Męskie rajstopy.

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 02 lut 2010, 12:11

Czarne rajstopy są społecznie do przyjęcia dla panów. Nie wiem z czego to wynika, ale czarny jest najmniej ozdobny, a zatem służy jako ubiór nie coś na pokaz. Ostatnio, na allegro jakaś allegrowiczka sprzedaje rajstopy męskie ares, ale wyłącznie czarne. Koloru sachara nie sprowadza, bo chyba boi się, że nie kupią.

Ja jednak lubię beż z tego powodu, że jeszcze mniej się w oczy rzuca, jest schludniejszy, bo nie kusi nosić niepranego.

kolorowe rajstopy są już jednak nastawione na pokazanie, zwrócenie na nie uwagi. Ja tak nie lubię i jedyne kolorowe jakie mi się trafiają to są prezenty. Darowanemu koniowi się w zęby nie patrzy i przyjmuję, ale noszę niechętnie.

Kochani, temat jest o wizycie u lekarza, więc skręćmy w stronę gabinetu.
Obrazek
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 02 lut 2010, 15:19

papa_smerf pisze:Ostatnio, na allegro jakaś allegrowiczka sprzedaje rajstopy męskie ares, ale wyłącznie czarne. Koloru sachara nie sprowadza, bo chyba boi się, że nie kupią.
Jeśli masz na myśli lisa510, to ona raczej nie trudni się sprowadzaniem i sprzedażą, tylko jakoś "weszła w posiadanie" konkretnych przedmiotów które sprzedaje. Zaglądałem na jej ofertę i bardziej chodliwe produkty/rozmiary się dawno skończyły i nowych nie ma.

A męskie rajstopy w beżowym (sahara) kolorze miała, konkretnie jedną sztukę, mój rozmiar wiec ją kupiłem :mrgreen:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 12 lut 2010, 08:30

bodex pisze:A męskie rajstopy w beżowym (sahara) kolorze miała, konkretnie jedną sztukę, mój rozmiar wiec ją kupiłem :mrgreen:
Jako, że pasowało mi mieć jeszcze jedną parę tych rajstop, machnąłem ręką na kolor (tylko czarny) i kupiłem u niej te rajstopy. Po otrzymaniu paczki i otwarciu mam beżowe. Czyli w ofercie nie do końca było prawdziwie opisane. Oczywiście realizacja nie była zgodna z zamówieniem i powinien być negatywny komentarz :lol: Jednak mnie to ucieszyło.
Teraz się zastanawiam, czy wystawia na aukcji tylko czarne, bo boi się, że Sahara nikt nie kupi?
Obrazek
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 12 lut 2010, 08:46

papa_smerf pisze:Teraz się zastanawiam, czy wystawia na aukcji tylko czarne, bo boi się, że Sahara nikt nie kupi?
Raczej nie, najwyraźniej sama nie wie co sprzedaje :-P

Oprócz rajstop kupiłem też u niej podkolanówki Aries 70 (po 8 zł), dostałem Aries Travel które sprzedawała po 15 zł. Niby też niezgodnie z zamówieniem, ale dostała pozytywa :mrgreen:

A po wylicytowaniu tych jedynych beżowych napisałem do niej maila z pytaniem czy ma ich więcej, odpisała że ma już tylko czarne.
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 19 kwie 2010, 19:24

chińscy producenci w natarciu: http://www.doyeah.com/cgi-bin/shop/swit ... &item=0363
Jak widać nie są to stricte rajstopy, tylko męskie legginsy 3/4 - co o takim produkcie sądzicie?
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 kwie 2010, 21:23

Dla mnie za krótkie i osobiście wolę takie:
http://www.doyeah.com/cgi-bin/shop/swit ... name=03683
Obrazek
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 19 kwie 2010, 22:11

Już dawno przestałem kupować rajstopy męskie.
Uważam, że damskie są jak w reklamie - "nie dla idiotów". Dlaczego? Bo sa tańsze. :lol:
Noszę damskie, bo niczym się nie różnią, oprócz ceny właśnie
Radziu

Post autor: Radziu » 19 kwie 2010, 22:22

Z tego samego powodu ja nigdy męskich nie kupiłem :lol:
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 19 kwie 2010, 22:38

Radziu pisze:Z tego samego powodu ja nigdy męskich nie kupiłem
A z ciekawości cie nie korciło ? Ty masz rozmiary pozwalające ci przebierać w rajstopach a co ma powiedzieć muskularny gość ze 190 cm wzrostu.
dr.eklektyczny
Radziu

Post autor: Radziu » 19 kwie 2010, 22:43

Jak ktoś nie ma wyboru to inna sprawa. A mnie nie korci, chociaż może jak by w sklepie były w rozsądnej cenie to może...., ale przez neta to napewno nie.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 kwie 2010, 23:15

Jednak powinny być bardziej podobne do damskich. Dla mnie sztandarowy polski wyrób męski, czyli Lido jest ohydny.
Po ponad roku noszenia rajstop Aries skłonny jestem przyznać rację, że męskie mają swoje zalety wynikające z kroju klina. Dotyczy to rajstop grubszych i bardziej elastycznych (uciskających to i owo). Przy cienkich wystarcza to co jest czyli damskie, a walkę należy przenieść na opakowania :lol:
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 19 kwie 2010, 23:22

wyrazy podziwu za przebrnięcie przez te robaczki
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 kwie 2010, 08:27

Dla doświadczonych internautów to nic trudnego. Bierze się słownik do ręki i wszystko jasne ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 20 kwie 2010, 21:28

A z ciekawości cie nie korciło ? Ty masz rozmiary pozwalające ci przebierać w rajstopach a co ma powiedzieć muskularny gość ze 190 cm wzrostu.
Damskie też mozna znaleźć na 190 i do tego 5 a nawet 6, że dech zapiera :lol:
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 20 kwie 2010, 22:29

Musa takie włąsnie kupuję. Ostatnio bardzo mi przypadły do gustu wielopaki F & F z lycrą sprzedawane w Tesco. Nie dość, że pomimo niskiej ceny dobre jakościowo to jeszcze z dodatkiem lycry. Mały ten dodatek więc się nie błyszczą. Ładnie zafarbowane, równomiernie ułozona siateczka. To jeszcze rozmiar XL jest bez wstrętnych podwójnych klinów, i na dodatek chyba ktoś ze wzrostem 195 - 200 tez może je polubić. O firmie F & F nie raz już pisaliśmy na forum.
dr.eklektyczny
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 21 kwie 2010, 10:28

dr.pantyhose pisze:Ostatnio bardzo mi przypadły do gustu wielopaki F & F z lycrą sprzedawane w Tesco.
A mi te rajstopy strasznie lecą właśnie przy szwach, bo mój tyłek nie mieści się w XL.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 22 kwie 2010, 20:52

Ja mam sporo za dużo rajstop, więc przestałem kupować.
Rajstopy kupują mi kobiety, poważnie. Lubię dostawac prezenty, a szczególnie rajstopy.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 22 kwie 2010, 21:12

musa pisze:Rajstopy kupują mi kobiety
A ja jestem żonaty, więc żadna kobieta nie kupuje mi prezentów, szczególnie rajstopowych.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 22 kwie 2010, 22:25

Też jestem żonaty, o ile dobrze pamietam ze 12 lat z :cyce2 .
Kupuje mi żonka i jeszcze 3 inne kobietki i żona o tym wie.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 22 kwie 2010, 22:58

dr.pantyhose pisze:Ostatnio bardzo mi przypadły do gustu wielopaki F & F z lycrą sprzedawane w Tesco.
A mi i mojej pani takie wielopaki sprzedawane w Carefour. Bardzo dobre. Naprawdę.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 23 kwie 2010, 00:03

To widać źle się staram :cry:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 23 kwie 2010, 11:36

Dla mnie też żona chętnie kupuje, tylko zawsze słyszę - ty wybierz które, bo się lepiej znasz :shock:
Obrazek
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 24 kwie 2010, 01:21

Moja żona tez mówi że ja na rajstopach znam się lepiej :-D
Jasiek
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 24 kwie 2010, 19:24

Moja ma cos wspólnego z moda i ubraniami więc mi tak nie mówi. Według swojego uznania zna się lepiej i nie raz mnie zaskakuje z informacjami. Te informacje sa chyba z wymiany mysli z koleżankami i noszenia bez skrępowania jako codzienna część ubrania.
dr.eklektyczny
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 25 kwie 2010, 00:41

dr.pantyhose pisze:Te informacje sa chyba z wymiany mysli z koleżankami i noszenia bez skrępowania jako codzienna część ubrania
A czy Ona pochwaliła się przed koleżankami, że mężczyzna Jej życia nosi rajtki i też jest znawcą w tym temacie? Może powinna Cię wciagnąć w kręgi modotwórcze?
ODPOWIEDZ