Tomasz Nałęcz, doradca prezydenta RP
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- ModTeam
- Kontakt:
Anipoki, te teksty są wyrwane z kontekstu czegoś innego co już kiedyś dawno czytałem a powstały one w czasach gdy nie istniało pojęcie "gender" jako nauka o zachowaniach ludzi. Od tego czasu trochę się zmieniło ale nie ludzie, którzy przytaczają to na poparcie swoich tez. Dopasowali tylko teksty do poparcia swojego stanowiska.
Jako moderator proszę was o to, że jak się kłócicie to kłóćcie się o meritum sprawy a nie obrażajcie przeciwnika.
Jako moderator proszę was o to, że jak się kłócicie to kłóćcie się o meritum sprawy a nie obrażajcie przeciwnika.
dr.eklektyczny
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Właśnie, anipoki, cytujesz tekst upolityczniający Gender a nie sięgasz do oryginalnych opracowań i tez. Podaj autora i źródło, a wszystko będzie jasne. Gdybyś zadał sobie trud i sięgnął do materiałów publikowanych przez ludzi badających ludzką płciowość to byś zrozumiał jak wielkim stekiem bzdur jest ta interpretacja. Jeszcze raz powtarzam, z dziecka heteroseksualnego, wbrew ideologom kościoła nie da się zrobić homoseksualisty. Chyba, że wstąpi do seminarium, ale tam prędzej zostanie pedofilem.
Osobie ortodoksyjnie tradycjonalistycznej ciężko zrozumieć osobę o "odmiennej orientacji estetycznej" a jeszcze trudniej osobę transseksualną. Wiem, bo sam się czasem zastanawiam dlaczego nakaz noszenia spodni tak strasznie uwiera, mimo, że wiem, że w spódnicy tyłek zmarzłby mi niemiłosiernie. Ale przynajmniej spróbuj zrozumieć, że jedyną metodą leczenia TS jest operacyjna zmiana płci fizycznej. Próbowano zmieniać płeć psychiczną wszelkimi sposobami, nawet elektrowstrząsami (jestem elektrykiem, więc wiem, jak bardzo sadystyczna jest to metoda) i nic to nie dało.
Osobie ortodoksyjnie tradycjonalistycznej ciężko zrozumieć osobę o "odmiennej orientacji estetycznej" a jeszcze trudniej osobę transseksualną. Wiem, bo sam się czasem zastanawiam dlaczego nakaz noszenia spodni tak strasznie uwiera, mimo, że wiem, że w spódnicy tyłek zmarzłby mi niemiłosiernie. Ale przynajmniej spróbuj zrozumieć, że jedyną metodą leczenia TS jest operacyjna zmiana płci fizycznej. Próbowano zmieniać płeć psychiczną wszelkimi sposobami, nawet elektrowstrząsami (jestem elektrykiem, więc wiem, jak bardzo sadystyczna jest to metoda) i nic to nie dało.
-
- ModTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Bo gender to diabeł wcielony wygrzebany na wierzch by politycznie zakryć między innymi pedofilię księży.
Pewna posłanka stwierdziła, że ideologia gender pozwala odbierać dzieci rodzicom, naród uwierzył i walczy z gender. Pewien biskup stwierdził, że gender rozbija polskie rodziny i naród uwierzył, nie pozwoli rozbijać rodzin.
Podobno w jakimś przedszkolu nauczyciela kazała chłopcom ubierać sukienki, a u mnie w ultrakatolickim środowisku organizuje się przeglądy kolędnicze w których według tradycji nie mogą występować dziewczynki, więc wszystkie role cyganek, bab, Matek Boskich i aniołków musza ogrywać mali chłopcy nawet w kategorii wiekowej 6-13 ubrani w sukienki. Jakoś w tym nikt gender nie widzi.
A tak naprawdę, to mało kto do końca potrafi powiedzieć co to jest.
Pewna posłanka stwierdziła, że ideologia gender pozwala odbierać dzieci rodzicom, naród uwierzył i walczy z gender. Pewien biskup stwierdził, że gender rozbija polskie rodziny i naród uwierzył, nie pozwoli rozbijać rodzin.
Podobno w jakimś przedszkolu nauczyciela kazała chłopcom ubierać sukienki, a u mnie w ultrakatolickim środowisku organizuje się przeglądy kolędnicze w których według tradycji nie mogą występować dziewczynki, więc wszystkie role cyganek, bab, Matek Boskich i aniołków musza ogrywać mali chłopcy nawet w kategorii wiekowej 6-13 ubrani w sukienki. Jakoś w tym nikt gender nie widzi.
A tak naprawdę, to mało kto do końca potrafi powiedzieć co to jest.
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Gender i pedofilia księży to już po prostu temat rzeka.
Dlatego w tym temacie proponuję poczytać ostatnio napisane felietony
prof. Hartmana:
http://hartman.blog.polityka.pl/
Osobiście polecam.
Dlatego w tym temacie proponuję poczytać ostatnio napisane felietony
prof. Hartmana:
http://hartman.blog.polityka.pl/
Osobiście polecam.
Jasiek