklepie odpowiedziałbym coś równie nie miłego, ale nie chamskiego i bym wyszedł, a w sklepie sieciowym poprosiłbym o rozmowę z kierownikiem, lub napisałbym skargę do centrali firmy.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 26 lut 2011, 22:02

A czy w ogóle jest ktoś kogo by niegrzecznie potraktował sprzedawca gdy chciał kupić rajstopy? Z moich obserwacji wynika raczej coś odwrotnego. Panie wykazują raczej większe zainteresowanie moją osobą i starają się bardziej pomóc licząc na to, że jestem jak większość mężczyzn laikiem w sprawach oferowanego towaru.

Kilka lat temu, gdy internet dopiero był w planach i o forum nikt nie miał pojęcia, byłem świadkiem sceny gdy pewien pan chciał w sklepie kupić rajstopy dla siebie, ale raczej przeciw żylakowe. Trudno opisać jak pani była zakłopotana brakiem takiego towaru i jak bardzo starała się pomóc i oferowała nieśmiało panu damskie bojąc się z kolei jakiejś złośliwej reakcji. Jednak i pan był zadowolony (do końca nie wiem czy nie o to mu właśnie chodziło) i sprzedawczyni usatysfakcjonowana pomocą jaką udzieliła.
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 27 lut 2011, 11:23

Papciu, niestety, są różni sprzedawcy i u niektórych prawomyslność jest silniejsza od chęci zysku. W szczególnosci, gdy pensja sprzedawcy nie zależy od obrotu. Kiedyś, jak stadion był u szczytu rozkwitu próbowałem kupić sobie spódniczkę jeansową. I trafił mi się sprzedawca, którego zapytałem o cenę spódnicy nie mówiąc nawet jaki rozmiar i dla kogo narobił wrzasku i szukał kija by mnie przegonić.
Radziu

Post autor: Radziu » 27 lut 2011, 12:02

A co krzyczał?

Ja kupowałem wiele damskich rzeczy, większość z przymierzaniem i nigdy żadnych problemów nie miałem. No ale ja nigdy nie byłem na stadionie.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 27 lut 2011, 13:53

Już nie pamiętam bo to dawno było, ale było coś o ubraniach dla kobiet, o znaniu swojego miejsca, o zasadach chyba społecznych i o sp...aniu.
Kiedyś już pisałem, że pytając w pewnym sklepie o rozmiar spódniczki na wieszaku pani sprzedawczyni mi powiedziała "najlepiej niech pan ją przymierzy".
Radziu

Post autor: Radziu » 27 lut 2011, 14:06

No i dobrze Ci doradziła.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 27 lut 2011, 14:07

Radziu

Post autor: Radziu » 27 lut 2011, 14:10

no i 10 den?
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 27 lut 2011, 14:12

Przedstawiałem wam kilka dni temu stronę internetową tej firmy. Produkcja Chińska ale na razie otrzymują dobre recenzje.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 27 lut 2011, 18:50

Wyroby fajne ale ceny szokujące. Nie ma opcji ze 10 czy 20 den ma dużą trwłlość....
Radziu

Post autor: Radziu » 27 lut 2011, 19:08

Ciekawe do czego według producenta facetowi rajstopy 10 den :?:
gorek80
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: gorek80 » 27 lut 2011, 19:31

hmmm ciekawe czym tak naprawde roznia sie od damskich...
Radziu

Post autor: Radziu » 27 lut 2011, 19:39

Zapewne mistycznym rozporkiem i napisem że męskie ;-)
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 27 lut 2011, 19:49

A ty Radek jakie najcieńsze nosisz ?
dr.eklektyczny
Radziu

Post autor: Radziu » 27 lut 2011, 19:52

To zupełnie inna sprawa, ale nie sądzę by producent przewidział te rajstopy dla mężczyzn na lato do krótkich spodenek. Pod długie spodnie takie rajstopy są bez sensu. Zostaje więc trzecia ostatnia możliwość - SEX, a to tłumaczy cenę ;-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 27 lut 2011, 22:08

Ja jednak odnoszę wrażenie, że sprzedawca, chce wykorzystać nasze potrzeby przy pomocy naiwnych pań, które na prezent kupią coś nowoczesnego dla mężczyzny Nowej Mody, za każde pieniądze.

10 den, to góra na trzy razy za 45 zł + przesyłka. Kogo na to stać?
Obrazek
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 27 lut 2011, 23:39

Co do sprzedawczyń nigdy nie miałem problemu. Zawsze służyły radą coś polecały, doradzały rozmiar itp. Pamiętam, że kiedyś chciałem jakieś rajstopy i powiedziałem rozmiar 3 to pani od razu powiedziała, że ta firma ma zaniżoną rozmiarówkę i podała mi 4. Rzeczywiście miała rację, bo 3 by była za mała. Złych doświadczeń nie posiadam.
Może Radku masz rację, że sex to jedyne wytłumaczenie :P Po za Adrianem żaden polski producent nie wprowadził legginsów typowo męskich czy rajstop nie mówiąc już o unisex, bo np. lida jest na licencji firmy i typowo polska firma to nie jest. Jak tak dalej będą wprowadzać męskie rajstopy to życzę powodzenia :P
A jak wy widzicie rajstopową przyszłość? Myślicie, że będzie w sklepach unisex? Czy raczej typowo męskie? Moim zdaniem jakby były wydzielone męskie i damskie, bo męskie są luźniejsze przy klejnotach (Oczywiście mówię to z doświadczenia z lidy :P ktoś mówił o tych aries że też są odpowiednie)
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 28 lut 2011, 08:49

trzeba by być chorym żeby dać tyle za te rajtki... ale zapewne tacy się znajdą.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 12 kwie 2011, 13:53

Pantyhosman pytasz o przyszłośc rajstop meskich ,jak to widzimy.
Mi tak bardzo nie zależałoby na tym,żeby rajstopy byly uniex.NIech sobie będzie podział .Wystarczy jak producenci rajstop,jeżeli nie wszyscy to większośc z nich zacznie produkować męskie rajstopy w wiekszym asortymencie /kolor,grubośc/ ,i z cena sie zrówna do damskich.I juz bedzie cuś pieknego.
Jeżeli doszlo by do tego ,to społeczeństwo bardziej by zakceptowało noszenie takiego ubioru u facetów,czy to pod spodnie ,czy do szortów.Nie byłoby jakichś dziwnych komentarzy na forach ,czy na ulicy.Czy jakbyś przyszedł do lekarza i kazal sie rozebrać,to taki strój nie robiłby na nim wrażenia.I o to tylko chodzi,żeby ludzie przywykli do tego .Ale najpierw musiałoby sie zmienić myślenie producentów ,ze facet też może chciałby załozyc taką bieliznę.Jak to przejdzie i np.kilku ważnych prod. zrobi męskie rajstopy ,i wystawi je w normalnych sklepach ,to myślę ,że pojdzie już z górki.
big fish
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 12 kwie 2011, 19:25

I jak rajstopy męskie spowszechnieją to oficjalnie zamkniemy nasze forum bo juz nie będzie potrzebne.
dr.eklektyczny
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 12 kwie 2011, 19:25

I jak rajstopy męskie spowszechnieją to oficjalnie zamkniemy nasze forum bo juz nie będzie potrzebne.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 12 kwie 2011, 21:35

big fish pisze:.Czy jakbyś przyszedł do lekarza i kazal sie rozebrać,to taki strój nie robiłby na nim wrażenia
hmm - a w tej chwili rajstopy są w stanie zrobić wrażenie na jakimkolwiek lekarzu?
dr.pantyhose pisze:I jak rajstopy męskie spowszechnieją to oficjalnie zamkniemy nasze forum bo juz nie będzie potrzebne.
a może nie? Czasami dyskusja odbiega mocno od rajstop i to chyba nic złego - bo w przyszłości pozwoli przetrwać dla forum :-)
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Radziu

Post autor: Radziu » 12 kwie 2011, 23:07

Tylko w zasadzie przestanie być wtedy potrzebne.
big fish
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: big fish » 12 kwie 2011, 23:11

Mysle ,Danon ,ze są w stanie zrobic wrażenie na niejednym lekarzu i lekarce.
Tak zresztą jak na każdym .To indywidualna sprawa jak ktoś taki ubiór odbierze.Kazdy róznie reaguje ,bez wzgledu na zawód,wykształcenie itd.
A co do zamknięcia forum z powodu spowszednienia rajstop,to chyba tak szybko to się jednak nie stanie :lol:
big fish
ODPOWIEDZ